Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Sinjali i EutelsatW2 ne Tirane

  1. #1
    New Member
    Join Date
    02-06-2007
    Posts
    4
    Uploads
    0

    Unhappy Sinjali i EutelsatW2 ne Tirane

    Ne marresin tim me tre LNB ne Tirane, EutelsatW2 ka sinjalin 84 %, Hotbird 87%, dhe Astra 90%. Kjo me jep nderprerje te figures ndonje here. Eshte normale qe Eutelsati te jete me i dobet se Astra dhe Hotbird, apo une kam ndonje problem ne parabole. Ju lutem me jepni nje opinion sipas eksperiences suaj.

  2. #2
    5000k SkinArt's Avatar
    Join Date
    20-11-2005
    Location
    Tirana, AL
    Posts
    1,246
    Uploads
    2

    Re: Sinjali i EutelsatW2 ne Tirane

    persh dhe gezuar,
    Nqs vertet eshte sinjal ne ato perqindje qe ti thua, mendoj se ke sinjal te mire per tre kokat dhe per te tre pozicionet, qe i bie te kesh nje parabole 1m20/30cm, megjithate disa aparate genjejne kur vjen puna tek sinjali, kam provuar shume lloje aparatesh dhe cthote njeri sthote tjetri, por nqs ti thua te nderpret figuren, por nuk e citove ku te nderpret figuren? tek cili stacion apo tek te gjithe kanalet ne sat ew2, me nderprerje cdo te thuash, mos behet e njejte figura sikur bie shi? dmth me katrore dhe zeri humbet e figura prishet? nqs te behet e tille kohe pas kohe, dhe ne kohe te mire jo me shi, mendoj se shifra ne aparatin tend nuk eshte e sakte , ti mund te kesh nje perqindje te ulet te sinjalit dhe ndodh ky fenomen, nqs te ndodh vetem kur ka kohe me shi si sot, eshte normale te kete edhe humbje sinjali ne momente te ndryshme.

    Gjithe te mirat!

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    14-12-2008
    Location
    Denmark
    Posts
    293
    Uploads
    0

    Re: Sinjali i EutelsatW2 ne Tirane

    Quote Originally Posted by art_hox View Post
    Ne marresin tim me tre LNB ne Tirane, EutelsatW2 ka sinjalin 84 %, Hotbird 87%, dhe Astra 90%. Kjo me jep nderprerje te figures ndonje here. Eshte normale qe Eutelsati te jete me i dobet se Astra dhe Hotbird, apo une kam ndonje problem ne parabole. Ju lutem me jepni nje opinion sipas eksperiences suaj.
    Eshte pak e veshtire te kesh 13,16dhe 19 grade bashke me 3 lnb une nuk e di si e ke montuar prandaj dhe ke probleme sipas mendimit tim dhe une jam perpjekur te montoj 3 lnb por nuk kam sinjal ne disa frekuenca te eutelsatw2 dhe ne disa kanale te digitalb kur heq koken e astres me dalin shkelqyeshem te gjitha kanalet prandaj them se duhet ta kete fajin qe kokat jane shume afer me njera tjetren.

  4. #4
    New Member
    Join Date
    02-06-2007
    Posts
    4
    Uploads
    0

    Re: Sinjali i EutelsatW2 ne Tirane

    Une kam parabole 120cm, marresi kaonHD i digitalbit, tre LNB jane te vendosura ne nje shine te ngjitura me njera tjetren me pak hark, LNB e mesit pra e Eutelsatit e ka diametrin sa gjysma e LNB-ve te zakonshme. Kualiteti i sinjalit eshte me rreth 5% me i vogel se fortesia e sinjalit. Figura prishet sikur bie shi. Keto jane informacionet shtese. Nuk me thate eksperiencen tuaj kush e ka sinjalin me te forte nga te tre satelitet?

  5. #5
    5000k SkinArt's Avatar
    Join Date
    20-11-2005
    Location
    Tirana, AL
    Posts
    1,246
    Uploads
    2

    Re: Sinjali i EutelsatW2 ne Tirane

    persh! bej nje prove me ndonje aparat tjeter per te testuar sinjalin, disa aparateve nuk i besoj vertet tek kualiteti dhe forcen e sinjalit, po e shof tani diku me kaon hd si ty S = 83% Q = 82% megjithate nuk i besoj kesaj shifre pasi jam i sigurte qe e kam me pak, nuk e di ku eshte interesi ose perse tregojne te tille disa aparate, por puna pare qe te heqesh merakun nqs ke mundesi testo sinjalin tend me disa lloje aparatesh, mbase kerko ndihmen e ndonje shoku me aparatin e tije. puna dyte provo te nderrosh diseqc ose merrja dikut borxh, puna trete dhe kryesore, kabullin qe futet ne shtepi shikoje ta kesh te rregullt dhe mundesisht te hyje lirshem ne aparat, jo nga ato qe i fusin neper shtepi brenda mureve pasi ben humbje te sinjalit. Nqs ke mundesi puno afer paraboles me ndonje televizor shume afer qe kur je duke u marre me pozicionimin te kesh mundesi te shikosh ne monitor si po ecen puna. beji kontroll fishave gjithashtu. Mbajtsen e kokes, une e kam te drejte, dhe jo me hark, mendoj te shikosh dhe per ndonje mbajtese tjeter, une e kam te tille dhe punon shume shume mire. plus eshte shume e kollajshme te gjesh sinjal te mire per te tre pozicionet, me nje parabole te madhe, une e kam 1.30 por edhe 1.20 mire eshte.



    Nuk di cte them une pervete kam nje experience me kabullin qe e kisha te futur ne shtepi dhe kisha 60% kualitet, kur bera nje te re nga parabola direkt ne aparat shkoje 80-88% fitova gati 40%, nuk e di ne mund te kesh dhe ti te njejten gje. Duhen pare shume faktore mbase mund te duhet ndonje perforcues, sic quhet amplifikator, dhe keto bejne shume pune, une skam testuar ose provuar por me kane thene.

    Tani sa per cilesine e sat mendoj se HB eshte nje nga satelitet me te fuqishem, ku pothuajse te gjitha frekuencat mbulojne europen me cilesi shume te larte, pastaj vjen Astra pastaj vjen EW2.

    uroj ta zgjidhesh prob.
    Persh se shpejti!

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    14-12-2008
    Location
    Denmark
    Posts
    293
    Uploads
    0

    Re: Sinjali i EutelsatW2 ne Tirane

    [QUOTE=art_hox;311237]Ne marresin tim me tre LNB ne Tirane, EutelsatW2 ka sinjalin 84 %, Hotbird 87%, dhe Astra 90%. Kjo me jep nderprerje te figures ndonje here.

    Sinjalet jane ne rregull astra ka sinjalin me te forte vjen hotbird dhe pastaj eutelsat.Thjesht nuk po e kuptoj tamam problemin kur thua "ndonjehere" normalisht eutelsat prishet kur eshte kohe me shi dhe eshte normale kurse te tjerat jo edhe gure te bien nga qielli.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    13-10-2008
    Posts
    336
    Uploads
    1

    Re: Sinjali i EutelsatW2 ne Tirane

    Quote Originally Posted by art_hox View Post
    Ne marresin tim me tre LNB ne Tirane, EutelsatW2 ka sinjalin 84 %, Hotbird 87%, dhe Astra 90%. Kjo me jep nderprerje te figures ndonje here. Eshte normale qe Eutelsati te jete me i dobet se Astra dhe Hotbird, apo une kam ndonje problem ne parabole. Ju lutem me jepni nje opinion sipas eksperiences suaj.
    shoku une nuk e di se car ruge ke ndjekur ti ne montimin e paraboles por qe te kesh sinjal me te mire ne maximum ne w2 duhet te veprosh keshtu te vesh eutelsatin si kryesor ne parabol gjeje me sinjal ne maximum pastaj ne koka e eutelsatit monto paisjet e tjera per te kapur satelitet e tjere kur ti kesh kapur te tre sinjalet provoji se mos ia ritesh sinjalin duke e perthyer paisjen ose duke i futur me brenda ose me jashte kokat nga mbajtesja provoje keshtu dhe besoj se do kesh sukses (vetem gjeja kryesore qe duhet te besh eshte te zesh ne fillim eutelsatin me koken kryesore) po qe se ke ndonje gje te pa qarte ma thuaj mbase ta shpjegoj me mire

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    20-06-2008
    Posts
    214
    Uploads
    1

    Re: Sinjali i EutelsatW2 ne Tirane

    Un sapo e kalova parabolen nga astra dhe hotbird tek hotbird dhe eutelsat.Si koke kryesore kam vene koken e eutelsatit.Sinjali tek hotbirdi eshte mire,pak me i dobet se ne pozicionin e pare qe e kisha por i shikoj te gjith tp.Puna eshte tek eutelsati sepse me kap shum pak tp,dhe gati nja 300 kanale.Shyqyr qe kap ato te digitalbit,por kan nje sinjal 48-54%.Kurse tek kanalet e supersportit kap ke 75%.Kanalet e digitalbit i hap por ngaqe eshte sinjali i dobet vono i cik ne hapje(ja 5-6sekonda)pastaj punojne pa nderprerje.Desha te dija problemi qe kap kaq pak kanale dhe sinjal jo te mire eshte te kendi,sepse kendin nuk e kam ndryshuar nga pozicioni fillestar qe kisha astren dhe hotbird)apo te kokat.Sepse me kan thene se jan ca lnb Ceke me kok me te vogel dhe kapin me shum sinjal.Apo problemi eshte se nuke kam gjetuar tamom drejtimin e keture dy sateleteve.

    Nje problem tjeter eshte se tek kanalet e reja qe ka fut digitalbi(si natgeo....)dhe te ca kanale tjera shqipetare si bbf etj nxjerr vetem ze pa figure.Ka lidhje me sinjalin e dobet kjo?


    Me falni se shkrujta i cik si shum.Dhe dicka tjeter.Aparate te ndryshme tregojne nivele sinjali te ndryshem.Ne tarace kur montova parabolen kisha aparatin starsat dhe tregonte nje sinjal 88% kurse aparati tjeter Technomate tregonte 50-60%

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    13-10-2008
    Posts
    336
    Uploads
    1

    Re: Sinjali i EutelsatW2 ne Tirane

    Quote Originally Posted by tironci View Post
    Un sapo e kalova parabolen nga astra dhe hotbird tek hotbird dhe eutelsat.Si koke kryesore kam vene koken e eutelsatit.Sinjali tek hotbirdi eshte mire,pak me i dobet se ne pozicionin e pare qe e kisha por i shikoj te gjith tp.Puna eshte tek eutelsati sepse me kap shum pak tp,dhe gati nja 300 kanale.Shyqyr qe kap ato te digitalbit,por kan nje sinjal 48-54%.Kurse tek kanalet e supersportit kap ke 75%.Kanalet e digitalbit i hap por ngaqe eshte sinjali i dobet vono i cik ne hapje(ja 5-6sekonda)pastaj punojne pa nderprerje.Desha te dija problemi qe kap kaq pak kanale dhe sinjal jo te mire eshte te kendi,sepse kendin nuk e kam ndryshuar nga pozicioni fillestar qe kisha astren dhe hotbird)apo te kokat.Sepse me kan thene se jan ca lnb Ceke me kok me te vogel dhe kapin me shum sinjal.Apo problemi eshte se nuke kam gjetuar tamom drejtimin e keture dy sateleteve.

    Nje problem tjeter eshte se tek kanalet e reja qe ka fut digitalbi(si natgeo....)dhe te ca kanale tjera shqipetare si bbf etj nxjerr vetem ze pa figure.Ka lidhje me sinjalin e dobet kjo?


    Me falni se shkrujta i cik si shum.Dhe dicka tjeter.Aparate te ndryshme tregojne nivele sinjali te ndryshem.Ne tarace kur montova parabolen kisha aparatin starsat dhe tregonte nje sinjal 88% kurse aparati tjeter Technomate tregonte 50-60%
    e vertete eshte qe ka disa koka qe japin me teper sinjal.me qe the qe nuk e levizur kendin provoje ta levizesh se me siguri qe do te kesh sinjal me te mire.sa per bbf apo tirana tv apo natgeo nuk i shikon asnje njeri qe nuk ka aparat hd sepse keto kanale jane me mpeg4 dhe aparatet tona jane me mpeg2 prandaj ndodh kjo gje

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    20-06-2008
    Posts
    214
    Uploads
    1

    Re: Sinjali i EutelsatW2 ne Tirane

    Mund te me tregoje njeri se si mund te shof me dy aparate dhe nje parabol?Si mund te perdoret ai opsioni Loop qe ka mbrapa aparati.E provova por me nxjerr sinjal vetem tek TP qe eshte pozicionuar aparati i pare.Psh nese aparatine par e lej tek rai tek hotbird,atehere tek aparati tjeter vetem tek rai ka sinjal kurse tek te tjeret jo.Mund te me ndihmoje njeri se si ti lidh keto aparate?

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 11
    Last Post: 01-11-2008, 16:39:35
  2. problem sinjali TVSH
    By SkinArt in forum Albanian / Shqip
    Replies: 8
    Last Post: 19-12-2007, 21:16:01

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •