TV Canaria te ontvangen via Hispasat

Goed nieuws voor liefhebbers van de Spaanse taal én van de Canarische Eilanden. De lokale autonome zender voor dit gebied is momenteel ongecodeerd te zien via de Hispasat op 30 graden west.

Er was altijd al via de ASTRA en Hispasat de versie Canaria Sat te zien, dat is echter een uitgeklede versie omdat die vooral vanwege voetbalrechten afwijkt van de programmering van de terrestrische zender die via de ether te ontvangen is. Dat verhaal gaat overigens voor alle Spaanse regionale zenders op. Als er al de lokale versie te zien is via satelliet dan wordt die meestal gecodeerd.

TV Canaria kent via de Hispasat een aanvoer kanaal dat het mogelijk moet maken om dit kanaal op ieder Eiland van de Canarische Eilandem te herverspreiden. Dit kanaal was in Biss gecodeerd (met bepaalde trucs is daar vaak beeld op te krijgen). Biss is niet echt een codering in die zin maar meer een aanpassing aan het signaal om het onzichtbaar te houden.

Volgens het Spaanse weblog Televisión Digital Satélite was het signaal de afgelopen tijd gecodeerd vanwege de voetbalwedstrijden en is het signaal nu het seizoen afgelopen is plotseling FTA. Hoe lang dat duurt is natuurlijk de vraag.