De film Gluckauf heeft vrijdagavond op het Nederlands Film Festival (NFF) vier Gouden Kalveren gewonnen. Actrice Georgina Verbaan won in de categorie beste hoofdrol een Gouden Kalf.

Op de laatste dag van het Nederlands Film Festival werden de Gouden Kalveren van 2015 uitgereikt. De film Gluckauf won daarbij in totaal vier prijzen, waaronder die voor beste regie en beste scenario. De arthouse-film, over de verstikkende relatie tussen een werkloze mijnwerker en zijn zoon, werd daarmee de grote winnaar.

Gouden Kalf Georgina Verbaan
Martijn Fischer en Georgina Verbaan wonnen beiden het Gouden Kalf in de categorie voor beste hoofdrol. Fischer won de prijs voor zijn rol als AndrÚ Hazes in de film Bloed, Zweet en Tranen. Verbaan kreeg de prijs voor haar hoofdrol in De Surprise. Voor het eerst werden de winnaars via een zogenaamde 'Academy' bepaald. Dit is een jury bestaande uit een paar honderd makers uit de filmsector. Dit nieuwe jury-systeem is ge´ntroduceerd na de nodige kritiek op het oude systeem waarbij een vakjury de winnaars bepaalde. De winnaar van de publieksprijs voor Beste Film met minimaal 100.000 bezoekers is De Club van Sinterklaas en het pratende paard.