Turner start voor Duitsland TNT Serie

Duitsland krijgt er weer een nieuwe zender bij. Turner Broadcasting System, van CNN, Cartoon Network en TCM, start in januari 2009 een nieuwe zender voor het Duits sprekend publiek. De zender zal onder de naam TNT Serie allerlei bekende Amerikaanse series gaan uitzenden, zoals "30 Rock", "Friday Night Lights", "King of Queens" en "Monk". Dit naar een idee van het Amerikaanse TNT, dat naast series ook een breder aanbod heeft met o.a. sport en films.

De zender zal in ieder geval te zien zijn via de satelliet en Duitse kabel. Daarnaast wordt er nog onderhandeld met IPTV providers. Het is de bedoeling dat de programma's vanaf het begin in breedbeeld (16:9) worden doorgegeven. Het gaat deel uitmaken van het pay-tv aanbod. Zeer waarschijnlijk zal TNT Serie op de satelliet in het Premiere pakket worden opgenomen. Hierdoor is het helaas niet voor Nederlandse en Vlaamse kijkers te ontvangen.

Turner wil met de komst van TNT Serie haar positie op de Duitse markt vergroten. Het bezit in dit land momenteel al de zenders Cartoon Network, Boomerang en TCM.