Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: problem eutelsat w2 parabol.

  1. #1

    problem eutelsat w2 parabol.

    ndodhem ne rome dhe para pak kohesh kam mare nje recever kaon ksc 570 Ci dhe nje parabel 80 cm ne mos gaboj.nuk jam i sigurt mund te jete edhe dicka me pak.e leviza parabelen ne eutelsat w2 pa nonje aparat te vecante po thjesht duke provuar.kapa satelitin me cilesi 100% dhe sinjal 67% po nuk e di pse me dilnin vetm alsat dhe tvsh dhe nje radio ne recever kur beja skanimin e kanaleve.ne hotbird kap 1050 kanale dhe kap edhe asiasat.parabola ka vetm 1 lnb.nese nonje nga ju ka pase te njejten eksperience mund te me thote ku mund te jete problemi.receveri apo parabola nuk esht e madhe.duhet te mar nje parabel me te madhe?

  2. #2
    →→→Admin←←← Fiku75's Avatar
    Join Date
    12-02-2008
    Location
    The Land of Eagles
    Posts
    4,293
    Uploads
    39

    Re: problem eutelsat w2 parabol.

    Quote Originally Posted by riky222000 View Post
    ndodhem ne rome dhe para pak kohesh kam mare nje recever kaon ksc 570 Ci dhe nje parabel 80 cm ne mos gaboj.nuk jam i sigurt mund te jete edhe dicka me pak.e leviza parabelen ne eutelsat w2 pa nonje aparat te vecante po thjesht duke provuar.kapa satelitin me cilesi 100% dhe sinjal 67% po nuk e di pse me dilnin vetm alsat dhe tvsh dhe nje radio ne recever kur beja skanimin e kanaleve.ne hotbird kap 1050 kanale dhe kap edhe asiasat.parabola ka vetm 1 lnb.nese nonje nga ju ka pase te njejten eksperience mund te me thote ku mund te jete problemi.receveri apo parabola nuk esht e madhe.duhet te mar nje parabel me te madhe?
    duhet te levizesh kendin posht lart duke bere prova deri sa ta kapesh, e di qe alsati ka sinjal me te ndjeshem prandaj kapet me shpejt. por kshu eshte, edhe mu me ka bo vaki shume her, dhe vetem me durim dhe prova e rregullon. gjithmone flas kur ske aparat mates me vete.
    urime vitin e ri.

  3. #3

    Re: problem eutelsat w2 parabol.

    Quote Originally Posted by fiku75 View Post
    duhet te levizesh kendin posht lart duke bere prova deri sa ta kapesh, e di qe alsati ka sinjal me te ndjeshem prandaj kapet me shpejt. por kshu eshte, edhe mu me ka bo vaki shume her, dhe vetem me durim dhe prova e rregullon. gjithmone flas kur ske aparat mates me vete.
    urime vitin e ri.
    po lart posht apo majtas djathtas?un kap hotbird dhe mesa di un esht i njejti kend me eutelsatw2. 41 grade ne mos gaboj.them te mar nje sat finder.kushton rreth 10 euro dhe besoj se do me ndihmoje.dmth nuk esht faji i paraboles por mbase nuk kam gjet mire satelitin?po qe te shifet mire duhet te jete cilesia mbi 65-70%.

  4. #4
    →→→Admin←←← Fiku75's Avatar
    Join Date
    12-02-2008
    Location
    The Land of Eagles
    Posts
    4,293
    Uploads
    39

    Re: problem eutelsat w2 parabol.

    Quote Originally Posted by riky222000 View Post
    po lart posht apo majtas djathtas?un kap hotbird dhe mesa di un esht i njejti kend me eutelsatw2. 41 grade ne mos gaboj.them te mar nje sat finder.kushton rreth 10 euro dhe besoj se do me ndihmoje.dmth nuk esht faji i paraboles por mbase nuk kam gjet mire satelitin?po qe te shifet mire duhet te jete cilesia mbi 65-70%.
    kendi eshte lart-posht ate duhet te kontrollosh mire. ule coje ke 40 dhe provoje pastaj ke 39 dhe me radhe ose ke 42 sepse pa aparat vetem me prova mund ta gjesh.

  5. #5

    Re: problem eutelsat w2 parabol.

    Quote Originally Posted by fiku75 View Post
    kendi eshte lart-posht ate duhet te kontrollosh mire. ule coje ke 40 dhe provoje pastaj ke 39 dhe me radhe ose ke 42 sepse pa aparat vetem me prova mund ta gjesh.
    ok po e provoj njher.rrofsh per ndihmen.GEZUAR VITIN E RI

  6. #6

    Re: problem eutelsat w2 parabol.

    mbasi ta kesh gjet w2 puno edhe pak me koken duke e rrotullu shume pak majtas djathtas deri sa te kesh gjet sinjalin maksimal

  7. #7
    →→→Admin←←← Fiku75's Avatar
    Join Date
    12-02-2008
    Location
    The Land of Eagles
    Posts
    4,293
    Uploads
    39

    Re: problem eutelsat w2 parabol.

    Quote Originally Posted by dragon41 View Post
    mbasi ta kesh gjet w2 puno edhe pak me koken duke e rrotullu shume pak majtas djathtas deri sa te kesh gjet sinjalin maksimal
    ke 16° est nuk ka nevoje levizja e kokes pasi sherben vetem kur largohesh me shume se 30°west ose est, atere hyn ne pune.
    po per qef po deshe levize.

  8. #8
    Moderator
    Join Date
    01-04-2005
    Posts
    729
    Uploads
    89

    Re: problem eutelsat w2 parabol.

    merr aparaturen tende dhe shko tek nje shok qe shikon digitalb dhe fut ne kerkim kanalet dhe mbasi tti kesh kapur shko ne shtepin tend dhe vendose n.q.s nuk kap vepro keshtu1 vendos frekuencen e topit 11054/v/27900 3/4 dhe shikon sa sinjal ke n.q.s nuk ke sinjal mundohu te levizesh pak piaten me gisht pak lart posht majtas dhjathtas shum pak , pastaj pak koken si je para,pak majtas si te them sepse ndonjehere (GJILPERAT V/H)QE KA lnb brenda nuk bien ne qender .....
    2 n.q.s. prap nuk del gje luaj me frekuencat +/- 1 p.sh 11055 nuk po zgjatem shum por te gjitha keto perpara se ti besh sigurohu qe shikon alsat ose tvsh.3 nderro lnb.4 merr piate tjeter n.q.s nuk arrin gje plako.Meka qelluar dhe kjo tek kaonen p.sh nuk kap tvsh me nje soft te ri ka ardhur...
    GEZUAR VITIN E RI.

  9. #9

    Re: problem eutelsat w2 parabol.

    Quote Originally Posted by tamo View Post
    merr aparaturen tende dhe shko tek nje shok qe shikon digitalb dhe fut ne kerkim kanalet dhe mbasi tti kesh kapur shko ne shtepin tend dhe vendose n.q.s nuk kap vepro keshtu1 vendos frekuencen e topit 11054/v/27900 3/4 dhe shikon sa sinjal ke n.q.s nuk ke sinjal mundohu te levizesh pak piaten me gisht pak lart posht majtas dhjathtas shum pak , pastaj pak koken si je para,pak majtas si te them sepse ndonjehere (GJILPERAT V/H)QE KA lnb brenda nuk bien ne qender .....
    2 n.q.s. prap nuk del gje luaj me frekuencat +/- 1 p.sh 11055 nuk po zgjatem shum por te gjitha keto perpara se ti besh sigurohu qe shikon alsat ose tvsh.3 nderro lnb.4 merr piate tjeter n.q.s nuk arrin gje plako.Meka qelluar dhe kjo tek kaonen p.sh nuk kap tvsh me nje soft te ri ka ardhur...
    GEZUAR VITIN E RI.
    alsat e tvsh i shikoj.tvsh shifet mire alsat ka pak shkeputje.doja te te pyesja si vendosen frekuenzat ne kaon ksc 570?kete gje nuk e kam kuptuar?

  10. #10

    Re: problem eutelsat w2 parabol.

    pershendetje dhe urime viti 2009
    per kaon duhet menu instalimi dhe fikso me okej ne cilin sat mandej butoni gjelbert dhe verdhe e i jep frekuencat shikim te kendeshem,por sa i perket sinjalit duhet ta kesh nje paraboll mbi 80 cm dhe drejtim ma te sakte ,apo nese ke ba ndryshim te softwerit si psh kaon mundesh sunny dhe stream soft atehere do te kesh ma problem,mendimi im instalo me nje soft origjinal tung

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Eutelsat W4 36E
    By bazor in forum Echolink
    Replies: 3
    Last Post: 29-06-2009, 17:06:15
  2. + 2 in Eutelsat 16E
    By mastruzzu in forum Italian / Italiano
    Replies: 1
    Last Post: 12-03-2009, 23:54:34
  3. Parabol te motoizuar
    By anesti01 in forum Albanian / Shqip
    Replies: 5
    Last Post: 20-12-2008, 20:45:21
  4. eutelsat w2 16.0e
    By sammylad in forum Dragon Cam and T-Rex Cam
    Replies: 7
    Last Post: 25-11-2008, 14:18:23
  5. parabol
    By chevalier in forum French / Français
    Replies: 3
    Last Post: 13-07-2006, 19:45:05

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •