Meer regionale omroepen hebben de DAB+ verspreiding met de mogelijkheid visual radio uitgebreid. Ook de NPO biedt test het aanbieden van informatie en foto’s via visual radio.
Een groot aantal regionale publieke omroepen – zoals Radio NH, Radio Gelderland en Radio Noord – zijn in de afgelopen dagen begonnen met het aanbieden van visual radio – ook wel MOT-SlideShow genoemd - via DAB+. Zenderbeheerder Broadcast Partners heeft hiervoor de regionale frequentiemuxen technisch geschikt gemaakt. Het is aan de regionale omroepen zelf de beslissing te nemen om van de technische mogelijkheid voor gebruik van visual radio gebruik te maken.

De week van de digitale radio DAB+Tijdens de komende week van de digitale radio – die op 5 oktober begint – gaan diverse regionale omroepen visual radio in bredere vorm gebruiken. Op dit moment wordt alleen het logo van de regionale omroep meegezonden. Tijdens de week van de digitale radio gaan een aantal regionale omroepen naar verwachting meer informatie via visual radio aanbieden. Feitelijk is het mogelijk dat via deze techniek daadwerkelijk visual radio met stilstaande beelden vanuit de studio via DAB+ worden meegezonden. Voor gebruik van visual radio en SlideShow is een geschikte DAB+ ontvanger met grafisch display nodig. Deze zijn al rond de honderdvijftig euro verkrijgbaar.