Results 1 to 10 of 10

Thread: Port forwarding

  1. #1
    Member neo17's Avatar
    Join Date
    07-09-2006
    Location
    Albania
    Posts
    74
    Uploads
    1

    Port forwarding

    Hi!! Duke pare qe shume veta ne kete forum po bejne shume mire qe po bejne me shume propagande per cs se sa te blesh ato kartat afatshkurtre doja te hidhja ne shesh nje problem. deri tani i vetmi isp qe po me forwardon portat eshte abisne**.une ate perdor dhe kam arrit te forwardoj portat per cs. kam provuar te forwardoj portat dhe me asc, dhe me albtelecom por pa sukses. nuk arrija te jepja linje nga porta 12000 qe forwardoja ne router!
    A ka ndonjeri ndonje ide se si mund te zgjidhet kjo pune (pervec vpn kuptohet), pra se si mund te arrijme te hapim porta dhe ne keto isp?
    duke pare pak me me kujdes problemin kam pare qe asc e merr linjen nga maqedonia dhe e shperndan linjen perbrenda si ne nje mega lan. pra me duket se nuk eshte ne wan. ndersa per albtelekomin kuptohet qe ai eshte ne wan dhe eshte vete nje server i pare ne internet, por problemi qendron qe me duket se albtelekomi perdor proxy dhe me duket se nepermjet kesaj nuk lejon te ndahet informacion. kam vene re qe albetelekom i ka disa porta te hapura ne router (nepermjet nje programi per te vertetuar portat e hapura)por ato jane porta te dedikuara, pra jane porta qe nuk hyjne ne ato te lirat me duket. a ka ndonjeri ndonje ide si me ja bo?? problemi eshte i madh sepse per pasoje te kesaj nuk mund te krijosh nje server tamam per share se ti nuk mund ta japesh karten tende dhe shuem servera te mire per pasoje nuk te pranojne!
    cdo sugjerim eshte i mirepritur! flm

  2. #2

    Re: Port forwarding

    Une per vete kam internet me Albtelekom me ip statik (internet pro) dhe e bej porten forward. Nuk e di ti me ca linje albtelekom e ke provuar?

  3. #3
    Member neo17's Avatar
    Join Date
    07-09-2006
    Location
    Albania
    Posts
    74
    Uploads
    1

    Re: Port forwarding

    ca shpejtesie??hapen portat pa problem??
    me thene te drejten me telecom nuk eshte se e kam provuar me dreambox direkt po thjesht kam forwardu portat ne nje router dhe kam pare a marrin linje portat tek nje nga ato faqjet e diagnostic, si whatismyip!! faktiksht ato e kane nje perqindje gabimi se me ka ndodh dhe vete me abisnet qe une e kisha hap porten dhe ajo faqja nuk ma njifte, pastaj diten tjeter e njifte si te sukseshme hapjen e portes!

  4. #4

    Re: Port forwarding

    Me shpejtesi 512/128, po kjo eshte dobet per sharing, per te dhene ne vecanti.
    Sa per ato faqet varet, here tregojne taman here jo.

  5. #5
    Contributing Member The-Rock's Avatar
    Join Date
    07-01-2009
    Location
    The-Rock
    Posts
    345
    Uploads
    6

    Re: Port forwarding

    test vetem deshta ta provoj kete uplod a po bon pun kerkoj falje

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    14-12-2008
    Posts
    131
    Uploads
    0

    Re: Port forwarding

    Per mi forwardu portat vet te duhet IP reale perndryshe do jesh i mvarun nga operatori i internetit.
    Cdo operator ka mundesi me ta forwardu nje port por mvaret nga vullneti i tij se a do e bej kete apo jo.
    Sa i perket shpejtesis ajo mvaret edhe nga emulatori qe perdor,nese perdor gbox atehere 512/128 eshte me se i mjaftueshem.

    tung

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    16-11-2008
    Posts
    17
    Uploads
    0

    Re: Port forwarding

    tung dedea desha te pyes se prej ip reale qe e ka provajderi qka me duhet te bej une a ta hap vetem portat apo edhe diqka tjeter un e jom si klient te ai po munden vet te hy te provajderi dhe te bej ndryshime ai e ka me mikrotik ruter.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    14-12-2008
    Posts
    131
    Uploads
    0

    Re: Port forwarding

    Po nga ajo IP reale qe gjendet ne microtik duhesh ti forwardosh nja apo disa porte per tek IP e jotja.
    Menyrat se si behet forwardimi dallojn mvaresisht nga routeri prandaj me siguri operatori i juaj i internetit e din se si behet forwardimi ne at router.

    tung

  9. #9

    Re: Port forwarding

    Quote Originally Posted by dedea View Post
    Per mi forwardu portat vet te duhet IP reale perndryshe do jesh i mvarun nga operatori i internetit.
    Cdo operator ka mundesi me ta forwardu nje port por mvaret nga vullneti i tij se a do e bej kete apo jo.
    Sa i perket shpejtesis ajo mvaret edhe nga emulatori qe perdor,nese perdor gbox atehere 512/128 eshte me se i mjaftueshem.

    tung
    a mund ti perdoresh te dy emulatoret, si cccam ashtu edhe gbox?

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    14-12-2008
    Posts
    131
    Uploads
    0

    Re: Port forwarding

    Besoj qe po mendon me i perdoer te dyt njekohesisht,mundesh por s'eshte e preferushme,sa me kujtohet cccami merr kartela prej gboxit por nuk i jap kartela de ato qe i merr nga aj zakonisht jan me ecm te lart.

    tung

Similar Threads

  1. ALICE dsl router forwarding
    By excuseme in forum Port Forwarding
    Replies: 8
    Last Post: 23-04-2010, 00:01:28
  2. Question Port forwarding/cline
    By linsen73 in forum Dreambox
    Replies: 0
    Last Post: 30-11-2009, 10:18:40
  3. AXN Port 30W
    By buzu in forum English (UK)
    Replies: 1
    Last Post: 07-04-2009, 15:17:11
  4. no com port
    By Goingdubai in forum Xcruiser
    Replies: 1
    Last Post: 28-08-2008, 17:16:46
  5. configure port forwarding on livebox of ORange
    By jjjjj78000 in forum General Discussions: Cardsharing
    Replies: 0
    Last Post: 05-01-2007, 12:29:05

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •