BELGISCH NIEUWS

TV Vlaanderen komt met Triple Sat voor BBC1 en BBC2 maar niet voor RTBF


TV Vlaanderen geeft haar kijkers nu een alternatief om ook de binnenlandse Engelse zenders te bekijken. Deze zenders kunnen dan misschien niet worden toegevoegd op onze ASTRA 1 of 3 satelliet, maar ze zijn wel gratis beschikbaar op ASTRA 2. Bovendien worden daar niet enkel BBC 1 en 2 uitgezonden, maar nog tal van andere grote Britse zenders.

Zenders die u op die manier gratis bovenop uw abonnement kan ontvangen, zijn alle BBC- en ITV-kanalen, alle kanalen van Channel 4, een zestal extra filmkanalen en nog zo veel meer... TV Vlaanderen Digitaal voegt ze toe aan onze zenderlijst vanaf preselectie 901. In totaal gaat het om zo’n vijftig zenders, en eind februari zullen er daar nog eens een stuk of honderd bijkomen!
Om ASTRA 2 samen met onze eigen ASTRA 1 en 3 satellieten te kunnen ontvangen, brengt TV VLAANDEREN nu een fantastische oplossing op de markt: de Triple Sat. Dit systeem omvat een Triple LNB Twin en een schotelantenne van slechts 45 cm doormeter, en kan worden geďnstalleerd op de meeste ontvangers*.
De Triple Sat is vanaf half december beschikbaar bij uw TV VLAANDEREN dealer voor een richtprijs van 189 euro (incl. BTW) – spotgoedkoop voor een persoonlijke link tussen uw huiskamer en the UK, aldus berichtgeving op de website van TV Vlaanderen Digitaal.

De redactie van Satellite Magazine heeft zelf de Triple sat nog niet kunnen bestuderen maar komt tot de conclusie dat het om een aangepaste versie gaat van de Technisat Multytenne. Helaas wordt op de Triple Sat de Hotbird satelliet op 13 graden oost geheel buiten beschouwing gelaten terwijl dit technisch wel mogelijk is. Deze zou voor de Vlaamse markt juist interessant zijn omdat RTBF Sat (de Belgisch-Waalse zender) onlangs is verhuisd naar Hotbird, en ook de Waalse zenders via Télésat zenden op Hotbird uit.

Onze redactie kon wel vernemen van TV Vlaanderen directeur Kurt Pauwels dat in ieder geval de RTBF Radio, die wordt doorgegeven op Astra, binnenkort aan het TV Vlaanderen pakket wordt toegevoegd. Het gaat daarbij om alle vijf de radiozenders van de RTBF. Overigens vernam onze redactie van diverse bronnen dat lang niet alle partijen gelukkig zijn met de verhuizing van de RTBF Sat van Astra 1 naar Hotbird. Mogelijk zou deze zender zelfs op Astra-1 terugkeren. Dit is echter allesbehalve zeker. Opmerkelijk is wel dat op het oude RTBF kanaal op Astra nu nog de EPG van die zender te zien is