De Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag de nieuwe Mediawet van staatssecretaris Dekker aangenomen. Een oproep in landelijke dagbladen om tegen te stemmen mocht niet baten en radio 6 stopt.

De vele protestacties om de zender als zelfstandig kanaal te behouden hebben niet mogen baten. De Tweede Kamer heeft de motie om Radio 6 te behouden dinsdag verworpen. Ondanks de recente geluiden dat de NPO juist meer muzikale diversiteit moet gaan bieden heeft de motie om Radio 6 als zelfstandig kanaal te behouden het niet gered. Het lot van de zender lijkt daarmee bezegeld. Staatssecretaris Dekker staat niets in de weg om de plannen met dit muziekgenre soul en jazz binnen de NPO op de door hem voorziene manier te integreren.

Nieuwe mediawet ook aangenomen

De Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag ook ingestemd met de nieuwe mediawet. Een last minute protestactie van een grote groep prominente Nederlanders mocht niet baten. Van de grote fracties hebben enkel de PVV en de SP tegengestemd. Behalve een meer centraal beleid bij de NPO geeft de nieuwe mediawet radiobedrijven de ruimte om te kunnen uitbreiden. Commerciële radiozenders hebben nu niet meer de beperking om maximaal twee FM-pakketten te bezitten. Een motie over de bijzondere positie van Omrop Fryslân is ook aangenomen.