Results 1 to 9 of 9

Thread: problem sinjali TVSH

  1. #1
    5000k SkinArt's Avatar
    Join Date
    20-11-2005
    Location
    Tirana, AL
    Posts
    1,246
    Uploads
    2

    problem sinjali TVSH

    pershendetje, prej kohesh pothuajse qe ne diten e pare qe kam vendosur parabolen kam patur shume probleme me sinjalin e TVSH ne satelit.

    SATELIT: EUTELSAT W2 16* east
    Quality 75 %
    Power 70%

    TVSH Quality Signal 68%
    Parabola - Antena 1m e 35cm 3 LNB Disec 4

    Problemi eshte se nuk kam sinjal konstant me TVSH shumicen e kohes sinjali me rrin 24% dhe pa figure, kur arrin te punoje sinjali shkon tek 68% nuk e kuptoj pse me ndodh me TVSH kjo gje? por jo vetem me TVSH me ndodh dhe me SIC Internacional ose ndonje serb tv si TV Melos, ose Top Music Channel (Serbia) Ndersa ne tv e tjera nuk kam asnje problem, Dua patjeter ta shikoj TVSH me satelit pasi aty ka prog qe jane ndryshe nga ai tokesore qe eshte ne tirane ose Shqiperi. Kam bere perpjekje te nderroj vendin kabullit tek disec ne nje mom sikur punon por skalon disa ore dhe sinjali zbret shume poshte dhe humbas kanalin. Ndodh qe kur ka shi TVSH punon shume mire ? nuk e kuptoj kete fenomen? Nqs ndonjeri nga ju ka ndonje ide, ju lutem na thoni dicka me c'fare ka te beje ose c'fare mund te bej.

    JU FLMN!
    Gezuar krishtlindjet dhe Vitin e Ri.

  2. #2
    Senior Member Pirro's Avatar
    Join Date
    04-10-2006
    Location
    Rishikesh - India
    Posts
    125
    Uploads
    1

    Re: problem sinjali TVSH

    1) Vendndodhja?
    2) Cilėt janė 3 satelitėt e zgjedhur dhe nė ē'mėnyre/skemė i ke vendosur lnb-tė ose mė thjeshtė: cili ka fokusin e drejtėpėrdrejt?
    3) Ke provuar tė shkėmbesh dy nga tre lnb-tė me njėri tjetrin?
    4) Ke provuar njė tjetėr dekoder? Unė kam njė problem tė ngjashėm me njė GoldBox Philips(ish-Tele+ italian) qė nuk ka sinjal pėr afro gjysmėn e kanaleve. Pas provave zbulova sintonizatorin/tuner difektoz).
    5) Ke ndonjė pemė apo ndėrtesė pėrballė diskut?

    PS. Krishtlindja ėshtė festė fetare(ashtu si Bajrami e Rosh Ha Shana-i) qė ne heretikėt e pafe s'pėrfillim.
    Gėzuar Vitin e Ri megjithėse mungojnė plot dy javė.

  3. #3
    5000k SkinArt's Avatar
    Join Date
    20-11-2005
    Location
    Tirana, AL
    Posts
    1,246
    Uploads
    2

    Re: problem sinjali TVSH

    Pirro, flmn per mesazhin

    1, Vendodhja: Tirane
    2, Satellite Parabole total (2)

    Sateliti 1 1.35cm
    LNB1 EUTELSAT W2 16* east Power 70% Quality 78%
    LNB2 ASTRA 19* east Power 65% Quality 68%
    LNB3 HB 13* east Power 70% Quality 73%

    Sateliti 2 90cm
    LNB4 TELESTAR 12 15* west Power 65% Quality 68%

    Disec nuk e mbaj mend marken e emrit por eshte me 4 hyrje dhe nje dalje, tek te 4 i kam zene me dy pozicionet e dy sateliteve, sic jane me siper.
    pak a shume si ky ketu:


    Nje dite po mendoja mos ka dhe ndonje problem diseqc mbase duhet nderruar, kam lexuar neper forum qe dhe disec paska rol domethenes. ose mbase duhet ta nderroj koken e W2 fare ti vendos ndonje te re?

    3, Kam tentuar ti shkembej LNB ne disec ne fillim jep rezultat ke TVSH por nuk kalon me shume se 1 ose dy dite dhe problemi shfaqet serish.
    4, e kam provuar tek nje dekoder vetem, dhe jo ne te tjere, dekoderi nuk me duket se eshte shume ne rregull, pasi dhe ke tema tjeter kerkova ndihme per ndonje dekoder te ri, aktualisht kam nje SUPER LAZER 50000 me software e fundit, modul dragon 3.59 dhe kam shume probleme me te.
    5, fushen e kam te lire si ne jug ashtu dhe ne perendim ku i kam pozicionuar kokat.

    Keto dy dite kam patur probleme dhe me VIZION + tek 11267 skam fare sinjal as aty, kjo po me ndodh vetem me EUTELSAT W2 pozicionet e tjera jane normal pothuajse i kap te gjitha frekuencat.

    Ke te drejte per urimin dhe fene, Une jam dhe musliman por jo shume i dovotshem ne besim dhe nuk e preka fare, por urimi na takon ta bejme per te dy fete.
    qe keshtu Gezuar Bajramin dhe Krishtlindjet e mandej Vitin e Ri :)

  4. #4
    Senior Member Pirro's Avatar
    Join Date
    04-10-2006
    Location
    Rishikesh - India
    Posts
    125
    Uploads
    1

    Re: problem sinjali TVSH

    E paske masakruar keq switch-in katėrsh!
    Provo pėr ndonjė orė tė shkėputėsh lnb D e sat-it tė dytė dhe shih pėr ndonjė ndryshim pozitiv.
    Nėse s'gjidh gjė, verifiko ndonjė ndėrhyrje tė mundshme elektomagnetike ne kabėll(kabllo tensioni, gjenerator, elektroshtėpiak i fuqishėm etj.)qė janė nė afėrsi tė kabllit sat.
    Di qė nė rastin tėnd pėr shkak tė sasisė & cilėsisė sė sinjaleve sat nė hyrje duhet me tė vėrtetė kabllo i cilėsisė sė lartė - i isoluar mė sė miri por mbi tė gjitha i diametrit 7-8mm, jo mė pak. Disku mė i madh qė kam prej 125cm nė fokus tė trefishtė(13-19.2-28.2) mė humbet aq shumė sinjal kur pėrdor kabllo prej 4mm saqė shumė kanale angleze tė Astrės 2D nuk shihen mė.
    Hapi i parė qė do tė provoja pėr tė zgjidhur problemin do tė ishte prova me njė tjetėr dekoder si dhe me njė tjetėr switch.
    Pėrshėndetje.

  5. #5
    5000k SkinArt's Avatar
    Join Date
    20-11-2005
    Location
    Tirana, AL
    Posts
    1,246
    Uploads
    2

    Re: problem sinjali TVSH

    Mirmengjes ose pershendetje c'fare do kohe qofte ke ty, FLMN dhe nje here per mesazhin dhe sugjerimin.

    Edhe une mendoj para se te filloj te bej prova do marr ndonje aparat ose diseqc te ri dhe me pas te tjerat ti provoj duke nderruar vendet kokat dhe hyrjet tek diseqc.

    Tek energjia kam vetem tv, dvd dhe sat, mbase korrentin se kam shume ne terezi se e vej re ne darke here vjen normal here si qiri, mbase ndikon dhe kjo, per mom kam vene vetem nje APC bateri per mos me me fik dvd dhe aparatin kur rregjistroj, stabilizator per mbajtje stabel energjine skam blere.

    Switch 4 mban dreqi se do doja te kishte me shume dhe ndonje aparat qe punon me 4 e siper prsh 8 ose me teper. Po ce do se nuk ka te tille ketu ne tirane.

    Kam nje experience me punen e kabullit, kur kam bere instalimet elektrike ne shtepi kabullin e sat-tv e futa brenda ne mur sic futen, tekniku beri disa lidhje qe te shkoje kabulli sa tek kuzhina dhe dhomat, pasi mbaruam pune vendos ne pune paisjet dhe shof qe HB ishte vetem 49% dhe te tjerat tek 50% mirpo nuk u dhash rendesi mendova kjo ishte ajo qe mund te kapja. Nje dite vendosa nje koke me dy dalje per te lidhur nje aparat ke dhoma plakut, aty per cudi HB 75%. Ndryshimi ishte se kabulli tek dhoma plakut shkonte tek 75% dhe ishte direkt nga sat ne aparat pa nderprerje, ndersa ne kuzhine i futur brenda ne mur 49%, mora nje kabull tjeter dhe bera nje lidhje te re dhe fitova goxha Quality per ate ne kuzhine.

    Si perfundim Kabulli duhet te jete pa shtesa dhe i pa tendosur ose terhequr ashtu sic bejne elektricistat me kallauz qe mbase kepusin ndonje fije dhe bie sinjali kur shtronje linjat.
    Me duhet vec te sigurohem per kabullin se sa MM e kam, po ashtu te shof te marr ate qe nevoitet.

    Po e mbyll ketu duke te falenderuar per mesazhet dhe idete Pirro, te uroj tja kalosh kendshem e gezuar Festat!

  6. #6

    Arrow Re: problem sinjali TVSH

    pershendetje.
    mua me mer mendja se e humb sinjalin switschi ne disa frequnca te caktuara,, kam pasur disa her ket problem por me antena me te vogla se ajo ju qe keni..
    mendoj se duhet ti nderrosh daljet nga switchi,
    vendos keshtu..
    LNB2 EUTELSAT W2 16* east Power 70% Quality 78%
    LNB3 ASTRA 19* east Power 65% Quality 68%
    LNB1 HB 13* east Power 70% Quality 73%

    ju i kishit keshtu si me posht:
    1, Vendodhja: Tirane
    2, Satellite Parabole total (2)
    Sateliti 1 1.35cm
    LNB1 EUTELSAT W2 16* east Power 70% Quality 78%
    LNB2 ASTRA 19* east Power 65% Quality 68%
    LNB3 HB 13* east Power 70% Quality 73%
    Sateliti 2 90cm
    LNB4 TELESTAR 12 15* west Power 65% Quality 68%


    uroj qe ta zgjidhesh ket problem..

    Respekt

  7. #7
    5000k SkinArt's Avatar
    Join Date
    20-11-2005
    Location
    Tirana, AL
    Posts
    1,246
    Uploads
    2

    Re: problem sinjali TVSH

    pershendetje scorpion-x ne fakt kete gje qe me sugjerove e kam bere dhe me pare, por sme kujtohet renditja si i vendosa, ne nje mom me dha rezultat dhe eci, por nuk kaloje 2 dite dhe pata serish problem me EUTELSAT W2 vetem me kete satelit behet fjale dhe vetem me kanalin e TVSH ose ndonje tjeter si SIC International. Keto dy kanale i kam shume problematike, kur i bej search me thote FAILD kur vjen scanning afer tyre.

    Sot bera delete fare dy kanalet dhe i kam bere search automatik 20 here derisa arrita tja nxjerr sinjalin TVSH 68%, por jam i sigurte qe pas disa oresh ose ditesh do me bie tek 24% dhe do humb kanalin, nderkohe qe ke te gjithe frekuencat e tjera nuk luan asgje.

    Gjithsesi do i provoj keto qe sugjerove, dhe mbase mund te provoj ndonje diseqc te ri, ose aparat.

    Keni ndonje info per VIZION+ ka ikur fare nga W2 free. mbase i eshte bashkuar paketes se digitalb?

  8. #8
    VIP Member BIG BOBI's Avatar
    Join Date
    21-05-2006
    Location
    Treviso Italy
    Posts
    1,040
    Uploads
    70

    Re: problem sinjali TVSH

    mirmroma ēuna:une mendoj se 90% e ka fajin diseqc-ku sepse te njejtin problem kam pas edhe un me Astra-HotBird,pasi nderrova diseqc gjithēka u zjhidh.
    Megjithate, sygjerimi im eshte qe te lidhi direkt ne dekoder satelitin EUTELSAT W2,(pa DISEQC) dhe ne qofte se problemi verivikohet prap nderro koken e saēit me nje tjeter,ne qofte vse jo, nderro diseqc.

  9. #9
    5000k SkinArt's Avatar
    Join Date
    20-11-2005
    Location
    Tirana, AL
    Posts
    1,246
    Uploads
    2

    Re: problem sinjali TVSH

    flmn per sugjerimin tend bobi, do i provoj me radhe sugjerimet tuaja cuna.
    FLMN shume per ndihmen.

Similar Threads

  1. New problem
    By mal3as in forum Greek / Ελληνικά
    Replies: 2
    Last Post: 09-03-2009, 14:59:58
  2. Question Sinjali i EutelsatW2 ne Tirane
    By art_hox in forum Albanian / Shqip
    Replies: 22
    Last Post: 10-01-2009, 02:01:49
  3. Problem
    By BankSat_IRAN in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 0
    Last Post: 23-12-2008, 15:40:09
  4. problem with FEC 9/10...
    By Macche' in forum Manhattan
    Replies: 3
    Last Post: 19-12-2008, 16:55:23
  5. Big problem!!!!
    By slip220 in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 0
    Last Post: 09-07-2008, 20:09:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •