Zeven Scandinavische publieke omroepen hebben gepleit voor het behoud van de BBC in haar huidige vorm. Momenteel wordt de toekomstige rol van de BBC uitgebreid onderzocht.

Onder anderen de Noorse NRK, Zweedse SVT en Finse omroep YLE pleiten voor het voortbestaan van de BBC met al haar huidige publieke taken. De omroepen zien de BBC als het beste voorbeeld van een publieke omroeporganisatie, waarop zij zelf ook hun model hebben gebaseerd. De steun uit ScandinaviŽ hangt deels samen met de populairiteit van de BBC in deze landen. Weliswaar zijn de binnenlandse BBC-versies daar niet (of nauwelijks) te ontvangen, maar een groot deel van de BBC programma's wordt via de commerciŽle tak van de BBC en de Scandinavische zenders zelf verspreid. De BBC onderzoekt momenteel op welke vlakken ze in de toekomst actief wil zijn. Daarbij spelen online-activiteiten een grote rol maar ook de aanwezigheid van BBC Worldservice (radio) in belangrijke landen. Het zenderaanbod staat ook ter discussie, maar BBC Four blijft wel.

Ook Channel 4 onder de loep
Een ander kanaal dat de Britse overheid wil hervormen is Channel 4. Dit is ook een publiek kanaal, maar dat zich wel mag (en ook moet) financieren middels reclame-inkomsten en sponsoring. Momenteel worden alle opties afgewogen om in de toekomst de kwaliteit van Channel 4 als 'public service broadcaster' overeind te houden. Daartoe behoort ook een verdere privatisering van het kanaal waarbij het kanaal winst als doelmerk mag gaan voeren. Channel 4 is in de Benelux te bekijken, maar dan alleen (free to air) via satelliet Astra 2, 28 graden oost.