De NPO test het op DAB+ testkanaal NPO Test niet alleen een hogere bandbreedte en dus betere geluidskwaliteit. Ook biedt het de visuele informatiedienst SlideShow met de MOT-techniek aan.
NPO biedt SlideShow via DAB+ al langere tijd bij de radiozenders NPO Radio 1, NPO Radio 1 Extra, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO Radio 6 Soul & Jazz en NPO Top 2000 uit. Het maakt bij deze zenders gebruik van een aparte datastroom wat inefficiŽnt gebruik van bandbreedte genoemd kan worden. Bij NPO Test wordt nu de MOT-techniek getest. Hierbij wordt de SlideShow in het DAB+ signaal van een radiozender geÔntegreerd. Nederland is niet het enige land dat de MOT-techniek voor SlideShow gebruikt. Onder meer in Duitsland en Verenigd Koninkrijk wordt deze techniek bij DAB en DAB+ verspreiding van radiozenders gebruikt.

Regionale zenders bieden ook DAB+ SlideShowDe NPO is niet de enige die MOT-SlideShow gebruikt. Ook de regionale publieke zenders Radio Noord en Radio Gelderland biedt op deze manier SlideShow aan. De verwachting is dat meer regionale radiozenders op korte termijn dit voorbeeld volgen. Voor SlideShow is een geschikte DAB+ ontvanger met grafisch display nodig. Dit is hoofdzakelijk aanwezig bij DAB+ radioís in het duurdere prijssegment.