Dorcel TV wordt ge´ntegreerd in CanalSat

Het erotische kanaal van Marc Dorcel komt ook bij CanalSat op Astra-1 in het pakket beschikbaar en krijgt zo in Frankrijk vrijwel volledige technische dekking. Overigens is Dorcel TV op Astra-1 niet geheel nieuw.


Volgens TÚlÚsatellite zal Dorcel TV bij CanalSat verschijnen in het pakket 'Horizon' of als afzonderlijke optie. De softcore zender van de Franse erotiekondernemer Marc Dorcel, brengt dagelijks van 23.00 uur tot 5.00 uur erotiekfilms zonder geweld of sexisme. In de vroege avond kijkt u naar spannende reportages en volwassen televisie met een vrouwvriendelijk karakter.

Momenteel wordt Dorcel TV ook uitgezonden door CanalDigitaal in Nederland en is ook beschikbaar bij TV Vlaanderen Digitaal. Dit gebeurt overigens in een hogere resolutie dan het huidige signaal van Dorcel op de Hotbird satelliet maar leidt niet echt tot beter beeld. In tegendeel zelfs want de lage bitrate maakt het kwalitatief toch wel ÚÚn van de minder goede kanalen.

Onduidelijk is nog of CanalSat France dit signaal van CanalDigitaal gaat overnemen of wellicht - op termijn - zelfs omgekeerd. CanalDigitaal en TV Vlaanderen gebruiken de bandbreedte die de zender op hun transponder in beslag neemt overdag voor doorgifte van TV Oranje