Results 1 to 7 of 7

Thread: how to patch receiver

  1. #1
    New Member
    Join Date
    15-12-2008
    Posts
    4
    Uploads
    0

    how to patch receiver

    Hi, I'm new to satellite tv, I going to buy a technomate 5400 but it doesn't have a patch, I haven't a clue what to do, can you please tell me how to patch a receiver,NO E-MAIL ONLY BY PM THX much appreciated

  2. #2
    Member
    Join Date
    28-06-2005
    Location
    west yorkshire,england
    Posts
    43
    Uploads
    1

    Re: how to patch receiver

    Hi, First of all you will need a Null Modem Cable to connect your box to the computer.

    You then download the patched firmware from the internet, and also the loader for the box.

    Then load the firmware into the loader, and boot up the box with it connected to your computer, and in a few minutes it should be done.

    Thats more or less the same for every box, Its quite easy.

    If you need more help just ask.

    richard. (you can PM me if you need to)

  3. #3
    New Member
    Join Date
    15-12-2008
    Posts
    4
    Uploads
    0

    Re: how to patch receiver

    thanks for the prompt reply,

    where do I download the patched firmware from the internet, and also the loader for the box. I know what firmware means but what is a loader?

    I was going to PM you but I couldn't find an option to do that

  4. #4
    New Member
    Join Date
    15-12-2008
    Posts
    4
    Uploads
    0

    Re: how to patch receiver

    What sort of null modem cable do I need, I've looked on ebay and their seems to be different ones.

  5. #5
    VIP Member plutonium239's Avatar
    Join Date
    14-05-2007
    Location
    Silicon Valley , CA
    Posts
    219
    Uploads
    129

    Re: how to patch receiver

    Hi , Patching a receiver is not complicated ,
    U'll need:
    1) a null modem cable :
    pin2 ==>pin3
    Pin3==>pin2
    pin5==>pin5
    2) a firmware (patch)
    3) a loader
    U can download the firmware and loader from sat-tv , u have to visit your receiver's section to learn more .
    regrads

  6. #6
    New Member
    Join Date
    15-12-2008
    Posts
    4
    Uploads
    0

    Re: how to patch receiver

    excellent, thanks for your help

  7. #7
    VIP Member plutonium239's Avatar
    Join Date
    14-05-2007
    Location
    Silicon Valley , CA
    Posts
    219
    Uploads
    129

    Re: how to patch receiver

    u Welcome mate

Similar Threads

  1. How to patch Technomate receiver?
    By pearlex in forum Technomate
    Replies: 42
    Last Post: 19-02-2010, 22:53:29
  2. Where is the patch firmware for 4658X receiver ?
    By Motionof35 in forum Strong
    Replies: 0
    Last Post: 03-09-2008, 08:29:31
  3. How to Patch a receiver
    By dfps in forum General Discussions: Satellite Receivers
    Replies: 0
    Last Post: 18-07-2007, 17:33:58
  4. Replies: 7
    Last Post: 04-03-2006, 13:45:32
  5. Signal Pluto 9800 Receiver Patch
    By mohamed70 in forum General Discussions: Satellite Receivers
    Replies: 0
    Last Post: 23-03-2005, 13:38:06

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •