ZEE Muzic komt geheel vernieuwde programmering

De Indiase zender ZEE Muzic heeft haar programmering vernieuwd en besteedt nu meer dan tevoren aandacht aan Bollywood, muziek dus uit de Indiase filmwereld die te boek staat als zeer grootschalig.


Met het nieuwe concept wil de zender met rivaliserende zenders als het kanaal 9XM de concurrentie aangaan door het uitzenden van filmtitels in de volledige lengte. Daarnaast komen ook lokale Indiase producties aan bod in de programmering waaronder Bhangra/Urban music.

De programmering begint 's morgens om 07.00 uur met Morning Jumpstarts, om 12.00 uur gevolgd door ZEE Muzic India Imports met titels als Cinemascope, de roddelrubriek 'Salt and Pepper en 'After Hours', een show die extravagante feestjes in Mumbai (Bombay) aandoet. 'What A Life' is een show die de huizen bezoekt van populaire Indiase filmsterren en in het weekeinde wordt op dit slot 'Cine Song Air' uitgezonden.

Tussen 13.00 en 19.00 uur zal de populaire show 'Pure Bollywood' worden uitgezonden. Deze wordt gevolgd door 'Different Strokes', een show die Bhangra, Pop en Urban music videos brengt.

Tussen 20.30 uur en 23.00 uur zal Sunset Tunes worden uitgezonen met een selectie van toepasselijke Bollywood filmmuziek.
Dit wordt gevolgd door 'Non Stop Hip Shakers' , een show die vooral party-muziek selecteert. Ook is er een uitzending met 'Retro muziek' en deze 'Retro Parade' zal elke vroege ochtend worden uitgezonden van 05.00 tot 07.00 uur.

ZEE Muzic brengt ook een speciale uitzending 'Brits Bollywood' en wel op zondagen om 20.00 uur. ZEE Muzic liet onlangs in Engeland goede kijkcijfers zien. De zender besteed ook aandacht door korte vensters uit te zenden van de programma's op de film - en entartainmentzender van ZEE UK.

ZEE Muzic behoort tot het Indiase tv-imperium Zee TV dat met diverse entertainment-en betaalzenders is te abonneren. Zee Muzic zendt echter geheel ongecodeerd uit via de op Engeland gerichte Astra 2/Eurobird positie op 28 graden oost en kan dus ook hier worden bekeken