Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 46

Thread: Sat TV programi

 1. #1
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Sat TV programi

  Ovdje možete postati sve u vezi tv programa,satelitskih ili zemaljskih

 2. #2
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Re: Sat TV programi

  HBO Comedy Adria napokon stigao u Digi TV


  Napokon je došao i taj trenutak - filmski kanal HBO Comedy Adria, drugi program HBO-a za naše tržište konačno je stigao i u ponudu digitalne satelitske pay tv platforme Digi TV koja se emitira preko satelita Intelsat 10-02 na 1° zapadno.

  Iako je Digi TV sa više od 80.000 pretplatnika jedan od najvećih pružatelja usluga televizije u Hrvatskoj, tek su sada, nakon gotovo godinu dana odlučili u svoju ponudu uvrstiti ovaj filmski kanal koji će biti dio HBO paketa. Konkurencija B.net, Kerman i MAXtv već odavno u svojoj ponudi imaju ovaj kanal.

  HBO Comedy Adria je filmsko - serijski kanal posvećen humorističnim serijama i filmovima, a na programu ćemo moći vidjeti stare ali i posve nove serije i filmove. Na programu se između ostaloga prikazuju i Svita, Sretni Louie, Curb Your Enthusiasm i Aliens in America. Program se emitira od 10 sati ujutro pa sve do 2 sata iza ponoći, vikendom nerijetko i duže.

  Kanal HBO Comedy Adria možete pronaći na sljedećoj frekvenciji: 12.563 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 kodirano u sistemu Nagravision 2 / Nagravision 3. Program se emitira na mjestu kanala AXN Sci-Fi koji je pak preselio na frekvenciju 11.785 GHz H, Symbol Rate 28000, FEC 5/6. Na kanalu se emitiraju "uprženi" hrvatski DVB titlovi, no postoji mogućnost odabira između hrvatskog i srpskog audio kanala (kod najava). Ovo naslućuje da će HBO paket uskoro napokon postati dostupan i u Srbiji.

  No, to nije sve što nam Digi TV sprema ovih dana. Tijekom jučerašnjeg dana, na kanalu NatGeo Wild (12.563 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2) pojavila se info karta da se korisnici prebace na novu frekvenciju (11.785 GHz H, Symbol Rate 28000, FEC 5/6). Pa stoga, ako u budućnosti ne želite ostati bez prijema ovog kanala, najbolje je da ga odmah potražite na novim parametrima.

 3. #3
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Re: Sat TV programi

  Digi TV u ponudu uvrstio rumunjski Nat Geo Wild


  Najveća digitalna satelitska pay tv platforma u središnjoj i jugoistočnoj Europi, rumunjski DIGI TV uvrstio je jučer u svoju ponudu novi kanal - Nat Geo Wild Romania, odnosno specijalnu lokalnu verziju ovog popularnog edukativno - dokumentarnog kanala koja je namijenjena posebno rumunjskom tržištu.

  Pošto je riječ o rumunjskoj verziji kanala, ona je dostupna samo pretplatnicima u Rumunjskoj. Novi kanal prepoznat ćete po simboličnom imenu- Nat Geo Wild RO, dok je "stara" verzija kanala koja je dostupna i u Hrvatskoj preimenovana iz Nat Geo Wild u Nat Geo Wild CE (Central Europe). Ta verzija kanala emitira se u nekoliko zemalja; Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj.

  Velike razlike među ovim kanalima nema, programski sadržaji su gotovo identični no rumunjska verzija emitira i najave na rumunjskom jeziku te reklamne blokove.

  Kanal Nat Geo Wild Romania možete pronaći u Digi TV platformi na sljedećim parametrima; Satelit : Thor 5 na 0.8° zapadno, frekvencija 11.785 GHz H, Symbol Rate 28000, FEC 5/6 Mpeg2 kodirano u sistemima Nagravision 2+3 i to umjesto sportskog kanala GSP TV 3. Na istoj se frekvenciji emitira i "naš" Nat Geo Wild CE koji ima i hrvatske DVB titlove. Spomenimo da će CE verzija kanala uskoro preseliti sa stare frekvencije na Intelsatu 10-02 (1° zapadno) na ovu novu gdje se emitira i Nat Geo Wild Romania. Stara frekvencija za NatGeo Wild CE je 12.563 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 kodirano u sistemima Nagravision 2+3. Kanal se na navedenim parametrima još uvijek emitira, no sa povremenim prekidima i obavješću da korisnici kanal potraže na novoj frekvenciji (11.785 GHz H).

 4. #4
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Re: Sat TV programi

  MTV Arabia za vrijeme ramazana neće emitirati glazbu


  Kako ne bi povrijedila vjerske osjećaje svojih gledatelja, glazbena televizijska postaja MTV Arabia za vrijeme skorog muslimanskog posta ramazana neće emitirati glazbene spotove. MTV Arabia će za to vrijeme prikazivati samo dokumentarne filmove, vijesti iz svijeta glazbe i "kulturne programe", izjavio je njezin direktor Samir al-Marsuki u srijedu u Dubaiju, gdje se nalaze studiji te glazbene televizije.
  Osim toga, program će se prekidati svaki dan za zalaska sunca zbog molitve.
  MTV Arabia je osnovana u studenome 2007. Udarno vrijeme emitiranja za vrijeme ramazana upravo su večernji sati, budući da nakon večernjeg obroka mnogi ljudi gledaju televiziju.

  Mnoge komercijalne televizije na tom području tada emitiraju poseban program koji se sastoji uglavnom od novijih američkih filmova i serija. Tu se posebice ističu tv postaje Dubai One i MBC u čijem se redovitom programu mogu naći serije poput "Kralj Queensa", "Svi mrze Chrisa", "Joey", "Frasier", "C.S.I", "Medij" itd.
  Za vrijeme ramazana njihov program bude dodatno obogaćen, no uglavnom se izbjegavaju emisije glazbenog i zabavnog tipa.
  Pobožni muslimani za vrijeme ramazana od izlaska do zalaska sunca odriču se jela, pića, seksa i cigareta.

 5. #5
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Re: Sat TV programi

  Belgijski RTL uskoro napokon i preko satelita


  Tri belgijska frankofona kanala RTL grupe uskoro će postati dostupni preko satelita. Naime, RTL grupa je potpisala ugovor o suradnji sa novom digitalnom satelitskom platformom Telesat koja će biti namijenjena za Valoniju - dio Belgije gdje se govori pretežno francuskim jezikom i gdje živi nešto više od 3 milijuna stanovnika.

  Nova DTH platforma zasigurno će sa radom krenuti "prije kraja godine" - kažu glavni i odgovorni iz TeleSat-a. Uključivanje popularnih komercijalnih kanala kao što su RTL-TVi, Plug RTL i Club RTL vrlo je važno za novu platformu pošto je riječ o najgledanijim komercijalnim kanalima u frankofonom dijelu zemlje. U ponudi će se također naći i dvije radio stanice od RTL grupe; Radio Contact i Mint.
  Nekoliko mjeseci prije, Telesat je osigurao ugovor o distribuciji sa javnom televizijom RTBF za kanale RTBF La Une i RTBF La Due. Treći kanal - RTBF Sat, već je dostupan preko satelita Astra na 19.2° istočno i to u nekodiranom obliku. RTBF će u novoj platformi emitirati niz svojih radio stanica; La Premičre, VivaCité, Musiq’3, Classic 21 i Pure FM.

  Logo nove platforme iz Belgije
  Telesat je frankofona sestrinska platforma flamanske DTH platforme TV Vlaanderen koja se već neko vrijeme emitira preko satelita Astra na 19.2° istočno i ima preko 60.000 pretplatnika. TeleSat će se za naklonost pretplatnika natjecati sa digitalnom ponudom kabelskih operatora u Valoniji te IPTV uslugom Belgacom TV.

 6. #6
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Re: Sat TV programi

  News Corporation ipak najavljuje potpuno povlačenje iz istočne i središnje Europe


  Iako se prodaja najgledanije i najuspješnije komercijalne televizije u Bugarskoj, bTV-a koji je još uvijek u vlasništvu velikog News Corporationa gledalo isključivo kao "izolirani incident", a ne kao potpuno povlačenje ove medijske grupacije iz svih tržišta u istočnoj i središnjoj Europi, čini se da su ovi dijelovi Europe postali prevelik teret za brojne buduće operacije News Corporationa te je donesena i konačna odluka o strateškom povlačenju iz svih zemalja središnje i istočne Europe.

  Detaljnije informacije o izlaznoj strategiji News Corporationa otkrila je Mariya Stefanova, voditeljica Bugarskog vijeća za elektroničke medije (CEM), dodala je da će bTV, nacionalna komercijalna televizija koja je još uvijek u vlasništvu News Corporationa biti prodana najkasnije do kraja ove godine. Stefanova je dodala i to da su se već javili potencijalni kupci za bTV, a News Corporation će odlučiti koji od potencijalnih budućih partnera će biti najbolji izbor za sve njihove operacije u regiji.

  No, izlazak News Corporationa iz Bugarske ujedno označava početak povlačenja iz svih zemalja gdje trenutno posluju, a uključuju Poljsku, Srbiju i Latviju. U Poljskoj News Corporation emitira lokalni zemaljski kanal TV Puls, u Srbiji nacionalni kanal FOX TV, a u Latviji lokalnu televiziju TV5 Riga i nacionalni LNT. Stefanova je potvrdila da News Corporation planira prodati sve svoje operacije u središnjoj i istočnoj Europi.

  Kao jedan od mogućih razloga zbog kojih se News Corporation povlači iz ovih dijelova Europe navodi se i potencijalno preuzimanje španjolske digitalne satelitske pay tv platforme Digital+ koja se emitira preko satelita Astra na 19.2° istočno i Hispasat na 30°zapadno, ali i sve jasnija težnja Murdochove kompanije da preuzme njemačku platformu Premiere gdje već sada imaju značajan vlasnički udio.

  Nejasno je što će se dogoditi sa kabelskim tv kanalima FOX Life i FOX Crime koji su nedavno proširili svoju dostupnost na gotovo cijeli Balkan (trenutno su dostupni u Bugarskoj, Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji, Makedoniji i Albaniji)

 7. #7
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Re: Sat TV programi

  TV 1000 Action East danas započeo sa službenim emitiranjem


  Kao što smo već prije i najavili, MTG, odnosno platforma Viasat Digital danas je pokrenula svoj novi filmski kanal u istočnoj Europi.

  Novi kanal je dakako TV 1000 Action - filmski kanal posvećen akcijskim filmovima, a mnogima nije nepoznat pošto se već nekoliko godina emitira za skandinavske zemlje. Novi kanal će već od danas postati dostupan kabelskim operatorima u Bjelorusiji, Moldaviji, Gruziji, Kazahstanu, Ukrajini, Estoniji, Litvi, Letoniji i Rusiji ali i preko digitalne satelitske pay tv platforme Viasat Digital na satelitu Sirius 4 na 5° istočno.
  Program se emitira na sljedećim parametrima:
  frekvencija: 12.608 GHz
  polarizacija: H
  symbol rate: 27500
  FEC: 3/4
  kodiranje: NDS Videoguard
  Kanal se emitira i u okviru ukrajinske platforme Vision TV na istom satelitu i to na sljedećim parametrima:
  frekvencija: 12.169 GHz
  polarizacija: V
  symbol rate: 27500
  FEC: 3/4
  kodiranje: NDS Videoguard

  TV 1000 Action EAST vizualno se niti malo ne razlikuje od svojeg skandinavskog brata.
  TV1000 Action će prikazivati hit filmove iz Hollywoodske produkcije, a biti će tu i europske kinematografije. Kanal će emitirati trilere, krimiće, fantastiku, drame i horore. Subotom i nedjeljom emitirat će se filmske premijere. TV1000 Action će emitirati 24 sata dnevno sedam dana u tjednu sa ruskim dubbingom te podnaslovima na estonskom, litavskom i letonijskom jeziku.
  Viasat je tek nedavno na istočnim tržištima pokrenuo i filmski kanal TV1000 Premium - koji prikazuje znatno novije filmske naslove nego TV1000 EastU baltičkim zemljama kanal će biti dostupan pretplatnicima Viasat Gold paketa, dok će u Ukrajini kanal biti dostupan u paketu Prestige. TV1000 Action biti će ukupno sedmi kanal sa brandom Viasat koji posluje u Istočnoj Europi. Ostali su: TV1000, TV1000 Russian Kino, TV1000 Premium, Viasat Explorer, Viasat History i Viasat Sport.

 8. #8
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Re: Sat TV programi

  Nizozemski Film.1 pokreće novi akcijski kanal


  Nakon što smo na portalu objavili da medijska grupacija Chellomedia u nizozemskoj pokreće drugi premium sportski kanal Sport 1.2 stiže još jedna zanimljiva informacija; osim Sport 1.2 Chellomedia će na tom tržištu pokrenuti novi Film1 premium filmski kanal koji će se zvati Film1 Action.

  Istodobno će mjesečna pretplata za sve UPC kabelske mreže porasti za 2 eura na ukupno 14.95 eura / mj. Od ovog tjedna postati će funkcionalna i najnovija usluga Film1 VOD.
  Film1 Action sa radom će krenuti 1.10.2008 godine i upotpunjavati će tri postojeća premium kanala Film1, Film1.2 i Film1.3. Osim ova tri postoji i Film1 +1 koji emitira sve sadržaje sa Film1 sa zakašnjenjem od sat vremena. Novi, akcijski Film1 kanal će, kao što mu i samo ime govori biti fokusiran na akcijske filmove.
  UPC je također malo smanjio cijene za svoj Sport 1 premium sportski kanal. Mjesečna pretplata za njega
  Ni ovaj kanal neće se naći u ponudi digitalne satelitske pay tv platforme Canal Digitaal Sateliet na Astrisada iznosi 9,95 eura, što je smanjenje za 3 eura. Razlog smanjenja cijene pretplate je skoro pokretanje novog nogometnog kanala Eredivisie Live koji će emitirati sve utakmice prve nizozemske nogometne lige Eredivisie uživo. Kombinirani paket Chellomedijinih sportskih kanala (Sport1, a od danas i Sport1.2) i Eredivisie Live kanala koštati će otprilike 14.95 eura mjesečno.

 9. #9
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Re: Sat TV programi

  Poljska platforma N predstavila nove programe i najavila promjene


  Najmlađi operater plaćene satelitske televizije u Poljskoj - platforma N danas je točno u podne imala šestu po redu tiskovnu konferenciju, na kojoj je između ostaloga predstavila nove programe, usluge i promjene u postojećoj programskoj shemi. Pretplatnici platforme N mogu zadovoljno trljati ruke pošto će uskoro biti u prilici pratiti mnogo novih kanala, uključujući i one u visokoj razlučivosti (HD).

  Maciej Sojka, zastupnik grupacije ITI Neovision (vlasnik platforme) očekuje da će platforma N (televizija nove generacije) do kraja ove godine imati preko 520.000 pretplatnika. Prosječna potrošnja po jednom pretplatniku porasla je na 56 zlota, što se smatra velikim rastom. U siječnju ove godine, prosječna potrošnja iznosila je 37,4 zlota.
  Osim novih kanala i usluga, u paketu N će se dogoditi i nekoliko značajnih programskih izmjena. Tako će kanal FilmBox biti prebačen u ponudu paketa Hity Filmowe (filmski hitovi). Selidba se dogodila danas, odnosno 2.9.2008 godine, a kanal je automatski postao dostupan svim pretplatnicima koji imaju paket Hity Filmowe.
  Od 6.9.2008 u platformi sa emitiranjem kreće novi kanal - Filmbox Family, kanal će se emitirati preko satelita Hot Bird na 13° istočno, na frekvenciji 11.258 GHz H, Symbol Rate 27500, FEC 2/3 u DVB-S2/8PSK modulaciji. Nakon što Filmbox Family krene sa službenim emitiranjem, paket N će tada brojati ukupno 20 filmskih kanala, tj. imati će najveći broj filmskih kanala od svih poljskih pay tv platformi.
  Platforma N je danas proširila svoju ponudu sa tri nova dječja kanala - JimJam (isti transponder kao Filmbox Family), Nickelodeon Polska (13°E, freq. 11,470 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6) i Disney Channel Polska (13°E, freq. 10,949 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4). Paket N trenutno u svojoj ponudi ima 10 kanala za djecu, što je opet najbrojnija ponuda dječjih kanala u odnosu na sve druge platforme u Poljskoj.

  Filmbox kanalima uskoro će se pridružiti i Filmbox Family
  Za desetak dana, odnosno 15.09.2008 u programskom paketu Style Moda Muzyka pojavit će se HDTV kanal MTVNHD o kojem smo pisali ovdje. Kanal MTVNHD je u produkciji MTV Networks International, a emitirat će se iz MTV studija u Varšavi. Kanal MTVNHD emitirati će preko satelita Hot Bird na 13° istočno, na frekvenciji 11.075 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 kodirano u nekoliko sustava kodiranja. Sa ove frekvencije kanal MTVNHD će osim platforme N preuzimati i Cyfra+ te kabelski operateri i ostale DTH platforme iz Europe.
  Paket N će nakon uvrštavanja MTVNHD imati ukupno 9 kanala u visokoj razlučivosti, no, ni to nije sve jer vlasnik platforme planira uskoro uvrstiti još dva nova filmska kanala u visokoj razlučivosti.
  U paket Kultura Nauka Świat stigao je i nekodirani kanal javne televizije TVP Historia, a koji se emitira preko satelita Astra na 19.2° istočno. Nakon uvrštavanja TVP Historia platforma N se može pohvaliti da u ponudi emitira sve kanale koje proizvodi poljska javna televizija TVP (Telewizja Polska).
  Konkurentska platforma Cyfra+ nije produžila ekskluzivni ugovor sa nekim hollywoodskim studijima, pa će se stoga mnogi atraktivni filmski naslovi preseliti sa Cyfre na platformu N.

 10. #10
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Re: Sat TV programi

  HBO Adria u Digi TV na novoj frekvenciji


  Digitalna satelitska pay tv platforma DIGI TV koja se emitira preko satelita Intelsat 10-02 na 1° zapadno i Thor 5 na 0.8° zapadno nastavlja sa promjenama i selidbama kanala sa starih na nove frekvencije.

  Najnovija promjena tiče se premium filmskog kanala HBO Adria koji se od samog početka emitiranja DIGI TV-a u Hrvatskoj i Srbiji emitira na frekvenciji 12.607 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 kodirano u sistemima Nagravision 2 i Nagravision 3.
  Danas se HBO Adria umjesto kanala Fashion TV pojavio na frekvenciji 12.563 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 kodirano u sistemima Nagravision 2 i 3. Istovremeno, Fashion TV je migrirao na novu frekvenciju na Thoru 5 (0.8° zapadno) odnosno na 11.785 GHz H, Symbol Rate 28000, FEC 5/6. Razlika između HBO Adria na staroj i HBO Adria na novoj frekvencija ima nekoliko; na novoj frekvenciji kanal se emitira sa hrvatskim i srpskim DVB titlovima što omogućava pretplatnicima u Srbiji kojima je HBO postao dostupan od 1.9.2008 da prate ovaj kanal na svojem jeziku.
  "Uprženi" hrvatski titlovi na HBO Adria jedini su tehnički nedostatak koji potpuno onemogućava korištenje DVB titlova. Još jedan nedostatak koji smo primjetili je nedostatak odabira između srpskog i hrvatskog audio kanala - npr. u slučaju najava filmova ili sinkroniziranih naslova. Začudo, na novoj frekvenciji ime kanala je
  HBO Adria nova frekvencija: 12.563 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 kodirano.napisano ispravno - HBO Adria, a ne Hbo Adria kao što je slučaj na staroj frekvenciji. S obzirom da je riječ o akronimu (HBO = Home Box Office), HBO Adria je ispravno napisano ime. Dakle, ukoliko ste pretplatnici Digi TV-a i korisnik ste HBO paketa, potražite HBO Adria na novoj frekvenciji pošto bi u narednim tjednima on trebao u potpunosti migrirati sa stare frekvencije na novu.

  HBO Adria je stigao na mjesto Fashion TV-a...
  Spomenimo i to da se na kanalu HBO Comedy Adria sada također emitiraju i DVB titlovi - hrvatski
  Fashion TV nova frekvencija: 11.785 GHz H, Symbol Rate 28000, FEC 5/6 Mpeg2 kodirano.(pod identifikacijom čeških), srpski (pod identifikacijom hrvatskih) i slovenski (pod idenfikacijom srpskih). S obzirom da su, baš kao i na kanalu HBO Adria, hrvatski titlovi nalijepljeni na sliku, DVB titlovi su, barem zasad, potpuno neupotrebljivi. HBO Comedy Adria također se emitira na istoj frekvenciji (12.563 GHz V) gdje je i HBO Adria.

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •