Netflix blijft onverminderd populair in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat bijna n op vijf huishoudens in Nederland een abonnement bij de Amerikaanse videodienst afneemt.
Marktonderzoeker Multiscope deed voor de Smart Electronics Monitor onder 6500 Nederlanders onderzoek. Hieruit blijkt dat Netflix 1,3 miljoen abonnees in Nederland heeft. Dat komt overeen met 17 procent van alle Nederlanders huishoudens. Het aantal huishoudens dat van Netflix gebruikmaakt, ligt nog hoger omdat afhankelijk van het abonnement tot vier apparaten gelijktijdig gebruikt kunnen worden. Een deel van de Netflix-abonnees deelt het abonnement met familie, vrienden, kennissen en buren. Netflix wordt door abonnees intensief gebruikt. Negen van de tien ondervraagden gaf aan dat men minimaal per week via Netflix naar films en afleveringen van series kijkt.

Popcorn Time ook populair in NederlandUit het onderzoek blijkt dat de illegale videodienst Popcorn Time ook de interesse van veel Nederlanders heeft. In acht procent van de Nederlandse huishoudens ruim zeshonderdduizend wordt Popcorn Time gebruikt. Nog eens dertig procent van de ondervraagden zegt Popcorn Time te kennen en is genteresseerd in de mogelijkheden. Dat men Popcorn Time nog niet actief gebruikt komt door de angst voor virussen en het illegale karakter van deze videodienst.