(Upd.) Geen Tele2 voetbal meer, CanalDigitaal onderhandelt met Eredivisie

CanalDigitaal is op dit moment in gesprek met de ECV over doorgifte van het Eredivisievoetbal voor het komende voetbalseizoen. Helaas is hier op dit ogenblik nog geen verdere duidelijkheid over.

(Upd.) De klantenservice van CanalDigitaal plaatste vandaag het volgende bericht op ons forum:

"Abonnees met een TELE-2 abonnement worden deze week per brief geinformeerd, met daarop antwoord op de meest gestelde vragen, ook die hier gesteld staan. Helaas kunnen we nog geen mededelingen doen omtrent de inhoud van de brief.

Daarnaast is nog weinig bekend hoe het Eredivisie voetbal komend seizoen live aangeboden gaat worden. Er zijn momenteel gesprekken gaande tussen de ECV en CanalDigitaal." (Upd.)
Het FinanciŽle Dagblad wijdde een artikel aan de onderhandelingen over dit kanaal. Vanaf 29 augustus zou dit de lucht in moeten gaan maar de voetbalclubs in de eredivisie hebben de doorgifte van het nieuwe kanaal nog niet rond. Zoals altijd een geldkwestie uiteraard want de clubs hopen Ä30 miljoen binnen te halen.

Directeur Hans Wolfert van CanalDigitaal laat weten dat zij al een voorstel hadden ontvangen en dat hebben afgewezen. Ook is momenteel de financiering nog niet rond met de banken die het kanaal hiermee op gang moeten helpen.
De ECV moet de live-wedstrijden gaan exploiteren via een digitaal betaalkanaal omdat gegadigden zoals Ziggo (CanalDigitaal deed met Ziggo mee) niet genoeg boden. De samenvattingen zijn wel aan de NOS verkocht voor Ä 21 miljoen.

Wolfert van CanalDigitaal vindt dat de ECV snel met iets moet komen en stelt dat hun grootste zorg de 80% van de mensen zijn die live via Tele 2 naar de eredivisie keken. Dit omdat de contracten daarvoor aflopen en er straks niets nieuws is om aan te bieden.