BAS Group, het moederbedrijf van de winkelketens Dixons, MyCom en iCentre, start door met aanzienlijk minder winkels. Het aantal Dixons-vestigingen gaat van 88 naar 33 winkels en MyCom houdt 22 van de 41 vestigingen over. Alleen iCentre ontspringt de dans.

Volgens diverse berichten op Twitter heeft BAS Group een nieuwe eigenaar, maar die wordt nog nergens genoemd. De laatste dagen wordt de naam van Phonehouse veel genoemd. Op de site van BAS Group worden nog geen nadere mededelingen gedaan. Paradit van Arjen de Koning zou zijn afgevallen als overnamekandidaat.

Die nieuwe eigenaar heeft blijkbaar meteen ingegrepen. Alle shop-in-shop winkels van Dixons zijn gesloten en verder zijn veel filialen in het Noorden, Oosten en Brabant verdwenen. De winkels zijn ook meteen ontruimd. Bij MyCom is er eenzelfde beeld te zien, constateert de website OreMoreThing.

Afgelopen week werd de surseance van betaling van de winkeldochters van BAS Group omgezet in een faillissement om te voorkomen dat de schulden verder oplopen. Toen was de mededeling dat alle winkels open zouden blijven.

Een woordvoerster van Phonehouse zegt ‘geen commentaar’ te willen geven