Results 1 to 9 of 9

Thread: SS2 Signal Problem

  1. #1
    New Member
    Join Date
    29-06-2005
    Posts
    2
    Uploads
    0

    SS2 Signal Problem

    Hey there!
    i`v stupid problem with my SS2!
    my cable is ok and i`v signal on it! i taste that with Reciver, but when i plug cable to my DVB Card (ss2), cant detect any Signal!
    i`m using Latest Driver 4.4.3 Beta

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    05-01-2006
    Posts
    14
    Uploads
    1

    Re: SS2 Signal Problem

    hi,
    Witch dvb software are you using?

  3. #3
    Junior Member salomen72's Avatar
    Join Date
    24-05-2008
    Posts
    12
    Uploads
    0

    Re: SS2 Signal Problem

    testing by DVB-PLAYER(dvbdream)

  4. #4
    New Member
    Join Date
    09-04-2005
    Location
    North East England
    Posts
    3
    Uploads
    0

    Re: SS2 Signal Problem

    I've got DVD Dream 1.4i running with SS2 but found it difficult due to codec setup. Works now with Intervideo, Elecard or Sonic codecs others may work but found it didn't detect some.

    Good luck.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    09-04-2005
    Location
    North East England
    Posts
    3
    Uploads
    0

    Re: SS2 Signal Problem

    Forgot to add - you need to check you device setting, I'm using B2C2 SDK.

  6. #6

    Re: SS2 Signal Problem

    if you dont have signal at all on ss2 but receiver is ok
    it means you did not installed the card well
    progdvb
    the default in all software is astra
    if you have astra its ok you should see and get signal
    you should conifigure each satellite if you have a diseq
    begin with hotbird then continue
    use sky star2 2 nothing else it wont work well.

  7. #7

    Re: SS2 Signal Problem

    Quote Originally Posted by share2goo View Post
    if you dont have signal at all on ss2 but receiver is ok
    it means you did not installed the card well
    progdvb
    the default in all software is astra
    if you have astra its ok you should see and get signal
    you should conifigure each satellite if you have a diseq
    begin with hotbird then continue
    use sky star2 2 nothing else it wont work well.
    I have SS2 and tried it on different computers with similar CPU's, memory size and versions on Windows. On some computers it works, on other - works unstable or can't find channels at all. Finally I discovered this is due to high power consumption by SS2 through PCI bus and not all motherboards can supply enough power.

    I took a female connector from CD/HDD power Y-splitter, cut all males from it and using soldering iron attached its wires directly to SS2 PCB:

    1. Two black wires (Ground) - to ground line of SS2 - any place connected with metal screen of RF part
    2. Red wire (+5V) - attached to +5V line of PCI connector. Those are pins A61,A62,B61,B62. If you look on PCB - they are all connected together.
    3. Yellow wire (+12V) - attached to +12V. This is A2 of PCI connector.

    Then I installed SS2 back to motherboard, inserted male power connector into my female and finally SS2 started working stable in any PCI slot with any motherboard.

    If you want to try my suggestions, you have to do it very carefully and double check enumeration of PCI pins and wires location. Soldering needs to be done neatly that no chance of short circuits or conductors damages took place. No solder should be put on golden PCI pins themselves. All soldering needs to be done higher than golden pins.

    Please use extreme caution about what you are doing. Double check wiring and quality of your work. If there are any short cirquits or miswiring, you have a great chance of TOTAL DAMAGE YOUR WHOLE COMPUTER including motherboard, CPU, memory, power supply and other electronic components.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    04-09-2009
    Location
    Campulung Muscel, Romania
    Posts
    17
    Uploads
    0

    Re: SS2 Signal Problem

    I have a problematic SS2-like with a 2.6D. I want to mood my tuner, but there are not solder points on the tuner. Can you show me a photo of sticking points where wiring?

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    29-11-2010
    Posts
    14
    Uploads
    0

    Re: SS2 Signal Problem

    Quote Originally Posted by SoulRaven View Post
    I have a problematic SS2-like with a 2.6D. I want to mood my tuner, but there are not solder points on the tuner. Can you show me a photo of sticking points where wiring?

    your dvb card can be damage brother

Similar Threads

  1. problem NO SIGNAL (NEOTION 3000)
    By elhajui in forum Neotion
    Replies: 5
    Last Post: 16-04-2010, 07:53:30
  2. New SIGNAL PROBLEM| Firmware
    By maosat in forum Echolink Firmware
    Replies: 10
    Last Post: 09-10-2009, 09:03:42
  3. New Metabox-ii signal problem
    By orak in forum MetaBox and MetaWare
    Replies: 2
    Last Post: 24-12-2008, 08:57:44
  4. cristor cr3 fta problem signal?
    By doe in forum Cristor
    Replies: 0
    Last Post: 15-04-2008, 02:54:24
  5. Strange signal problem. Please help!!
    By selim_uk in forum English (UK)
    Replies: 1
    Last Post: 23-07-2006, 21:51:50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •