Results 1 to 8 of 8

Thread: cas 3 dont recognize my diablo

  1. #1
    Senior Member makis_dr's Avatar
    Join Date
    10-02-2008
    Posts
    116
    Uploads
    0

    cas 3 dont recognize my diablo

    hi to all!i recently bought a diablo cam 2.3 but when i put it into my cas 3 plus and try to load the latest underworld firmware it says unknown card-operation error.this happen even when i am trying to format the cam.does anybody whats going on or i should throw it away and get a new one?

  2. #2

    Re: cas 3 dont recognize my diablo

    Diablo is very peculiar cam some time it have a mind of his own.
    one way out of some of the problems, delete studio 8. 6C and down load it again.
    When you load the 8.6C on to the computer DO NOT CONNECT the Cas to the computer.
    When the installation is completed connect Cas 3 to a usb port

    If you still have problems some times it helps if you drug and drop the drivers
    on to desktop.

  3. #3
    Senior Member makis_dr's Avatar
    Join Date
    10-02-2008
    Posts
    116
    Uploads
    0

    Re: cas 3 dont recognize my diablo

    i did everything u said but nothing changed i don`t know what to do.any thoughts?

    sorry it says "cam not detected"-"operation error"
    that is strange because in the tab "cam filesystem" when i hit the button connect it show`s me the diablo`s folder tree

  4. #4
    Senior Member makis_dr's Avatar
    Join Date
    10-02-2008
    Posts
    116
    Uploads
    0

    Re: cas 3 dont recognize my diablo

    what a f**k i finally program my diablo after a few trys thank to all

  5. #5
    VIP Member
    Join Date
    14-06-2005
    Posts
    544
    Uploads
    2

    Re: cas 3 dont recognize my diablo

    Yeah I have this problem w/my Rev. 2.2 CAM as well.
    The best advice what I could give you would be to start CAS Studio 3 by itself then go to the CAM Section, choose the Diablo and then try to connect the CAM though the "CAM Filesystem", it'll likely fail the first few times just remove it wait a few seconds and try again.

    That's what always seems to work for me.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    07-10-2007
    Posts
    13
    Uploads
    0

    Re: cas 3 dont recognize my diablo

    I program a few cams and one of them my cas 3 dosen't read, but if a put a blank card in, it reads it straight away, if this will help next time.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    12-03-2008
    Posts
    7
    Uploads
    0

    Re: cas 3 dont recognize my diablo

    I think that you have hardware problem on your CAS3 interface, probably pin 1 (looking from the side where you put CAM into connector), longer one is too deep in the connector.
    I had similar problem with Diablo and I found that this pin is broken inside the plactic of connector. These problems also reflects on the matrix cams, if that pin is bad, your matrix reload will be recognized as revolutions.
    After the repairing my CAS3 works good and programs diablo now.

  8. #8
    Senior Member makis_dr's Avatar
    Join Date
    10-02-2008
    Posts
    116
    Uploads
    0

    Re: cas 3 dont recognize my diablo

    the problem solved i dont think the pin 1 is broken but it was difficult for the first time to program my diablo.after the first time its very easy.my cas recognize my diablo as well at this week no problems.

Similar Threads

  1. Info Diablo light - Diablo WI-FI - Diablo 2 - Fausto etj
    By studiounivers in forum Albanian / Shqip
    Replies: 905
    Last Post: 05-02-2017, 20:29:15
  2. Question Say something about yourself that others dont know....
    By CR9 in forum English (UK)
    Replies: 1
    Last Post: 08-05-2009, 15:36:31
  3. Replies: 0
    Last Post: 24-07-2008, 15:34:08
  4. dont know which emu and how
    By matomato in forum Triple Dragon
    Replies: 2
    Last Post: 07-05-2006, 06:07:30
  5. dont buy
    By king13 in forum Opos Card
    Replies: 0
    Last Post: 11-12-2005, 22:25:21

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •