Page 1 of 107 1236112651101 ... LastLast
Results 1 to 10 of 1068

Thread: Sat Info

 1. #1
  VIP Member kolorado's Avatar
  Join Date
  19-05-2006
  Posts
  1,340
  Uploads
  1,040

  Sat Info

  Ovdje mozete postati informacije o aktuelnim desavanjima i nastalim promjenama u sat svijetu!!!!

  Posle dugo vremena uzivanja u gledanju platforme Premier pomocu emulatora na gotovo svim risiverima u N2 kripciji, danas je sve postalo crno. Nadamo se da nece u buducnosti sve biti crno za emu svijet jer smo nijemi posmatraci sve veceg odlaska jakih tv platformi na nove i zasticenije sisteme enkripcije.

 2. #2
  VIP Member mici2's Avatar
  Join Date
  16-09-2006
  Location
  croatia
  Posts
  489
  Uploads
  1,661

  Re: Sat Info

  Kao što smo i najavili, popularna njemačka digitalna satelitska pay tv platforma Premiere koja emitira preko Astra satelita na poziciji 19.2° istočno, isključila je stari sustav kodiranja Nagravision 2 na svim kanalima u ponudi.

  To je nastavak rata protiv piratskih kartica i emulatora u kojem je zasad piratstvo izvuklo deblji kraj. Stari sistem kodiranja Nagravision 2 Premiere platforma koristila je dugih pet godina, no on nije uspio zaštititi ponudu od neovlaštenog gledanja.  Premiere više nije pod piratskom zastavom


  Stara Nagra je "pala" prije otprilike dvije godine, a mogućnost praćenja kanala piratskim putem odrazilo se i na ekonomski razvoj platforme - broj pretplatnika rastao je puno sporijim tempom, a nerijetke su bile situacije kada postojeći pretplatnici smanje svoj pretplatnički paket na minimalni, dok ostatak ponude nastave pratiti na crno. Naravno da je takva situacija bila nepovoljna i za Premiere dugoročno neodrživa.
  Ove godine vlasnik sa pojedinačno najvećim udjelom u Premiere postao je News Corporation Ruperta Murdocha koji je postupno povećavao svoj vlasnički udio u platformi na visokih 25%. Zahvaljujući sve većem utjecaju, News Corporation je uspio isposlovati da se na Premiere kanalima paralelno uz Nagravision sustav ubuduće koristi i njihov sistem NDS Videoguard.
  No aktiviranje NDS Videoguard kodiranja nije značio kraj za Nagru odnosno grupaciju Kudelski (vlasnik Nagravision kodiranja, op.a) koja je na Premiere kanalima aktivirala svoj najnoviji sustav kodiranja Nagravision 3, koji koristi i pripadajuću, najnoviju generaciju pretplatničkih ("smart") kartica. Nagravision 3 je od danas primarno kodiranje za Premiere.
  Gašenje starog sistema kodiranja Nagravision 2 na Premeire programima započelo je 20.10.2008 godine. Prvi kanali koji su isključili staro kodiranje bili su iz programskog paketa Premiere Star, a nedugo kasnije slično su učinili i PPV erotski kanali Blue Movie te još neki tv programi (Heimatkanal, Hit 24, Goldstar TV). Cijeli je proces prema neslužbenim informacijama sa internetskih foruma trebao biti dovršen do 30.10.2008 godine, no sve je odgođeno za desetak dana kasnije u što se i sami danas možete uvjeriti.
  Dakle, zaključak je jednostavan: od danas su svi Premiere programi kodirani u novom sistemu Nagravision 3 i NDS videoguard. Neki kanali (Premiere Familie) dostupni su pretplatnicima kartica ORF (Cryptoworks) i Technisat (Conax), no piratstvo preko Nagravision 2 sistema je mrtvo.

 3. #3
  VIP Member mici2's Avatar
  Join Date
  16-09-2006
  Location
  croatia
  Posts
  489
  Uploads
  1,661

  Re: Sat Info

  od danas 10.11.2008 premiere je kompletna presla u nagra3 i nds kodiranje
  to znaci nije vise dostupna piratskim putem
  date 10.11 premiere go to nagravision3 and nds system encryptions
  no more  __________________

 4. #4
  VIP Member kolorado's Avatar
  Join Date
  19-05-2006
  Posts
  1,340
  Uploads
  1,040

  Re: Sat Info

  Orbitalna pozicija 16° istočno od danas je bogatija za još jedan slovenski kanal, a riječ je o glazbenom kanalu TV Čarli koji se pridružio multipleksu slovenskog STN-a (Satellite Telecommunications Network) na frekvenciji 12.726 GHz V, Symbol Rate 30000, FEC 3/4 u Mpeg2 nekodiranom obliku.

  Podsjetimo, prije nekoliko dana na istim je parametrima krenuo još jedan slovenski glazbeni kanal, a riječ je o kanalu sa slovenskom narodnom glazbom, TV Golica.
  Čarli TV je kanal koji dolazi od istog vlasnika kao i TV Golica, no razlika među tim kanalima je velika. Za razliku od TV Golica, Čarli TV emitira uglavnom pop hitove i urbanu glazbu pa je stoga puno sličniji MTV-u. Kanal Čarli TV osim na Eutelsatu W2 emitira i preko satelita Amos na 4° zapadno na frekvenciji 11.288 GHz H, Symbol Rate 2005, FEC 7/8 u Mpeg2 nekodiranom obliku.
  Na Eutelsatu W2 kanal emitira u rezoluciji 544x576 i prosječnim video protokom od 1.9 MBita/s.
  Došlo je i do nekih manjih promjena u samom multipleksu STN-a pa tako u sklopu istog više ne emitiraju bugarski kanali ART Channel i Estate TV. Istodobno, kodirani kanali POP TV, Kanal A i Sport Klub Slovenija konačno imaju istu identifikaciju providera (Total TV). 5. #5
  VIP Member kolorado's Avatar
  Join Date
  19-05-2006
  Posts
  1,340
  Uploads
  1,040

  Re: Sat Info

  Satelitski operator Eutelsat Communications iz Pariza jučer je komercijalno aktivirao svoj novi-stari telekomunikacijski satelit Eurobird 9A na orbitalnoj poziciji 9° istočno.  Satelit Eurobird 9A preuzeo je sve transpondere starijeg satelita Eurobird 9, koji je u potpunosti prestao sa emitiranjem na 9° istočno i uskoro će preseliti na novu satelitsku lokaciju (očekuje se migracija na poziciju 36° istočno gdje će pod novim imenom Eutelsat W4A služiti potrebama ruskog tržišta i zemalja bivšeg Sovjetskog saveza).
  Eurobird 9A je preuzeo sve transpondere od satelita Eurobird 9 jučer u 02:00 sati po našem vremenu (CET). U postupku prebacivanja programa i servisa na novi satelit sudjelovali su satelitski operator Eutelsat, uplink centri ali i same digitalne platforme. Frekvencije, polarizacije i svi ostali parametri potrebni za prijem kanala sa 9° istočno ostali su isti i nisu se mijenjali.
  Eurobird 9A je satelit koji nam je svima prije bio poznat pod imenom Hot Bird 7A i bio je ko-lociran na poziciji 13° istočno, uz ostale Hot Bird satelite. Nakon što je na 13° istočno stigao novi satelit Hot Bird 9, on je preuzeo sve transpondere koji su dotad emitirali sa Hot Bird 7A, što je u konačnici omogućilo tom satelitu da preseli na novu orbitalnu poziciju (u ovom slučaju, 9° istočno). Eurobird 9A gotovo je poduplao transponderski kapacitet na 9° istočno sa 20 na ukupno 38 transpondera, a što će bez sumnje omogućiti daljnji razvoj ove orbitalne pozicije. Na nove slobodne kapacitete čeka između ostalih i kabelska platforma KabelKiosk.
  Orbitalna pozicija 9° istočno aktivirana je od strane Eutelsata u svibnju 2007 godine i to sa satelitom Eurobird 9 (prije Hot Bird 2). U vrlo kratkom roku ova orbitalna pozicija postala je vrlo popularna pa se u međuvremenu sve veći broj malih platformi i kanala sa Hot Birda (13° istočno) odlučuje se za migraciju na ovu orbitalnu poziciju, što zbog znatno povoljnije cijene u odnosu na 13° istočno, što zbog činjenice da ju je vrlo jednostavno loviti sa duo LNB-om (Hot bird + Eurobird 9).
  Preko satelita Eurobird 9A emitiraju između ostalih i mađarska platforma Hello HD te ruska Platforma HD / Platforma DV. Na ovom se satelitu emitiraju i manji tv kanali ali i erotski paket Sex Channel Television. U budućnosti će preko ovog satelita emitirati i BBC Prime (migrirati će sa Hot Birda na Eurobird 9A). BBC Prime je već krenuo sa emitiranjem na ovom satelitu (kodirano u Viaccessu), a očekuje se njegovo skoro napuštanje Hot Birda.
  Preko pozicije 9° istočno emitira velik broj programa u visokoj razlučivosti (više od 10) - od toga 3 u visokoj razlučivosti - Melody Zen TV HD, Fashion TV HD (FTV HD) a Luxe TV HD
  .

 6. #6
  VIP Member pola0's Avatar
  Join Date
  07-05-2006
  Location
  Croatia/Hrvatska
  Posts
  4,011
  Uploads
  12

  Re: Sat Info

  Discovery Travel and Living uskoro na srpskom jeziku?


  Po svemu sudeći uskoro će još jedan Discovery kanal krenuti sa emitiranjem na srpskom jeziku, a riječ je o jednom od triju vrlo popularnih usko specijaliziranih Discovery kanala: Discovery Travel and Living čija je programska shema usmjerena prema avanturi i putovanjima po najpoznatijim ali i egzotičnim svjetskim destinacijama.

  ImageS obzirom da je za lokalizaciju Discovery Travel & Living kanala potrebna itekako značajno velika brojka pay tv ili kabelskih pretplatnika u nekoj zemlji, za očekivati je da će i ostala dva Discovery kanala (Discovery Science Channel i Discovery World) također u skoroj budućnosti započeti sa titlovanjem programa na srpski jezik.

  Discovery Travel & Living je ukupno treći Discovery kanal koji ima srpski titl. Prvi je Discovery Channel, a drugi je također popularni Animal Planet Europe. Spomenimo i to da je Discovery Networks Europe nedavno pokrenuo još jedan specijalizirani kanal - Investigation Discovery koji je od samog početka titlovan i na slovenski jezik. Discovery se u posljednje vrijeme prilično "raspištoljio" što se lokalizacija tiče, no što se Hrvatske tiče - zasad još uvijek jedna velika nula.

  Postavlja se pitanje, koje pay tv platforme u Srbiji će uvrstiti ovaj kanal u svoju ponudu? Sve veće kabelske televizije imaju ovaj kanal u svojoj ponudi (najčešće u dodatnim paketima). I regionalna DTH platforma Digi TV koja emitira preko satelita Intelsat 10-02 na 1° zapadno također u svojoj ponudi ima ovaj kanal i to u okviru osnovnog paketa. S druge strane i Total TV je poznat po tome da ubrzo nakon lokaliziranja nekog kanala na srpski jezik radi na njegovu uvođenju u platformu.  Identifikacija srpskih DVB titlova već je prisutna na distribucijskom feedu kanala na satelitu Sirius 4 na 4.8° istočno, gdje emitira paket Discovery kanala za kontinentalnu Europu, kodirano u sistemu Power VU. Riječ je o frekvenciji 12.226 GHz H, Symbol Rate 25540, FEC 7/8.

 7. #7
  Super Moderator bokili84's Avatar
  Join Date
  16-03-2007
  Location
  Belgrade
  Posts
  4,411
  Uploads
  302

  Re: Sat Info

  ORF i Sky Deutschland raspodijelili prijenose Bundeslige  Prema pisanju medija ORF će u sezoni 2010./2011. prenositi 36 utakmice austrijske Bundeslige live, a Sky Deutschland svih 180.
  Tako je iz ispao Servus TV. ORF Sport Plus će jednu utakmicu prenositi live nedjeljom, a četiri preostale utakmice subotom prenosi samo Sky Deutschland.
  Utakmice petkom su otpale.
  Prema ugovoru koji je potpisan na tri godine, naredne tri sezone po sezoni će se isplaćivati 17 milijuna eura neto za prijenose.


  Autor: Sat Multimedia

 8. #8
  Super Moderator bokili84's Avatar
  Join Date
  16-03-2007
  Location
  Belgrade
  Posts
  4,411
  Uploads
  302

  Re: Sat Info

  Produljuje se suradnja Nagravisiona i Cyfrowy Polsata  Nagravision je objavio da će i u narednih deset godina kodirati ponudu poljskog pay TV operatera Cyfrowy Polsata.
  Najavljeno je i skoro potpisivanje ugovora, no financijski detalji nisu poznati.
  Cyfrowy Polsat je najveći poljski operater s 3,2 milijuna pretplatnika koji u ponudi ima 81 program, a od toga devet u HD-u.


  Autor: Sat Multimedia

 9. #9
  Super Moderator bokili84's Avatar
  Join Date
  16-03-2007
  Location
  Belgrade
  Posts
  4,411
  Uploads
  302

  Re: Sat Info

  TV Galaksija napustila platformu Digi TV


  • Srbijanska privatna televizija iz Čačka - TV Galaksija 32 prestala je ovih dana sa emitovanjem putem satelita. Inače, ova televizija emitovala je u sklopu platforme Digi TV još od februara 2007. godine putem satelita Intelsat 10-02 na poziciji 1 stepen zapadno, frekvencija 12607 V 27500.
   Od januara ove godine dijelila je frekvenciju sa muzičko-zabavnom televizijom iz Srbije, Televizijom S. Od sada na toj frekvenciji možemo naći samo Televiziju S, dok TV Galaksija do daljnjeg ostaje bez signala na satelitu. Da li će možda ova televizija naći svoje novo mjesto u sklopu Total TV platforme ili će prijem imati samo gledatelji u Srbiji putem kabla i zemaljskih antena ostaje nam da vidimo.
  • Tehnički parametri Televizije S:

   ID: Galaksija (još uvijek nije ažurirano)
   frekvencija: 12607 GHz
   polarizacija: vertikalna
   SR: 27500
   FEC: 3/4
   kodiranje: nagravision 2/3

   Autor: Resiveri.Net Portal


 10. #10
  Super Moderator bokili84's Avatar
  Join Date
  16-03-2007
  Location
  Belgrade
  Posts
  4,411
  Uploads
  302

  Re: Sat Info

  CNN se i dalje bori s gubitkom gledatelja


  CNN i dalje gubi gledatelje, a skoro polovicu gledatelja izgubili su u udarnim terminima u prvom kvartalu 2010. godine.
  Prema pisanju New York Timesa gledatelji su se prebacili konkurentu Fox-u. Već u 4. kvartalu 2009. CNN je imao loše rezultate. Usprkos izvještajima s Haitija i o zdravstvenoj reformi stanje se nije popravilo.
  CNN za sada ima više gledatelja od MSNBC u dnevnom prosjeku, ali je udarni termin važniji radi reklama, te su oba kanala iza Fox Newsa. Najlošiji mjesec za CNN je bila veljača 2010. godine, jer je CNN pao čak i ispod svojih podružnica HLN i CNBC koji su prenosili zimsku olimpijadu, da ne govorimo o Fox-u i MSNBC.
  Larry King je u cijeloj karijeri imao najlošiju gledanost u prvom kvartalu 2010. U odnosu na prošlu godinu gledanost mu je pala za 43%, te za 52% u usporedbi s mjesecom ranije. U prvom kvartalu 2009. godine zabilježeno je 1,34 milijuna gledatelja, dok ih je u istom periodu 2010. zabilježeno samo 771.000 .
  Konkurencija Larry Kingu je i novi show na MSNBC- Joy Bear, koji već sada ima bolju gledanost od Kinga.


  Autor: Sat Multimedia

Page 1 of 107 1236112651101 ... LastLast

Similar Threads

 1. Question info art
  By vincenzino in forum Abracadabra Card
  Replies: 2
  Last Post: 02-08-2009, 18:14:46
 2. Need help & Info on a dsr-410
  By skatman in forum English (UK)
  Replies: 0
  Last Post: 18-12-2007, 06:31:42
 3. info k3
  By domiscoubi in forum French / Français
  Replies: 4
  Last Post: 18-11-2006, 16:55:56
 4. info tps
  By fahim03 in forum French / Français
  Replies: 5
  Last Post: 12-03-2006, 20:55:36
 5. NDS info
  By boy80 in forum Videoguard (NDS)
  Replies: 0
  Last Post: 17-02-2006, 17:13:23

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •