Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: problem lani apo...

  1. #1
    Junior Member tedi1k's Avatar
    Join Date
    24-10-2006
    Posts
    19
    Uploads
    0

    problem lani apo...

    A mund te me ndihmoj njeri , kam lidhur dream me albtelekom me 256 unlimited, shoh server por nuk lidhem dot me client, mos ka ndonje problem ne dalje telekomi?..... Thank's....

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    20-06-2008
    Posts
    214
    Uploads
    1

    Re: problem lani apo...

    Quote Originally Posted by tedi1k View Post
    A mund te me ndihmoj njeri , kam lidhur dream me albtelekom me 256 unlimited, shoh server por nuk lidhem dot me client, mos ka ndonje problem ne dalje telekomi?..... Thank's....

    Mund ta sqarosh me mir,nuk lidhesh dot me serverin apo klientet me ty?

  3. #3
    Junior Member tedi1k's Avatar
    Join Date
    24-10-2006
    Posts
    19
    Uploads
    0

    Re: problem lani apo...

    rrofsh tironco qe me ktheve pergjigje , shof serverat, por klientet nuk me shofin , di me me than ndonji gjo...flm

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    20-06-2008
    Posts
    214
    Uploads
    1

    Re: problem lani apo...

    Quote Originally Posted by tedi1k View Post
    rrofsh tironco qe me ktheve pergjigje , shof serverat, por klientet nuk me shofin , di me me than ndonji gjo...flm

    Nese nuk te shofin klientet,ne radhe te pare duhet te kesh ip statike,nese nuk ke duhet te maresh nje e ta vendosesh te routeri nese e ka si opsion tek dyndns.org.Pastaj ne router duhet te besh forword portat 12000,16000,16001 tek ip e routerit.Dhe te shofesh f-linet qe ke shkrujt dhe aua ke dhen tamom klienteve

  5. #5
    Junior Member tedi1k's Avatar
    Join Date
    24-10-2006
    Posts
    19
    Uploads
    0

    Re: problem lani apo...

    Quote Originally Posted by tironci View Post
    Nese nuk te shofin klientet,ne radhe te pare duhet te kesh ip statike,nese nuk ke duhet te maresh nje e ta vendosesh te routeri nese e ka si opsion tek dyndns.org.Pastaj ne router duhet te besh forword portat 12000,16000,16001 tek ip e routerit.Dhe te shofesh f-linet qe ke shkrujt dhe aua ke dhen tamom klienteve
    Problemi eshte se te gjitha keto qe thua ti une i kam , vetem se me duket se problemi qendron tek albtelecomi , pasi eshte ai me 256 kb (unlimited).Provova edhe nje router tjeter dhe e njejta gje , nuk shoh klientet
    A thua te jete shpejtesia e internetit pengesa per portat ne dalje , pasi une portat i hap....flm

  6. #6
    →→→Admin←←← Fiku75's Avatar
    Join Date
    12-02-2008
    Location
    The Land of Eagles
    Posts
    4,277
    Uploads
    39

    Re: problem lani apo...

    Quote Originally Posted by tironci View Post
    Nese nuk te shofin klientet,ne radhe te pare duhet te kesh ip statike,nese nuk ke duhet te maresh nje e ta vendosesh te routeri nese e ka si opsion tek dyndns.org.Pastaj ne router duhet te besh forword portat 12000,16000,16001 tek ip e routerit.Dhe te shofesh f-linet qe ke shkrujt dhe aua ke dhen tamom klienteve
    gabm, tek ip e dreamboxit, jo e routerit. sepse routeri ka ip standart 192.168.1.1 kurse pc mund ta kete 192.168.1.2 ndersa dreamboxi mund ta kete 192.168.1.10. dmth portat duhet ti hapesh tek ip e dreamboxit me anen e routerit mos harro te heqesh shenjen V nga dhcp sepse dreami duhet te kete ip statike dhe jo dinamike.

    nga sa kuptoj un me kaq pak sa ke shpjeguar ti ke hapur portat, por ja ke hap nje ip tjeter dhe jo ip te dreamboxit.

  7. #7
    Junior Member tedi1k's Avatar
    Join Date
    24-10-2006
    Posts
    19
    Uploads
    0

    Re: problem lani apo...

    Quote Originally Posted by fiku75 View Post
    gabm, tek ip e dreamboxit, jo e routerit. sepse routeri ka ip standart 192.168.1.1 kurse pc mund ta kete 192.168.1.2 ndersa dreamboxi mund ta kete 192.168.1.10. dmth portat duhet ti hapesh tek ip e dreamboxit me anen e routerit mos harro te heqesh shenjen V nga dhcp sepse dreami duhet te kete ip statike dhe jo dinamike.

    nga sa kuptoj un me kaq pak sa ke shpjeguar ti ke hapur portat, por ja ke hap nje ip tjeter dhe jo ip te dreamboxit.
    O fiku , flm , per pergjigjen , por une portat ja kam hap dream-it, p.sh 192.168.0.33 dhe kam hap portat e kesaj ip-i,por problemi eshte qe me duket se nuk mundesh me hap portat ketu ne shqiperi , nuk e di nese ndonje tjeter ka arrit ti hapi portat ne albtelecom , ( gjithnje them pa ip static, por me (p.sh) xxxxx.dyndns.com)

  8. #8
    Senior Member plakusat2000's Avatar
    Join Date
    10-10-2007
    Posts
    290
    Uploads
    0

    Re: problem lani apo...

    i ke portat e mbylliura te albtelecomi .dhe mos pyet me gjate.
    vetem paketa 52 mije leke e ben me porte te hapur
    mos u lodh me

  9. #9
    →→→Admin←←← Fiku75's Avatar
    Join Date
    12-02-2008
    Location
    The Land of Eagles
    Posts
    4,277
    Uploads
    39

    Re: problem lani apo...

    Quote Originally Posted by tedi1k View Post
    O fiku , flm , per pergjigjen , por une portat ja kam hap dream-it, p.sh 192.168.0.33 dhe kam hap portat e kesaj ip-i,por problemi eshte qe me duket se nuk mundesh me hap portat ketu ne shqiperi , nuk e di nese ndonje tjeter ka arrit ti hapi portat ne albtelecom , ( gjithnje them pa ip static, por me (p.sh) xxxxx.dyndns.com)
    po behet edhe me albtelecomin kush tha qe portat duhet te jene 12000,16000,16001?

    kush e vendosi kte rregull?

    edhe njehere po ta them qe te mos ngaterrohesh.

    porten 12000 nese e ke te mbyllur nga albT. atehere ndryshoje ne 31650 (ja futa sipas fantazise)

    porten 16000 nese e ke te mbyllur nga albT. atehere ndryshoje ne 18150 (ja futa sipas fantazise)

    porten 16001 nese e ke te mbyllur nga albT. atehere ndryshoje ne 21510 (ja futa sipas fantazise)

    kufiri qe duhet te respektosh te themi eshte te mos kesh fantazi me te larte se porta 65000 dmth zgjidh ça porte te duash poshte numrit 65000, kush tha qe duhet patjeter 12000,16000,16001????????

    tashi pasi ti kesh nderruar edhe hapur portat sipas deshires nga routeri dhe pasi te kesh te ndezur dreamboksin shko tek kjo adrese dhe testoji portat derisa te gjesh 3 porta te hapura ok plako?

    edhe mos harro te na thuash se u bome kurioze tashi, paska qen dreq i madh ky albtelekomi shqiptar qeka me i zgjut se evropa

  10. #10

    Re: problem lani apo...

    Shiko si qendron problemi me Albtelekomin:
    AT per te gjitha paketat deri ne 52 mije lek perdor nje IP (nje linje) e cila behet sharing ndermejt abonenteve, ne te vertete share bejne te gjithe po kjo eshte share dha share tamam pasi ata perdorin nje pajisje qe bene lidhjen me internetin dhe kjo eshte IP me te cline te gjithe klientet qe lidhen ne kete central do te njihen ne te gjithe boten. Ndersa IP qe merr ruteri ose modemi qe kane klientet ne shepite e tyre nuk ka IP te jashtem madje po ti vini veshin me kujdes ata qe e kane linjen me AT dhe IP qe merr ruteri eshte e rangut 192.168.xx.xx qe do te thote qe eshte nje IP e brendshme. Edhe nese bene forward portat ne ruterin e shtepise serish nuk do te mund te lidhesh me jashte sepse IP juaj e shtepise nuk eshte ajo me te cilen duhet te lidhet dikush nga jashte. Pra qe te mund te hapet porta duhet te behet forward port ane centraline albtelekom dhe jo ajo e shtepise sepse ajo mund te jete e arritshme nga te gjithe ata qe jane te lidhur me centralin vetem me centraline AT me te clin edhe ju merrni internetin tuaj.
    Pra nese keni nga keto lloj lidhjesh futuni tek ruteri qe u ka dhene AT dhe shihni se cfare IP ka marre ai po qe e rangut 192.168.xx.xx me mire mos u mundoni me te beni forward protat se nuk do ja arrini kurre. Gjeni ndonje ne centraline AT qe te hapi porten e deshiruar ne central dhet abeje forwart per tek IP juaj e brendshme (nese nje gje e tille eshte e mundshme).

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Problem
    By primenp in forum Greek / Ελληνικά
    Replies: 1
    Last Post: 04-03-2009, 00:05:17
  2. Problem
    By BankSat_IRAN in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 0
    Last Post: 23-12-2008, 15:40:09
  3. problem with FEC 9/10...
    By Macche' in forum Manhattan
    Replies: 3
    Last Post: 19-12-2008, 16:55:23
  4. SR X-220 CI problem
    By aqifkapertoni in forum Starsat
    Replies: 5
    Last Post: 21-06-2008, 13:57:27
  5. teq.....la problem
    By tsuskas in forum DVB Plugins
    Replies: 0
    Last Post: 04-10-2006, 18:26:20

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •