TV Oranje beste digitale zender 2008

TV Oranje is door de lezers van Totaal TV uitgeroepen tot beste digitale zender van Nederland. De muziekzender met clips van Hollandse makelij bleef met vijftien procent van de stemmen onder andere zenders als Eredivisie Live, Discovery World en Nickelodeon voor.

De verkiezing voor beste digitale zender 2008 is dit jaar voor het eerst georganiseerd door televisiegids Totaal TV. De afgelopen weken werd via totaaltv.nl massaal gestemd. Uiteindelijk koos bijna één op de zeven mensen TV Oranje als beste zender van 2008. "We wisten het al, maar dit is een bevestiging dat we duizenden fans hebben", zegt Gerard Ardesch, samen met Jur Bron initiatiefnemer van TV Oranje.

De vergelijkbare zender Sterren.nl werd tweede met tien procent van de stemmen. Nickelodeon werd derde. De complete uitslag van de verkiezing staat in Totaal TV nummer 26, dat vanaf vandaag in de (tijdschriften)winkel verkrijgbaar is.

Televisiegids Totaal TV is uniek: daar waar de traditionele tv-bladen een zenderaanbod van 60 tot 70 zenders plaatsen, biedt Totaal TV een overzicht van 105 zenders. Het aantal digitale kijkers stijgt sterk, inmiddels al 44% van de huishoudens in Nederland: met deze groei is er steeds meer behoefte aan informatie over zenders ontstaan.