Problemen met ontvangst Dorcel TV


Momenteel blijken er problemen te zijn met de ontvangst van Dorcel TV bij een aantal abonnees van CanalDigitaal. De Franse erotiekzender maakt deel uit van de duurdere zenderpakketten bij CanalDigitaal.

De softcore zender van de Franse erotiekondernemer Marc Dorcel, brengt dagelijks van 23.00 uur tot 5.00 uur erotiekfilms zonder geweld of sexisme, of wel ‘softcore’. De zender is ook bij TV Vlaanderen Digitaal te zien.

Er zijn intussen al meerdere meldingen geweest over problemen met de ontvangst en dit is niet voor het eerst. De problemen die zich vorige week voordeden waren van technische aard en leken te liggen bij de aanbieder van Dorcel TV in Frankrijk zelf.

Momenteel hebben echter ook een aantal CanalDigitaal abonnees, al is onduidelijk of dit een klein deel of iedereen betreft, al zeker een aantal dagen geen ontvangst. Ook onze redactie kon dit zelf verifiëren waarbij duidelijk werd dat er bij TV Vlaanderen géén problemen lijken te zijn en ook de nieuwe kaartjes op Mediaguard 3 lijken te werken.

Waarschijnlijk hebben dus een aantal Canaldigitaal kijkers momenteel geen beeld omdat voor hen de in Mediaguard 2 gecodeerde stream niet wordt aangeleverd. CanalDigitaal heeft tot nu toe noch op hun website, noch via het forum uitleg gegeven of het probleem bevestigd en reageerde ook niet op een vraag hierover van onze redactie.

Update: de problemen rondom Dorcel waren gisteravond nog niet opgelost. CanalDigitaal heeft nog niet bevestigd of zij op de hoogte van het probleem zijn danwel wanneer dit wordt opgelost