Results 1 to 2 of 2

Thread: CanalDigitaal stuurt brief over eenmalige kosten

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,617
  Uploads
  139

  Arrow CanalDigitaal stuurt brief over eenmalige kosten

  CanalDigitaal stuurt brief over eenmalige kosten


  CanalDigitaal gaat een deel van haar abonnees een tweede brief sturen met betrekking tot de eenmalige verwerkingskosten die aan deze abonnees gevraagd werd. Klachten van diverse abonnees is de aanleiding.

  De tweede brief over de eenmalige verwerkingskosten is, volgens internetsite Telecompaper, het gevolg van overleg tussen de OPTA en televisieaanbieder CanalDigitaal. Vele abonnees hadden via de internetsite Consuwijzer geklacht over de verwerkingsbijdrage voor de nieuwe smartcard. In de brief wordt de abonnee kenbaar gemaakt op het recht de lopende overeenkomst te beŽindigen. Dit is in Nederland mogelijk wanneer een wijziging in de voorwaarden niet aantoonbaar in het voordeel van de abonnee is. CanalDigitaal voerde 1 april diverse wijzigingen in de algemene voorwaarden door.
  Er bestaat al langere tijd onduidelijkheid over de status van de bijdrage aan de verwerkingskosten van de verstuurde nieuwe Mediaguard3 smartcard. Basis- en recreatiepakket abonnees kregen bij ontvangst van de nieuwe smartcard een brief waarin een eenmalige bijdrage van Ä9,95 vermeldt stond. Betaalde men deze bijdrage dan kreeg men drie maanden lang alle zenders uit een duurder betaalabonnement gratis te zien. De klantenservice van CanalDigitaal liet weten dat het hier om een vrijwillige bijdrage zou gaan.

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,617
  Uploads
  139

  Arrow Re: CanalDigitaal stuurt brief over eenmalige kosten

  Nieuwe brief CanalDigitaal over verwerkingsbijdrage smartcard


  Abonnees van CanalDigitaal die bij ontvangst van de nieuwe Mediaguard3 smartcard een brief meegezonden kregen met daarin het verzoek om eenmalige bij te dragen aan de verwerkingskosten voor deze smartcard kunnen in de komende weken een nieuwe brief op de deurmat verwachten. Dit meldt de internetsite Telecompaper.

  De nieuwe brief is het gevolg van overleg tussen telecomwaakhond OPTA en televisieaanbieder CanalDigitaal. OPTA trad met CanalDigitaal in contact nadat er klachten via de site Consuwijzer waren binnen gekomen. Al deze klachten gingen over de eenmalige verwerkingsbijdrage die CanalDigitaal aan abonnees van goedkopere abonnementen verzocht. In praktijk ging het hier onder andere om abonnees van het basispakket. Betaalde men deze eenmalige bijdrage van Ä9,95 dan kon men drie maanden lang alle zenders van het duurdere entertainment abonnement bekijken. In de nog te verzenden brief wordt de abonnee gewezen dat men recht heeft het abonnement op te zeggen als de voorwaarden worden gewijzigd en wijzigingen niet aantoonbaar in het voordeel zijn van de abonnee. CanalDigitaal voerde per 1 april wijzigingen in de algemene voorwaarden door.
  Attached Images Attached Images

Similar Threads

 1. CanalDigitaal stopt met themakanalen-abonnement, HD-abonnement gaat 5 euro kosten
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 07-12-2009, 16:15:27
 2. Canaldigitaal local
  By ilvalentino in forum CCcam Exchange: Local
  Replies: 0
  Last Post: 21-11-2009, 20:28:06
 3. Local canaldigitaal (nl) looking for
  By serverman in forum CCcam Exchange: Local
  Replies: 0
  Last Post: 23-04-2009, 00:21:40
 4. CanalDigitaal Holland down
  By KML10 in forum Gamma Card
  Replies: 1
  Last Post: 15-12-2008, 11:35:47
 5. CanalDigitaal (NL) freeview
  By scud in forum Seca Mediaguard
  Replies: 2
  Last Post: 17-03-2007, 12:43:04

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •