Investigation Discovery komt naar Europa

Een nieuwe themazender van Discovery Channel zal in Europa op de markt worden gebracht. Dit is in ieder geval zo goed als zeker in Groot-BrittanniŽ het geval maar ook Duitsland krijgt het nieuwe kanaal waarschijnlijk redelijk snel.

Investigation Discovery (afgekort 'ID' met een knipoog naar 'identificatie) is als themazender vooral bekend in de Verenigde Staten. Het kanaal dat draait om criminaliteit en het oplossen van zaken Š la Peter R. de Vries.
Discovery Networks Deutschland overweegt in ieder geval de zender ook in Duitsland op te starten. Vanaf 20 januari 2009 zou de zender overigens al op zeker bij het Britse Sky Digital starten. Overigens is het aantal en de keuze in themakanalen per Europese regio verschillend. Over beschikbaarheid voor de Benelux is dan ook nog niet gesproken.

De meeste Discovery zenders hebben zonder twijfel de Britse kijkers terwijl de meeste Europese landen een stuk of 5 themazenders kennen. In Nederland en BelgiŽ worden naast Discovery Channel ook een HD-kanaal, Animal Planet, Travel & Living, Science en World (als enige niet via de satelliet) verspreid.