Met de komst van de vernieuwde internetsite van Digital Radio+ is een nieuwe volgende stap in de uitrol van DAB+ in Nederland gezet. In Nederland zijn steeds meer zenders via DAB+ te beluisteren.
Digital Radio+ is een samenwerking van landelijke publieke en commerciŽle zenders en de regionale omroepen verenigd in Stichting ROOS. De internetsite van Digital Radio+ informeert de bezoeker over de mogelijkheden en de voordelen van DAB+ ontvangst in Nederland. De update van de nieuwe site werd begin september al verwacht. Jacqueline Bierhorst Ė project directeur van Digital Radio NL Ė bevestigt de komst van de vernieuwde internetsite vandaag aan Totaal TV.

Meer DAB+ steunzendersDAB+ wordt de komende maanden in Nederland nog verder uitgebreid. Als eerste wordt de ontvangst in Nederland in de laatste maanden van dit jaar verbeterd. De NPO rolt voor het eigen DAB+ netwerk fase3 uit. Dat houdt in dat met de komst van bijna dertig nieuwe steunzenders er een vrijwel landelijk dekkend netwerk voor buitenhuis ontvangst voor het einde van 2015 operationeel is. Ook de landelijke commerciŽle omroepen investeren in verbetering van de ontvangst. Ze volgen het voorbeeld van de NPO en brengen meer steunzenders in de lucht om digitale ontvangst van radiozenders te verbeteren.

Aanbod DAB+ wordt groterOok het zenderaanbod via DAB+ wordt in de komende maanden groter. De NPO brengt in 2016 meer zenders Ė waaronder het Nederlandstalige NPO Sterren.nl Ė digitaal in de lucht. Het DAB+ aanbod werd op 1 september al uitgebreid met tientallen publieke en commerciŽle regionale zenders. In de komende maanden komen er op de frequentiemuxen van de regionale omroepen meer nieuwe zenders bij. Het ministerie van Economische Zaken heeft via toezichthouder Agentschap Telecom uitzendvergunningen voor restbandbreedte op de regionale frequentiemuxen verdeeld. Naar verwachting beginnen deze uitzendingen binnen afzienbare termijn.