Na veel discussie tussen de politieke partijen moet de Tweede Kamer daar vandaag over stemmen. Een groot aantal bekende gezichten roept de leden op tegen de nieuwe wet te stemmen.

Vorige week botsten tijdens het mediadebat nog vooral D66 en VVD over de invulling van de nieuwe mediawet. Staatssecretaris Sander Dekker moet deze donderdag door de Tweede Kamer loodsen en veel gaat dan ook afhangen van deze stemming. Voorafgaand debatteert de Kamer nog over de wet waarin vooral een meer sturende positie van de netmanagers is voorzien. Veel prominente Nederlanders verzetten zich daartegen.

Oproep in kranten aan politiek

In diverse landelijke dagbladen roepen diverse bekende Nederlanders uit de mediasector de Tweede Kamer op tegen de nieuwe Mediawet te stemmen. Tientallen prominenten doen dat in een paginagrote krantenadvertentie. De ondertekenaars willen niet dat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zich direct gaat bemoeien met de inhoud van de programma's. De stemmingen zijn live online en via Politiek24 te volgen, maar de radiozender TweedeKamerlijn op de kabel is wegens werkzaamheden voor onbepaalde tijd niet te beluisteren.