NOS Journaal moet bezuinigen

Het NOS Journaal moet vanaf volgend jaar flink gaan bezuiningen. In uitgelekte interne documenten van de NOS staat dat een aantal diensten zal worden ingeperkt.

De reden is dat de NOS niet meer het budget zal hebben om alle huidige diensten in stand te houden. Hans Laroes heeft al bevestigd dat de NOS nieuwsdienst gaat reorganiseren. Er zal meer nadruk komen op de kernactiviteiten zoals de belangrijke nieuwsuitzendingen.

Geplande veranderingen en vooral inperkingen zouden gelden voor NOS Teletekst en de buitenlandse correspondenten. De middag editie van het nieuws op Radio 1 zou geheel vervallen in het weekeinde wat 8 fulltime banen kost.

Maar er zal meer geïnvesteerd worden in de ochtendjournaals, andere radio 1 b******ns in het weekeinde en vooral het belangrijke 8 uur journaal. De plannen moeten overigens nog goedgekeurd en besproken worden binnen de NOS.

Onduidelijk is of de bezuinigingen ook gevolgen zullen hebben voor de themazender NOS Journaal 24. De publieke omroep wil immers flink gaan schrappen in het aantal themakanalen.