Results 1 to 2 of 2

Thread: Videoguard NDS GEHACKT !!!!!!

 1. #1
  Honor Administrator <<ELVIS>>'s Avatar
  Join Date
  08-12-2006
  Posts
  48,458
  Uploads
  10

  Arrow Videoguard NDS GEHACKT !!!!!!

  Veiligste televisiecodering lijkt gehackt te zijn


  De als veiligste televisiecodering te boek staande Videoguard codering van het Engelse beveiligingsbedrijf NDS lijkt nu ook last te krijgen hackers. Deze hebben een beveiligingslek gevonden in een bepaald onderdeel van de Videoguard codering waardoor er op dit moment via een bepaalde manier gratis gekeken kan worden naar zenders die gebruik maken van de Videoguard codering.

  De Scandinavische betaaltelevisieaanbieder Viasat is als eerste getroffen door de gedeeltelijke NDS hack. Met een bepaald merk satellietontvanger, die gebruik maakt een emulatie via de firmware, zijn diverse zenders zonder smartcard te zien. Het gaat niet om het gehele pakket van Viasat maar om een gedeelte dat gebruik maakt van zogenaamde alleen de basiscodering van NDS.

  Deze zijn al te zien als een geregistreerde smartcard zonder betaalabonnement in de satellietontvanger gesplaatst wordt. Het gaat in het geval van Viasat om de Deense, Zweedse en Noorse publieke televisiekanalen die via Viasat te zien zijn. Ook de Scandinavische commerciŽle omroep TV3 en enkele staatszenders van Baltische Staten die via dezelfde satelliet, de Sirius satelliet op 5 graden oost, worden uitgezonden zijn getroffen door de hack.  Al langere tijd zijn er geruchten dat de Videoguard codering gehackt is door enkele Europese hackers. Alleen houden deze de hack in besloten kring. De kans is namelijk heel groot dat NDS bij een publiekelijke grootschalige hack direct over gaat schakelen naar een vernieuwde versie van haar Videoguard codering. Men zou inmiddels al enige tijd een sterk verbeterde versie van de Videoguard codering op de plank hebben leggen.

 2. #2
  New Member
  Join Date
  03-11-2006
  Posts
  1
  Uploads
  0

  Cool Re: Videoguard NDS GEHACKT !!!!!!

  Bedankt voor dit bericht. Aan de horizon gloort weer een sprankje licht. Hopelijk doet de hummy dan ook weer mee. Groet en voor ieder een voorspoedig en gelukkig 2009.

  Groet, Hans

Similar Threads

 1. nds videoguard emu...
  By isparta22 in forum Videoguard (NDS)
  Replies: 15
  Last Post: 05-09-2008, 13:32:03
 2. skyuk und skyitalia wirklich gehackt???
  By paytv23 in forum German / Deutsch
  Replies: 5
  Last Post: 18-07-2008, 21:57:32
 3. Videoguard
  By Sabet E in forum Videoguard (NDS)
  Replies: 3
  Last Post: 05-08-2006, 19:15:16
 4. Videoguard
  By Sabet E in forum General Discussions: Conditional Access Systems, Encryption and Keys
  Replies: 0
  Last Post: 24-07-2006, 10:12:59

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •