MTVNHD breidt Euro bereiken

SES Astra heeft aangekondigd dat de ondertekening van een contract voor lange termijn voor de uitzending van MTVNHD in Frankrijk. De dienst zal worden verstrekt rond de klok van 19,2 graden Oost en een deel van CanalSat's HD-optie. Los daarvan, MTV Networks International heeft aangekondigd lanceert op Sky in het Verenigd Koninkrijk en HOT in IsraŽl voor het einde van het jaar.
Met MTVNHD, het aantal HD-kanalen verspreid via de Astra-satelliet systeem zal toenemen tot 58. Tegen het einde van 2010, SES ASTRA verwacht te zenden rond de 100 HD-kanalen.


Alexander Oudendijk, Chief Commercial Officer van SES Astra, zei in een verklaring: "We zijn erg blij dat MTV Networks blijft de ontwikkeling van haar HD-programma via de Astra. Met de lancering van MTVNHD in Frankrijk, Astra verder verbetert haar indrukwekkende HD kanaal line-up en gaat verder bouwen aan een zeer aantrekkelijke buurt van zijn belangrijkste orbitale posities. "


Op CanalSat, de HD-aanbod omvat nu ook Canal + HD, HD TF1, France 2 HD, M6 HD, 13Ťme Rue HD, National Geographic Channel HD, Premier Cine Cinema HD, HD Ushuaia, Sci-Fi HD en Disney Cinemagic HD. Eurosport HD zal starten op CanalSat op 7 december.
MTVNHD de tweede ronde van start zal ook het kanaal, waar ook de Nickelodeon programmering, maakt haar debuut in Latijns-Amerika ArgentiniŽ, Chili, Colombia, Venezuela, Peru, Ecuador, Caribische eilanden en Uruguay