Regionale omroep L1 heeft volgens het Commissariaat voor de Media de Mediawet structureel overtreden. Het krijgt hiervoor de grootste boete opgelegd die in Nederland aan tv-zenders is gegeven.
Het Commissariaat voor de Media stelt in een persbericht dat het een jaar onderzoek naar overtredingen van de Mediawet door regionale omroep L1 heeft gedaan. De toezichthouder heeft regionale omroep L1 uiteindelijk een boete van 275.500 euro gegeven. Dit bedrag is een optelsom voor boetes van in totaal acht overtredingen. De boete voor L1 van het Commissariaat voor de Media is de hoogste ooit aan een tv-zender gegeven. Het recordbedrag stond tot vandaag op naam van de TROS. Deze kreeg een boete van 270.000 euro voor overtredingen bij het programma Bibaboerderij. In hoger beroep werd deze boete tot 100.00o euro teruggebracht. Ook L1 gaat in beroep tegen de boete die nu door het Commissariaat voor de Media is opgelegd.

Structureel iets mis bij L1L1 verdiende onder meer aan de kaartverkoop van het concert van Big Benny in Ahoy Rotterdam. Ook ongeoorloofde reclame voor Gulpener Bier in het tv-programma Limbourgois zorgde voor een boete. Ook andere rubrieken maakten zich schuldig aan ongeoorloofde sponsoring. De Mediawet schrijft voor dat publieke met belastinggeld gefinancierde omroepen volledig afhankelijk moeten opereren. En daar schort het volgens Madeleine de Cock Buning voorzitter van het Commissariaat voor de Media bij L1 aan. "Het lijkt erop dat er bij L1 structureel iets mis is op het gebied van onafhankelijkheid en transparantie.