De Joodse Omroep krijgt vanaf 2016 een plek binnen de Evangelische Omroep. De omroep moest voor haar voorbestaan bij een grotere omroep aansluiten. Dit geldt voor alle kleine omroepen.

Als gevolg van de nieuwe mediawet stoppen al deze zogeheten kleine levensbeschouwelijke omroepen vanaf 2016 met zelfstandig te bestaan. De protestantse omroepen IKON en Zendtijd voor Kerken zijn om die reden al ondergebracht bij de EO, de RKK bij omroep KRO-NCRV. EO-directeur ArjanLock: ‘Wij dachten dat de hindoes, boeddhisten, moslims en joden bij de NTR een plek zouden krijgen, maar de Joodse Omroep vroeg om een gesprek met ons. Zij dachten dat ze bij ons beter tot hun recht zouden komen. Dat vind ik een eer.’

Achterban geraadpleegd
Ook de achterban van de Joodse Omroep werd geraadpleegd en die waren het unaniem eens, ook al verschillen de missie van de Joodse Omroep en die van de EO wel enigszins. Lock daarover: ‘Er verandert niets aan onze missie noch de onze. Zij willen zichtbaar maken wat er vanuit hun religie gebeurt, en die religie is mij ook dierbaar, want onze wortels zijn dezelfde.’ De inlijving van de Joodse Omroep betreft in de praktijk maar een klein organisatie met een beperkt aantal uitzenduren. Deze zijn vanaf 2016 dan ook bij de EO te volgen.