Het is vandaag precies tien jaar geleden dat het startschot voor de Nederlandse muziekzender TV Oranje werd gegeven. De muziekzender zet niet zichzelf maar de kijkers in het zonnetje.
TV Oranje-oprichters Jur Bron en Gerard Ardesch hebben er in tien jaar voor gezorgd dat de muziekzender niet meer uit het Nederlandse tv-landschap is weg te denken. Lezers van Totaal TV kozen TV Oranje meerdere malen als digitale zender van het jaar. Ook bij de huidige verkiezing is TV Oranje één van de favorieten. De noordelijke mediaondernemers Bron en Ardesch vonden tien jaar geleden dat muziek van eigen bodem een eigen plek verdiende op televisie.

Binnen korte tijd miljoenen bereikOp 5 oktober 2005 begon TV Oranje officieel in Zwolle, in aanwezigheid van de een jaar later overleden music-director Krijn Torringa, een groot aantal artiesten en andere mensen uit de muziekwereld, onder wie toenmalig directeur Jerney Kaagman van Buma Cultuur. TV Oranje begon met een bereik van –toen nog- 65.000 digitale kabelhuishoudens en groeide binnen een jaar uit naar een potentieel bereik van vijf miljoen tv-kijkers.

Nederlandse en Vlaamse artiesten in de schijnwerperdat muziek van eigen bodem een eigen plek verdiende op televisie. Op 5 oktober 2005 ging TV Oranje officieel van start in Zwolle, in aanwezigheid van de een jaar later overleden music-director Krijn Torringa, een groot aantal artiesten en andere mensen uit de muziekwereld, onder wie toenmalig directeur Jerney Kaagman van Buma Cultuur. TV Oranje begon met een bereik van –toen nog- 65.000 digitale kabelhuishoudens en groeide binnen een jaar uit naar een potentieel bereik van vijf miljoen tv-kijkers.

TV Oranje bedankt kijkerTV Oranje zal het jubileum een jaar lang vieren met diverse activiteiten. Rond Oud & Nieuw wordt een tv-special uitgezonden over tien jaar TV Oranje. Deze is te zien op Oudejaarsdag met een herhaling op Nieuwjaarsdag. Vanaf vrijdag 9 oktober wordt op de Facebookpagina en in de nieuwsbrief van TV Oranje de ‘TV Oranje Supporter van de Week’ bekendgemaakt. De afgelopen tien jaar hebben duizenden fans van Nederlandse muziek zich aangemeld voor deze vriendenclub van TV Oranje. De ‘Supporter van de Week’ kan een leuke attentie tegemoet zien. Tot slot wordt elke maand een winactie georganiseerd in het kader van het jubileum. In oktober is dat een prijsvraag waarbij 2 tickets gewonnen kunnen worden voor een driedaagse muziekreis naar Duitsland met het razend populaire shantypoptrio Ancora. Meer informatie over deze actie is te vinden op www.tvoranje.nl.