RNN 7 gestopt met uitzenden na inval belastingdienst

RTV Rijnmond meldt dat RNN7 uit de lucht is gehaald. De belastingdienst heeft klaarblijkelijk voor de 2e keer een inval gedaan bij de zender en daarmee lijkt nu echt het definitieve einde ingeluid. Alle spullen om te kunnen uitzenden zijn meegenomen en de zender is via de kabel (voorzover ze daar nog op zaten) en satelliet niet meer te zien.

Vorige week al haalde UPC de zender uit hun digitale pakket maar wilde niet mededelen wat daarvoor het motief was. Ook analoog zou de zender van diverse kabelnetten van UPC verdwijnen. Andere bekabelde gebieden had RNN7 nauwelijks of niet niet meer. Enkel KPN Interactieve TV gaf de zender nog door via IPTV en daarnaast CanalDigitaal via de ASTRA 3.

RNN7 is daarom op zwart gegaan. De omroep is telefonisch niet meer bereikbaar en het personeel is naar huis gestuurd volgens RTV Rijnmond (de andere - publieke - regiozender uit Rotterdam) Het satellietsignaal bij CanalDigitaal staat op zwart en is intussen vervangen door een testbeeld. Vorige week nog meldde CanalDigitaal aan Satellitemagazine dat de zender van het settopbox pakket naar het basispakket zou verhuizen maar trok dat bericht echter op het allerlaatste moment terug. Mochten wij van de directie van CanalDigitaal een reactie ontvangen dan melden wij dat nog.

Directeur Leo Houkamp van RNN7 heeft al eerder tijd vastgezeten omdat hij wordt verdacht van belastingfraude. Gezien zijn verleden niet geheel verrassend overigens omdat hij wegens wanbeleid al eerder zaken failliet liet gaan. RNN7 werd vorig jaar ook al door CAIWAY al van de kabel gehaald wegens wanbetaling. Ook Ziggo verwijderde de zender in het Multikabel gebied en van programmaraden kwamen, op Rotterdam na, uitsluitend negatieve doorgifte adviezen.

Bij de zender werken presentatoren als Viola Holt, Edvard Niessing, John de Wolf en ook Kevin Brouwer (die ook belspellen presenteerde op RTL) was erbij vanaf het eerste uur ook Hannelore Zwitserlood (nieuwslezer bij Sky Radio) startte er recent. De omroep stond vooral bekend om haar opmerkelijke manier van zaken doen door middel van barterdeals. Bedrijven werden overgehaald om zendtijd te huren om zich zo te presenteren. In de mediawereld is RNN echter nooit heel serieus genomen gezien de matige kwaliteit van de programma's.