Eurosport HD al op vier satellieten.


Neen, helaas vooralsnog niet via CanalDigitaal of TV Vlaanderen, zelfs nog niet via de ASTRA want ook Digital+ en CanalSat hebben vooralsnog geen Eurosport HD. Waar dan wel via de satelliet?

Hot Bird 7A, Eurobird 9, Thor 5 e Hispasat 1C zijn de satellieten waarop initieel zal worden uitgezonden. Het signaal op Hot Bird 7A zal ook dienen als aanvoer voor de Nederlandse kabelnetten maar kent naast Nederlands geluid ook Turks, Pools, Russisch, Tsjechisch, Duits, Spaans, Hongaars en Portugees. Op Hotbird wordt uitgezonden via 11.278-H MHz, (Transponder Cyfra + en gecodeerd Mediaguard, Conax, Viaccess).

Eurosport HD is op 25 mei begonnen met de officiële uitzendingen in Turkije, Israël, Portugal en de Scandinavische landen.
Alle signalen worden in MPEG 4 en DVB-S2 uitgezonden en voor Hongarije vindt dit plaats via de Eurobird 9 op 9 graden oost (12.034-V MHz SR 27500, FEC 2/3)in het kader van het HD pakket Hello HD.

Via Hispasat op 30 west is de zender te volgen via 12052 Mhz. (SR 30000 FEC 3/4) als onderdeel van het exclusieve Portugese pakket Meo van Portugal Telecom.

Tot slot is de zender beschikbaar via Canal Digital Nordic op de Thor 5 op 1 graad west. (12.419-V MHz (SR 28000, FEC 7/8), en gecodeerd in Conax (kenners weten hoe ze via een 'omweg' beeld kunnen krijgen maar we benadrukken dat er dus geen legale optie bestaat voor ontvangst. (Bron: Télevision Digital Satélite)