Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: starsat SR-X650Cl SUPER - jtag Help

 1. #1

  Exclamation starsat SR-X650Cl SUPER - jtag Help

  Me duhet ndihme ne lidhje me SR-X650Cl SUPER.

  i kam ber jtag ketij lloji te aparatmarresit,jo se kisha ndonje penges ne te,por thjesht prej kuriozitetit.
  procedura shkoi ne rregull,sipas meje dhe pa ndonje warning ose error,por problemi qendron pas kesaj, se nuk po mundem ti bej update nepermes serial-portit.
  nuk komunikon me pc dhe nuk me jep ndonje paralajmrim kur dua ti bej update.
  provova disa menyra dhe me sakt disa here e fllashova,por problemi qendron i njejt si me pare.
  deri dikun e di si shkon procedura,por nese dikush prej kolegve ketu ne forum e ka ket eksperienc dhe esht marre me kto gjera,ose me ket lloj te aparatit,mundsisht te na jap ndonje info,tutorial me gjersisht.

  po ket problem e kam edhe ne Starsat SR-X650Cl ultra,vetem se ky i fundit ne rastin kur dua ti bej update sw,fillon proqesi lload...shkon deri ne 0% dhe nuk vazhdon me tutje dhe me riststartohet prej fillimi aparati.

  fale-m per qdo info ose ndihme
  pershendetje

 2. #2
  VIP Member BIG BOBI's Avatar
  Join Date
  21-05-2006
  Location
  Treviso Italy
  Posts
  1,043
  Uploads
  70

  Re: starsat SR-X650Cl SUPER - jtag Help

  Quote Originally Posted by Isakn View Post
  Me duhet ndihme ne lidhje me SR-X650Cl SUPER.

  i kam ber jtag ketij lloji te aparatmarresit,jo se kisha ndonje penges ne te,por thjesht prej kuriozitetit.
  procedura shkoi ne rregull,sipas meje dhe pa ndonje warning ose error,por problemi qendron pas kesaj, se nuk po mundem ti bej update nepermes serial-portit.
  nuk komunikon me pc dhe nuk me jep ndonje paralajmrim kur dua ti bej update.
  provova disa menyra dhe me sakt disa here e fllashova,por problemi qendron i njejt si me pare.
  deri dikun e di si shkon procedura,por nese dikush prej kolegve ketu ne forum e ka ket eksperienc dhe esht marre me kto gjera,ose me ket lloj te aparatit,mundsisht te na jap ndonje info,tutorial me gjersisht.

  po ket problem e kam edhe ne Starsat SR-X650Cl ultra,vetem se ky i fundit ne rastin kur dua ti bej update sw,fillon proqesi lload...shkon deri ne 0% dhe nuk vazhdon me tutje dhe me riststartohet prej fillimi aparati.

  fale-m per qdo info ose ndihme
  pershendetje
  Isakn;ju lutem prezantohuni ketu;http://www.satsupreme.com/showthread...=67009&page=17
  sa per problemin tend,duhet te perdoresh kavo seriale null-modem,me pin te kryqezuar,dhe shiko te kesh vene komport-in e duhur! 1 ose 2!

 3. #3

  Re: starsat SR-X650Cl SUPER - jtag Help

  me sa di un i nderuar,jam prezentuar njeher ne seksionin e pergjithshem qysh ne fillim kur jam regjistruar ne ket forum,por nese esht e nevojshme,nuk prish pune edhe ne ket seksion shqip te prezentohem,pasi qe esht zgjeruar dhe esht ka perparon me sa po shoh une per qdo dite me antar te rinj dhe postime te ndryshme.

  com-portin e kam te konfiguruem dhe deri tash kam perdor RS-232 serial cable 9-pinesh female-female.

  ne aparate tjera funksionon po kjo kabell,kurse per at kavo seriale qe e ke cek me lart,nuk e kam te kjart se qfare mundet me qen,esht po kjo qe e perdori une,ose mund te jet tjeter qe un nuk e njof dhe nuk e di se qfare esht.
  por nuk me kap mendja se ktu e kam problemin,ke kablli.

  sidoqoft fale-m per pergjigje
  pershendetje
  Attached Images Attached Images

 4. #4
  VIP Member BIG BOBI's Avatar
  Join Date
  21-05-2006
  Location
  Treviso Italy
  Posts
  1,043
  Uploads
  70

  Re: starsat SR-X650Cl SUPER - jtag Help

  Quote Originally Posted by Isakn View Post
  me sa di un i nderuar,jam prezentuar njeher ne seksionin e pergjithshem qysh ne fillim kur jam regjistruar ne ket forum,por nese esht e nevojshme,nuk prish pune edhe ne ket seksion shqip te prezentohem,pasi qe esht zgjeruar dhe esht ka perparon me sa po shoh une per qdo dite me antar te rinj dhe postime te ndryshme.

  com-portin e kam te konfiguruem dhe deri tash kam perdor RS-232 serial cable 9-pinesh female-female.

  ne aparate tjera funksionon po kjo kabell,kurse per at kavo seriale qe e ke cek me lart,nuk e kam te kjart se qfare mundet me qen,esht po kjo qe e perdori une,ose mund te jet tjeter qe un nuk e njof dhe nuk e di se qfare esht.
  por nuk me kap mendja se ktu e kam problemin,ke kablli.

  sidoqoft fale-m per pergjigje
  pershendetje
  kavo nullmodem

  Per fare gli aggiormamenti utilizzare un cavo:
  NULLMODEM DB9 FEMMINA DB9 FEMMINA

  null-modem cable (cavo null-modem)
  Un cavo che consente di collegare due computer attraverso le porte seriali (RS-232) dei due pc. Rispetto ad un normale cavo seriale che venga utilizzato per collegare un modem al pc, questa cavo presenta i collegamenti invertiti in modo che i pin di trasmissione del primo pc siano collegati con i relativi pin di ricezione del secondo pc, e viceversa, tranne la "terra" (Signal Ground).

  In questo modo è possibile collegare due computer senza usare alcuna scheda di rete, potendo quindi trasferire file da una macchina all'altra.
  Particolarmente utile per collegare un notebook ad un desktop, quando non sia presente una struttura di rete od il notebook non abbia scheda o adattatore disponibile.

  Le connessioni di un cavo null-modem:
  (con connettore DB-9)
  -----------------------------

  da connettore a connettore

  ------------- ------------

  DTR (4) DSR/DCD (6-2)

  DSR/DCD (6-2) DTR (4)

  RTS (7) CTS (8)

  CTS (8) RTS (7)

  TXD (3) RXD (2)

  RXD (2) TXD (3)

  GND (5) GND (5)

  ----------------------------- Significati delle sigle:
  DCD: Data Carrier Detect
  RXD: Receive Data
  TXD: Transmit Data
  DTR: Data Terminal Ready
  GND: Signal Ground
  DSR: Data Set Ready
  RTS: Request To Send
  CTS: Clear To Send
  RI: Ring Indicator
  per te bere azhornimin duhet qe aparati te jete ndezur ne nje kanal pa kodifikim(free).
  1.lidh komputerin me aparatin
  2.hap programin IRD TOOL
  3.zgjidh firmware(select file)
  4.start
  5.waiting boob shtyp ok
  6.prit der sa te mbaroi procedura,aparati rindizet vete.

 5. #5
  Senior Member
  Join Date
  27-01-2009
  Posts
  221
  Uploads
  0

  Re: starsat SR-X650Cl SUPER - jtag Help

  Quote Originally Posted by Isakn View Post
  Me duhet ndihme ne lidhje me SR-X650Cl SUPER.

  i kam ber jtag ketij lloji te aparatmarresit,jo se kisha ndonje penges ne te,por thjesht prej kuriozitetit.
  procedura shkoi ne rregull,sipas meje dhe pa ndonje warning ose error,por problemi qendron pas kesaj, se nuk po mundem ti bej update nepermes serial-portit.
  nuk komunikon me pc dhe nuk me jep ndonje paralajmrim kur dua ti bej update.
  provova disa menyra dhe me sakt disa here e fllashova,por problemi qendron i njejt si me pare.
  deri dikun e di si shkon procedura,por nese dikush prej kolegve ketu ne forum e ka ket eksperienc dhe esht marre me kto gjera,ose me ket lloj te aparatit,mundsisht te na jap ndonje info,tutorial me gjersisht.

  po ket problem e kam edhe ne Starsat SR-X650Cl ultra,vetem se ky i fundit ne rastin kur dua ti bej update sw,fillon proqesi lload...shkon deri ne 0% dhe nuk vazhdon me tutje dhe me riststartohet prej fillimi aparati.

  fale-m per qdo info ose ndihme
  pershendetje
  Cuno J-tagun e ke bo me flash dump original?? se me cfar po thu duhet te kesh bo ndonje gabim dhe ke demtu rrugen e com ...duhet te ndjekesh skemen flesh-com.

  Tung!

 6. #6

  Re: starsat SR-X650Cl SUPER - jtag Help

  nuk jam qun,por mesoburr,hahaha.

  Jtagun e kam ba me dy lloje flash-dump.
  njeri mduket se esht origjinal(STARSAT SR-X 650CI-Super - Flash 1M29LV160ET - Full) por dhe ket tjetrin kam provue(starsatSR-X650 CI SUPERM29W160 ET)ky i fundit duhet te jet klon dmth i trumanit.

  fllash-dump e kam dergu ne aparat me jkeys ne combinim me wall,por edhe veqmas kam provu,dmth vetem me jkeys.
  dhe ne fund kam provu dhe kam perdor edhe prg JTAG-UP per programim te fllash chipit.

  gabime mund te kem ber gjat proqedures,esht e mundshme.
  mund te kem gabue ne programim me jkeys,mund ti kem dhen IRD-MODEL te gabuar,jo adekuat,esht e mundshme pasi ird-model te starsatit 650cl nuk ka ne ket prg,por me saktesisht mund te them se kam provue me kto lloje qe me ka marr mendja se bejn dhe jan ne prg jkeys-exe:

  ird-model STARSAT 550 ultra
  kaon mpeg
  mediacom-excel
  oxygen007m
  qe kan shifer identike te chipit te starsatit qe kam.
  kurse me at prg e fundit JTAG-UP nuk di ku mund te kem gabue,pasi esht shum i thjesht ne perdorim.

  dhe para se gjithash i kam ber back up fllashit,dmth e kam ruejt softwerin egzistues qe ka qen ne aparat po me ane te jtagut dhe qe ka qen ne funksion te plot.
  fllash chipi i recives sime esht (M29W160ET)dhe me teper nuk di q'te them,se ku mundet me qen problemi.
  fale-m per interesim.

  kurse jtagu qe kam ne perdorim esht ky
  Jtag - Interface Multi (paralleles JTAG) JTAG-Interface (20-Pin)
  Attached Images Attached Images

 7. #7
  Senior Member inxhinieri's Avatar
  Join Date
  20-02-2008
  Posts
  213
  Uploads
  2

  Re: starsat SR-X650Cl SUPER - jtag Help

  Quote Originally Posted by Isakn View Post
  nuk jam qun,por mesoburr,hahaha.

  Jtagun e kam ba me dy lloje flash-dump.
  njeri mduket se esht origjinal(STARSAT SR-X 650CI-Super - Flash 1M29LV160ET - Full) por dhe ket tjetrin kam provue(starsatSR-X650 CI SUPERM29W160 ET)ky i fundit duhet te jet klon dmth i trumanit.

  fllash-dump e kam dergu ne aparat me jkeys ne combinim me wall,por edhe veqmas kam provu,dmth vetem me jkeys.
  dhe ne fund kam provu dhe kam perdor edhe prg JTAG-UP per programim te fllash chipit.

  gabime mund te kem ber gjat proqedures,esht e mundshme.
  mund te kem gabue ne programim me jkeys,mund ti kem dhen IRD-MODEL te gabuar,jo adekuat,esht e mundshme pasi ird-model te starsatit 650cl nuk ka ne ket prg,por me saktesisht mund te them se kam provue me kto lloje qe me ka marr mendja se bejn dhe jan ne prg jkeys-exe:

  ird-model STARSAT 550 ultra
  kaon mpeg
  mediacom-excel
  oxygen007m
  qe kan shifer identike te chipit te starsatit qe kam.
  kurse me at prg e fundit JTAG-UP nuk di ku mund te kem gabue,pasi esht shum i thjesht ne perdorim.

  dhe para se gjithash i kam ber back up fllashit,dmth e kam ruejt softwerin egzistues qe ka qen ne aparat po me ane te jtagut dhe qe ka qen ne funksion te plot.
  fllash chipi i recives sime esht (M29W160ET)dhe me teper nuk di q'te them,se ku mundet me qen problemi.
  fale-m per interesim.

  kurse jtagu qe kam ne perdorim esht ky
  Jtag - Interface Multi (paralleles JTAG) JTAG-Interface (20-Pin)

  Nqs aparati punon pas flashimit me jtag, atehere nuk ke bere asnje gabim ne procedura, por nqs pas flashimit aparati nuk punon atehere sigurisht qe ke bere gabim procedure.

  Nqs aparati pas flashimit punon por nuk mund ti besh update me cavo null modem atehere eshte e sigurte qe nuk perputhen versionet software-update ose loaderi.


  Gjithe te mirat

 8. #8

  Re: starsat SR-X650Cl SUPER - jtag Help

  aparati punon shokut me te gjitha funksionet,me perjashtim qe nuk me pranon update pas flashimit nepermes serial portit.
  sod i bera nje jtag poshtu nje starsati te nje miku po te ktij lloji,vetem se flash-chipi i tij ishte (M29W160EB) me te njejtin fllash qe i bera timit me par,dmth me dump (M29W160ET) dhe me qudit fakti se ne te funksionon gjithqka ok,normalisht dhe update i bera nepermes serial portit me te njejtin serial kabell qe posedoj.

  po ne rregull at'here mund te na tregoj njeri prej jush,se cili esht dallimi ne mes RS-232 serial cable 9-pinesh female-female qe kam postue me lart foton dhe te ktij te dytit kavo-serial null modem qe ju po e quani,sepse jam skeptik dhe ende nuk e kam te kjart qfar diference kan kto dy lloj serialesh.

  perse nuk perputhen versionet software-update,kur jan kompatibill bash per ket lloj te aparatit dhe gjithashtu edhe lloader kam provue deri ne tri lloje te ndryshme dhe e njejta gje ndodh si me pare.
  pershendetje shokut

 9. #9
  VIP Member BIG BOBI's Avatar
  Join Date
  21-05-2006
  Location
  Treviso Italy
  Posts
  1,043
  Uploads
  70

  Re: starsat SR-X650Cl SUPER - jtag Help

  flash full Starsat 650ci Super.

 10. #10

  Re: starsat SR-X650Cl SUPER - jtag Help

  ok do e provoi edhe ket fllash-dump dhe do te tregoi me vone nese me kryejti pune ose jo.
  thanxxx per postim
  pershendetje

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

 1. Replies: 20
  Last Post: 05-08-2009, 00:08:25
 2. Jtag for starsat srx190 super
  By adaroubala in forum Starsat
  Replies: 0
  Last Post: 01-03-2008, 01:48:54
 3. Need jtag STARSAT 5300 SUPER
  By sof940 in forum Starsat
  Replies: 0
  Last Post: 04-01-2008, 22:46:35
 4. jtag starsat 550d super
  By momor in forum French / Français
  Replies: 0
  Last Post: 21-04-2007, 16:49:09
 5. probleme jtag starsat 180d super
  By thelatest in forum Starsat
  Replies: 0
  Last Post: 30-03-2006, 16:26:52

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •