Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 33

Thread: Vijesti,zanimljivosti iz svijeta satelita

 1. #1
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Vijesti,zanimljivosti iz svijeta satelita

  Ovdje možete postati vijesti,zanimljivosti iz svijeta satelita

 2. #2
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Re: Vijesti,zanimljivosti iz svijeta satelita

  Digi TV proširuje svoju ponudu sa nekoliko novih sportskih kanala GSP TV


  Od petka, 25.07.2008 godine u Rumunjskoj sa emitiranjem kreću četiri nova sportska kanala pod nazivom GSP TV.

  Kanali su u vlasništvu grupacije Intact Media Group, a emitirati će sve utakmice prve rumunjske nogometne lige La Liga i to ekskluzivno naredne tri godine. Zbog činjenice da će se nerijetko četiri utakmice Lige 1 odigravati istovremeno, GSP TV će imati ukupno četiri programa; GSP TV, GSP TV 2, GSP TV 3 i GSP TV 4, a na svakom od njih će se emitirati drugi prijenos.

  Spomenimo da je The Intact Media Group vlasnik u Rumunjskoj vrlo popularnih komercijalnih televizija Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia Lifestyle i Antenna International.

  Kanali GSP TV već neko vrijeme testiraju u okviru platforme DIGI TV na Thoru 5 na 0.8° zapadno. GSP TV 1, GSP TV 2 i GSP TV 3 dostupni su na frekvenciji 11.785 GHz H, Symbol Rate 28000, FEC 5/6 Mpeg2 kodirano u sistemu Nagravision 2/3 (iako su ponekad na nekoliko sati nekodirani). Novi kanali će biti dostupni jedino za pretplatnike DIGI TV-a u Rumunjskoj, dok će ostale, Digi TV-u konkurentske platforme ekskluzivitete morati tražiti u drugim kanalima.

  No, iako će službeno GSP TV biti dostupan samo pretplatnicima u rumunjskoj, sve dok je signal ovih kanala kodiran u starom sistemu Nagravision 2, on će biti dostupan i svima onima koji ilegalnim putem preko emulatora ili piratskih kartica prate ponudu DIGI TV-a.

 3. #3
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Re: Vijesti,zanimljivosti iz svijeta satelita

  MTG kupuje bugarsku komercijalnu televiziju Novu TV


  Nakon što je CME najavio otkup Ring TV-a i TV2, Švedska grupacija Modern Times Group (MTG), jedan od najvećih medijskih igrača u Europi, kupio je bugarsku nacionalnu komercijalnu tv postaju NOVA TV.

  Bivši vlasnik Nove TV, grčka Antenna Group prodala je Novu TV MTG-u za impresivnih 620 milijuna Eura i to u gotovini.

  MTG je već neko vrijeme prisutan u Bugarskoj preko 50%-tnog udjela u tvrtci Balkan Media Group Limited, a koja je vlasnik paketa kabelskih kanala Diema TV. Nova TV, koja je sa emitiranjem krenula davne 1994 godine, drugi je kanal po gledanosti u Bugarskoj, odmah nakon Murdochovog bTV-a.

  Kupoprodaju Nove TV još moraju odobriti administrativna tijela i regulatori, a očekuje se da će ona biti dovršena za otprilike tri mjeseca.

  Tako se u Bugarskoj stanje kod komercijalnih kanala naglo zaoštrilo; najveći komercijalni kanal bTV već je u vlasništvu News Corporationa (iako se prodaje, op.a), kanal TV2 je u vlasništvu CME TV, a sada će i Nova TV prijeći u ruke MTG-a.

 4. #4
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Re: Vijesti,zanimljivosti iz svijeta satelita

  CME širi svoje poslovanje i na Bugarsku


  Central European Media Enterprises (CME) - najveća medijska grupacija u Istočnoj Europi planira otkupiti 80% vlasničkog udjela u bugarskoj nacionalnoj zemaljskoj televiziji TV 2 i sportskom kabelskom kanalu RING TV.

  CME navedena dva kanala planira otkupiti od sadašnjeg vlasnika Top Tone Media Holdings za otprilike 172 milijuna američkih dolara (€109.4 milijuna).

  TV2 je relativno novi tv kanal u Bugarskoj, pošto se na tržištu pojavio tek u 11. mjesecu prošle godine, a pokriva oko 70% populacije. Kupnja ovih dvaju kanala od strane CME-a označava i konačni ulaz te medijske grupacije u Bugarsku u kojoj se trenutno vodeći tv kanal bTV, a koji je u vlasništvu News Corporationa, prodaje. CME se smatra jednim od potencijalnih kupaca bTV-a, no pitanje je hoće li ta grupacija nakon najnovijih akvizicija imati dovoljno sredstava da otkupi i Murdochov kanal.

  Spomenimo i to da će Ring TV uskoro pokrenuti i svoj drugi kanal, Ring 2.

 5. #5
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Re: Vijesti,zanimljivosti iz svijeta satelita

  Platforma Digi TV sprema se za velike programske promjene


  Najveća digitalna satelitska pay tv platforma u središnjoj i jugoistočnoj Europi- rumunjski DIGI TV započeo je niz priprema za velike programske promjene koje će uslijediti u narednim tjednima.

  Promjene uključuju ukidanje nekih tv kanala, preseljenje starih kanala na nove frekvencije, uvrštavanje posve novih tv programa kojima će Digi TV pokušati zadržati vodeću poziciju na nekim tržištima. Glavni oslonac za DIGI TV je najnoviji transponder na satelitu Thor 5 na 0.8° zapadno odnosno frekvencija novog multipleksa je 11.785 GHz H, Symbol Rate 28000, FEC 5/6 gdje se emitiraju sljedeći tv programi:

  AXN Crime
  AXN Sci-Fi
  1 Music Channel
  Fishing and Hunting Channel
  HBO Comedy Central Europe
  NatGeo Wild
  Money Channel
  Trinitas TV
  GSP TV 1
  GSP TV 2
  GSP TV 3
  Fashion TV
  Mezzo TV
  Sport 1 Romania

  Najveći dio ovih kanala emitira se i na frekvenciji 12.563 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 kodirano u sistemu Nagravision 2 i 3, a riječ je o kanalima AXN Crime, AXN Sci-Fi, HBO Comedy Central Europe, NatGeo Wild, Trinitas TV, Mezzo TV i Fashion TV. Digi TV je već započeo migraciju pojedinih kanala sa ovog transpondera na onaj novi, gore navedeni (11.785 GHz). Naime, na kanalima AXN Sci-Fi i AXN Crime na frekvenciji 12.563 GHz V se nekoliko dana emitirala info karta da se korisnici prebace na novu frekvenciju, a umjesto programa AXN Crime ovdje se već sada počeo emitirati novi mađarski kanal TV 6 (Viasat).

  Ako će Digi TV nastaviti sa selidbom kanala tako što će na novu frekvenciju preseliti sve kopije sa starih frekvencija, možemo očekivati da će se samo na frekvenciji 12.563 GHz V osloboditi barem 6 dodatnih mjesta za nove tv programe. Prostora za nove kanale ima i na nekoliko drugih frekvencija.

  Već sada ima novih programa
  No, već i sada Digi TV može reći da je u ponudu uvrstio nekoliko novih tv programa; prvi u nizu su dakako sportski kanali GSP TV koji su specijalizirani za prijenos 1. rumunjske nogometne lige La Liga 1. Druga pridošlica je stigla danas, a riječ je o mađarskom kanalu TV 6 koji je u produkciji švedske grupacije MTG (Modern Times Group) koji je ujedno i sestrinski kanal kabelskom kanalu Viasat 3. TV 6 se emitira na frekvenciji 12.563 GHz V, na mjestu kanala AXN Crime. Već ovog petka odnosno 8.8.2008 godine očekujemo pojavljivanje novog programa slovačke televizije STV 3, a koji će se emitirati na frekvenciji 12.687 GHz V (27500, 3/4) na mjestu koje sada drži kanal Service 8-1.

  Neslužbeni izvori iz rumunjske govore i o skorom pojavljivanju filmskog kanala HBO Comedy Adria u ponudi Digi TV-a nakon gotovo godinu dana od službenog starta HBO Comedy kanala za našu regiju. HBO Comedy Adria biti će dio HBO paketa.

  No, za neke kanale jednostavno nije bilo sreće. Tako je Filmbox kanal ispao iz svih kalkulacija pa stoga više i nije u ponudi ove platforme. Njega je na frekvenciji 12.643 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 zamijenio kanal AXN Central Europe. Zanimljivo je da je AXN CE prisutan i na još jednoj frekvenciji, a to je 12.643 GHz H, što znači da bi Digi TV jednu od te dvije identične verzije AXN-a mogao (i trebao) ugasiti kako bi oslobodio prostor za neki novi tv kanal.

  Sve u svemu, za kraj ćemo napomenuti da će satelitski entuzijasti zasigurno uživati u narednim tjednima očekivajući novitete i iznenađenja koja im možda priredi Digi TV, a iz dana u dan sve bliža nam je i jesen koja je redovito bogata sa televizijskim novitetima.

 6. #6
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Re: Vijesti,zanimljivosti iz svijeta satelita

  Jetix uskoro stiže u ponudu Total TV-a


  Srpska DTH platforma Total TV koja se emitira preko satelita Eutelsat W2 na 16° istočno, kodirano u sistemu NDS videoguard, a djelomice i u sistemu Cryptoworks uskoro će proširiti svoju ponudu sa još jednim novim kanalom, a u pitanju je popularni dječji tv program Jetix.

  Uvođenje Jetixa u ponudu Total TV-a ali i ostalih platformi bilo je pitanje vremena naprosto zbog toga što je taj kanal nedavno aktivirao identifikaciju srpskih DVB titlova, što znači da će ubrzo započeti sa lokaliziranjem sadržaja na srpski jezik, barem na jednom dijelu programa.

  Identifikacija Jetixa u Total TV-u pojavila se na frekvenciji 11.094 GHz H, Symbol Rate 27300, FEC 3/4, no zasad bez PID-ova. S obzirom da je taj kanal lokaliziran i na bugarski jezik nije isključeno da će se pojaviti u ponudi Total TV-u prijateljske platforme ITV Partner sa kojom već duže vrijeme uspješno surađuju. Jetix bi mogao biti dostupan pretplatnicima Total TV-a na sva tri teritorija: u Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori.

 7. #7
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Re: Vijesti,zanimljivosti iz svijeta satelita

  Uskoro novi logo za Sky-jeve zabavne kanale


  31. kolovoza od 18:00 sati, tri zabavna kanala britanskog Sky-ja dobiti će novi vizualni identitet i logotipe - riječ je o trima zabavnim kanalima Sky One, Sky Two i Sky Three koji će od kraja ovog mjeseca promijeniti dosadašnje stare logotipe koji su karakteristični po tome što su u cijelosti tekstualni, u nove logotipe gdje će se uz naziv Sky ubuduće nalaziti brojevi 1, 2 i 3.

  Novi logotipi izgledati će ovako:
  Unatoč sličnostima svaki od ova tri kanala će isto tako imati jedinstven vizualni identitet. Na Sky 1 će prevladavati plava boja logotipa, na Sky 2 će prevladavati zelena boja, a na Sky 3 će prevladavati ljubičasta nijansa. Novi identiteti Sky One, Two i Three kanala podsjećaju na razdoblje između 1996 i 1997 godine kada je sa emitiranjem krenuo kanal Sky 2, a pritom je kanal Sky One promijenio ime u Sky 1.

 8. #8
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Re: Vijesti,zanimljivosti iz svijeta satelita

  SPI International izjasnio se o FilmBoxu u Digi TV


  Pretplatnici digitalne satelitske platforme DIGI TV u Češkoj republici i Slovačkoj krajem prošlog mjeseca mogli su primjetiti značajnu promjenu u ponudi platforme.

  Iz programske ponude neočekivano je izbačena filmska televizija Filmbox koji je u vlasništvu i produkciji grupacije SPI International. Umjesto Filmboxa gledatelji imaju priliku gledati još jednu kopiju serijskog kanala AXN Central Europe.

  "U ovom trenutku sa DIGI TV pregovaramo o nastavku suradnje," rekla je za portal Parabola.cz Silvia Gogorova iz SPI INTERNATIONAL Television s.r.o. te je dodala da za sada ne može davati više informacija vezanih za emitiranje Filmboxa u ponudi te međunarodne digitalne satelitske platforme.

  Prema informacijama iz korisničkog centra Digi TV, kojeg je nazvao jedan od gledatelja Digi TV platforme u Češkoj republici, program Filmbox je iz Digi TV platforme izbačen na zahtjev samog kanala, a ne zbog Digi TV-a. Obje stranke tvrde da su zainteresirane za nastavak distribucije programa u toj satelitskoj platformi.

  Programi Filmbox i Filmbox Extra su za sada dostupni jedino pretplatnicima paketa Gital, Trade and Technology i SkyLink koji se emitiraju na satelitu Astra 1E i 3A na 23.5° istočno. Najnoviji projekt grupacije SPI International - kanal sa filmovima iz Čehoslovačke, Nostalgia, zasad je samo testno dostupan za pretplatnike TaT i SkyLink platforme. SPI planira još nekoliko tematskih kanala- Erox i glazbenu televiziju Revolution TV. Kanali SPI Internationala trebali bi se pojaviti i u našoj regiji.

 9. #9
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Re: Vijesti,zanimljivosti iz svijeta satelita

  Novi sat.prijemnik iz Telestara  U listopadu iz firme Telestar na tržište dolazi novi DVB-S prijemnik TELEDIGI 3 S s "ISIPRO" funkcijom.


  " ISIPRO " funkcija omogućava automatizaciju programske liste preko satelita. Satelitski prijemnik ima 4000 mjesta za TV i radio kanale, 30 programiranih TIMER-a, integrirani digitalni videotext decoder, SMPC mrežni dio sa standby štedljivim modusom energije i meni na 14 jezika. Aktualizacija software ide preko satelita. Satelitski prijemnik ima dva scarta-a, dva chinch priključka, električni digitalni izlaz i RS 232 priključak. Uređaj košta 100 Eura.

 10. #10
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Re: Vijesti,zanimljivosti iz svijeta satelita

  Iz Stronga stižu novi receiveri


  Strong je predstavio dva nova HDTV receivera.


  Radi se o modelima SRT 8345 CI i SRT 8300 CI. Prvi model je hybridni s DVB-S i DVB-T prijemom. Model ima i 2 CI slota za prijem pay TV kanala, 1 HDMI izlaz, analogne YPbPr komponente te USB priključak za externe memorije. Ton se može prenositi preko koaksijalnog AC3 priključka na A/V receiver. Također je moguće skaliranje PAL sadržaja na 1080i. Tu je i 5000 mjesta za TV i radio programe, Teletext Decoder, favorit liste i software aktualizacija preko satelita ili USB-a. Cijena ovog modela je 250 eura. Model SRT 8300 CI je isto opremljen kao veći brat, ali služi samo za DVB-T prijem.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Similar Threads

 1. New Zanimljivosti
  By pola0 in forum ex-Yugoslav Languages
  Replies: 364
  Last Post: 26-03-2010, 22:02:07

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •