ART verlengt contract met Hotbird

ART (Arab Radio & Television) heeft met Eutelsat een contract getekend voor de komende 12 jaar om op Hotbird, 13 graden oost, te blijven uitzenden. Dit terwijl het zich eerder liet aanzien dat ze naar de Eurobird 9 van Eutelsat zouden verhuizen.


De uitzendingen vinden plaats via de Hotbird 8 en daarmee bereikt de zender heel Europa en een deel van het Midden-Oosten alwaar het netwerk zeker een half miljoen abonnees bereikt. De ART wil via de Hotbird positie haar bereik in Europa en Noord-Afrika vergroten en gebruikt dit signaal ook voor toevoer van kabelpakketten. Het platform zendt uit onder de naam Arabesque en is in Viaccess gecodeerd. Momenteel bevinden zich op één transponder overigens zeker 15 tv-streams.

ART is een Arabische entertainmentzender. Zo is er ART Movies, een Arabisch filmkanaal in de Arabische taal met een internationale block buster films, gerelateerde interviews en movie- news programma’s. En zo is er ook ART variety, een Arabisch entertainment kanaal met Marokkaanse en Tunesische programma’s. De zender ART beschikt over één van de grootste programma- en filmarchieven in de Arabische wereld en produceert elk jaar meer dan 6000 live-shows