TVN beŽindigt analoge uitzendingen op Hotbird

De Hotbird satelliet op 13 graden oost is bijna helemaal gedigitaliseerd. Er waren nog 3 analoge kanalen over maar ťťn daarvan stopt op 15 december en een ander wellicht ook al binnenkort.


TVN uit Polen heeft namelijk besloten per 15 december te stoppen met de analoge uitzendingen op 13 graden oost. TVN is onderdeel van het grote Poolse mediabedrijf ITI en heeft een flink aantal zenders waaronder TVN, TVN 7 (dit was voorheen de 'Poolse RTL 7).

De zender blijft te ontvangen in pakketten als Telewizja (gratis ontvangst) en is ook via Cyfra+ te ontvangen en bereikt op die manier enkele miljoenen kijkers. TVN staat voor TV najlepsza wat zoveel betekent als 'beste TV' .

Na het verdwijnen van TVN resteren nog Duna TV (een Hongaarse nationale zender) en TV 5 Monde Europe. Dit laatste signaal wordt ook nog op Nederlandse analoge kabelnetten gebruikt. Er gingen echter geruchten dat TV5 Monde dit signaal eind 2008 zou stopzetten. Onlangs verruilde het Hongaarse M2 haar analoge signaal voor een digitale transponder met een ongecodeerd HD signaal