Google heeft de tweede versie van de populaire laaggeprijsde mediaspeler Chromecast gepresenteerd. Ook brengt het bedrijf de muziekvariant Chromecast Audio op de markt.
Google maakte bij de presentatie van de twee nieuwe Chromecast-producten bekend dat er van de eerste versie van de HDMI-stick wereldwijd meer dan twintig miljoen exemplaren zijn verkocht. Chromecast 2 heeft een heel ander uiterlijk. De eerste versie heeft het uiterlijk van een HDMI-stick. De nieuwe Chromecast lijkt op een platte schijf met daaraan een HDMI-kabel verbonden.

Geen Ultra HD 4K ondersteuning ChromecastTechnisch is Chromecast 2 sterk verbeterd. Zo is er 5GHz wifi-ondersteuning en is er niet n maar zijn er drie interne wifi-antennes aanwezig. Ook nieuwe functies als Fast Play waarbij de app al op Chromecast worden geladen als deze op tablet of smartphone geopend wordt en Whats On een overzicht van nieuw en populair content zijn toegevoegd. 4K Ultra HD ondersteuning is echter niet aanwezig. Dat is wel het geval voor ondersteuning van de all you can hear-dienst Spotify. Chromecast 2 heeft een verkoopadviesprijs van 39 euro en is in de kleuren zwart, rood en geel. Google levert via de eigen webwinkel de zwarte variant direct uit. De verwachte leverdatum van de rode en gele variant is 12 oktober.

Chromacast AudioGoogle brengt voor het afspelen van audio op stereo- of home cinema sets en losse speakers en soundbars met wifi-ondersteuning Chromecast Audio op de markt. Chromecast Audio beschikt over Spotify ondersteuning. Het apparaat is vanaf medio oktober verkrijgbaar en heeft een verkoopadviesprijs van 39 euro.

Spotify ook op oudere ChromecastBinnenkort komt er nieuwe firmware voor de eerste versie van Chromecast beschikbaar. Deze bevat onder meer Spotify ondersteuning. Ondersteuning van de nieuwe muziekdienst Apple Music zit er voorlopig voor Chromecast en Chromecast Audio niet in. Apple weigert hieraan medewerking te verlenen.