Landelijke en regionale radiozenders besteden de komende dagen in de Week van de digitale radio aandacht aan de mogelijkheid om naar digitale etherradio te luisteren.
De deelnemende omroepen aan de Week van de digitale radio zien in het digitale radionetwerk DAB+ op termijn de opvolger van analoge FM radio. De eerste afschakeling van FM-zenders wordt vanaf 2023 verwacht. De omroepen zien niet alleen in DAB+ de opvolger van FM. Hybride gebruik van DAB+ en internetradio is volgens de zenders de meest optimale manier voor toekomstig radiogebruik na het FM-tijdperk.

Radiozenders geven DAB+ radioís wegDe omroepen die op DAB+ uitzenden, geven tijdens hun programmaís in de Week van de digitale radio met prijsvragen tientallen DAB+ radioís aan luisteraars weg. Het platform Digital Radio+ Ė een samenwerking tussen landelijke publieke en commerciŽle alsmede publieke regionale omroepen Ė geeft daarnaast aan het einde van de week nog een Fiat 500 met ingebouwde DAB+ radio weg.

DAB+ ontvangst in Nederland steeds beterDeze tweede editie van de Week van de digitale radio komt aan de vooravond van een grote uitbreiding van het aantal DAB+ uitzendmasten in Nederland. Hierdoor wordt ontvangst in de komende zes maanden in Nederland verbeterd. De uitrol van extra steunzenders voor de frequentiemux van de NPO-zenders is in volle gang. Voor het einde van dit jaar moeten er rond de dertig zenderopstelpunten aan het zendernetwerk zijn toegevoegd. Na deze operatie wordt het aantal radiozenders uitgebreid. Onder meer NPO Sterren.nl komt vanaf 1 januari digitaal in de ether beschikbaar. Ook de landelijke commerciŽle zenders gaan met uitbreiding van het aantal opstelpunten de ontvangst in 2016 verbeteren. Voor de verspreiding van regionale publieke en commerciŽle omroepen staat volgend jaar ook een ontvangstverbetering in het vooruitzicht