Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Mic "HOW TO" pt. Dreambox7000s

  1. #1
    RO-minatress Trinity's Avatar
    Join Date
    03-03-2005
    Location
    Near by Zyon
    Posts
    2,572
    Uploads
    443

    Mic "HOW TO" pt. Dreambox7000s

    Cum configuram DREAMBOXUL pentru un acces la retea ?


    Acesta este primul lucru ce trebuie facut dupa ce ati facut un UPDATE la imagine si nu numai ...
    Pentru asta, intram in MENU - SETTING - NETWORK din DREAMBOX. Iata informatiile ce trebuiesc scrise din telecomanda:
    a) IP : 192.168.xxx.xxx
    b) NETMASK : 255.255.255.0
    c) NAMESERVER : xxx.xxx.xxx.xxx
    d) GATEWAY : xxx.xxx.xxx.xxx
    e) [x] CONFIGURE NETWORK

    Sa explicam cate ceva :
    a) IP : este adresa care o dam la DREAMBOX. Sfatul meu este de a alege o adresa care incepe cu 192.168.xxx.xxx pentru ca acest tip de adrese este "privat" si nu poate fii niciodata nici pe internet, nici pe un server de mail, etc. Daca nu aveti nici o idee, luati exemplul 192.168.0.10 ...
    b) NETMASK : Fara a intra in detalii 255.255.255.0 este valoarea cea mai buna.
    c) NAMESERVER : Daca aveti un provider internet, aici trebuie pusa adresa IP a serverului DNS. Daca nu o cunoasteti, sau daca va conectati la internet prin alt PC, puneti adresa IP a PCului.
    d) GATEWAY : Daca utilizam un BROADBAND ROUTER sau un PC conectat la internet si dorim ca DREAMBOXUL sa aiba acces la internet (pentru a citii mailurile, a actualiza cheile, etc) scriem adresa routerului sau a PCului.
    e) Nu uitati sa activati "CONFIGURE NETWORK", altfel nimic nu merge !

    Inregistram configurarea si DREAMBOXUL a trebuii sa fie detectat.



    Cateva informatii utile :
    - Daca utilizam un HUB 10/100 sau 100, trebuie folosit acelasi tip de cablu ca cel utilizat pentru conectarea celorlalte PCuri la HOB.
    - Daca nu dispunem decat de un sigur PC (ce are o carte retea) pentru a ne conecta la internet, avem nevoie de un cablu "incrucisat".
    - Daca utilizam un server DHCP, atentie ! DREAMBOXUL nu recunoaste acest protocol. Trebuie deci sa alegem o adresa IP (vezi punctul a) in afara de "lista" DHCP

  2. #2
    RO-minatress Trinity's Avatar
    Join Date
    03-03-2005
    Location
    Near by Zyon
    Posts
    2,572
    Uploads
    443

    Re: Mic "HOW TO" pt. Dreambox7000s

    CUM PUNEM O IMAGE PE USB-Stick ?

    "HowTo" sa instalam a alta images (pina la 10 ) pe USB,CF,HDD sau NFS fara ca imaginea din dream sa o modificam.


    --------------------------------------
    Imaginea pe dream trebuie sa fie (vers=>rel 165 pentru dreamflash 1.1 ; rel 1073 pentru dreamflash 1.2 ; vers=>1074 pentru dreamflash1.3b s.a.m.d)



    Un Usb-stick sau compact flash cu ce putin 64 MB pe care se poate pune pina la 3-4 imagini.

    Daca o img nu mai vrea sa mearga se poate scoate stick-ul sau CF afara si se porneste normal.NU este necesar sa se mai instaleze imaginea din flash

    Combinatia dintre CF si HDD nu este posibila (Bug in kernel driver) Toate celelalte combinati nu sint problema.
    --------------------------------------
    Image USB:

    Prima data trebuie dreambox-il pornit fara Usb stick

    A pornit img,introduce stick-ul

    ausführer =>cmd =>telnet_192.168.X.X (ip de la dreambox)

    login =root

    pass =dreambox

    acum trebuie scrisa comanda asta (sau copy si paste in fereastra dos):

    mkfs.ext3 /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/disc (si se asteapta cca 3 min)

    acum se introduce comanda asta:

    mount /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/disc /var/mnt/usb

    Acum stick-ul se va formata si se leaga in sistem



    Image pe CF (compact flash)

    Compact flash se formateaza cu comanda:

    umount /hdd
    mkfs.ext3 /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part1
    mkdir /var/mnt/cf

    mount /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part1 /var/mnt/cf

    CF se formateaza si la Mountpoit"/var/mnt/cf" legat



    Image pe HDD:

    HDD cu aceasta comanda se formateaza:

    umount /hdd
    mkfs.ext3 /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part1
    mount /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part1 /hdd
    mkdir /hdd/movie

    HDD se va formata si la Mountpoit "/hdd" in sistem legata

    Sa nu formatati HDD din Enigma-Menu (inodes)


    Setup :


    Datei "tools.tar.gz" cu un program FTP in "/tmp" copiat. Cele 2 "setup" datei in "var/tuxbox/plugins" copiate. Acum trebuie facut un reset la dreambox sa vedem daca totul este ok.. Acum se apasa tasta albastra si daca totul este ok trebuie sa apara un menu DREAMFLASHSETUP

    Se da ok si se ia optiunea care ati ales-o(usb ; hdd;cf)


    Cum sa instalezi imaginea:

    Copiezi cu un prog FTP imaginele :

    pentru USB - /var/mnt/usb

    pentru CF - /var/mnt/cf

    pentru hdd -/hdd

    dupa pornesti cu tasta albastra DreamFlash Image-Administration si alegi new install..


    Tip:

    Anumite USB-stickuri pot face probleme in linux si s-ar putea sa va ajute, daca formatati stick-ul in PC in Windows

  3. #3
    RO-minatress Trinity's Avatar
    Join Date
    03-03-2005
    Location
    Near by Zyon
    Posts
    2,572
    Uploads
    443

    Re: Mic "HOW TO" pt. Dreambox7000s

    CE CAM FUNCTIONEAZA CU CARE FISIER ?



    • camd3 Keys/Config
      /var/keys/camd3.keys
      /var/keys/seca_hash.bin
      /var/keys/seca_mask_60.bin
      /var/keys/seca_mask_70.bin
      /var/keys/seca2_hash_0060.bin
      /var/keys/seca2_hash_0070.bin
      /var/keys/seca2_mask_0060.bin
      /var/keys/seca2_mask_0060.bin
      /var/keys/camd3.config
      /var/keys/camd3.users (muß für CS auf die Serverbox)
      /var/keys/camd3.servers (muß für CS auf die Clientbox)
    • camX Keys/Config
      /var/keys/SoftCam.Key
      /var/keys/AutoRoll.key
      /var/bin/server
      /var/bin/config
      /var/bin/serverconfig
    • evocamd Keys/Config
      /var/keys/camd_cfg
      /var/etc/radegast.cfg
      /var/keys/newcamd-client.txt
      /var/keys/Keylist.txt
      /var/keys/Autoupdate.Key
      /var/scce/nagraepr3.bin
      /var/scce/nagraepr7.bin
      /var/scce/nagraepr10.bin
      /var/scce/nagraepr11.bin
      /var/scce/nagraram3.bin
      /var/scce/nagraram7.bin
      /var/scce/nagraram10.bin
      /var/scce/nagraram11.bin
      /var/scce/nagrarom3ext.bin
    • g**x Keys/Config
      /var/keys/seca
      /var/keys/nagra
      /var/keys/nagra.txt <- se folosesc numai daca g**x nu face Nagra-AU !
      /var/keys/via
      /var/keys/irdeto
      /var/keys/conax
      /var/keys/gbox_cfg
      /var/keys/softcam.cfg
      /var/keys/cwshare.cfg
      /var/keys/ignore.list
      /var/keys/knowns.ini
      /var/keys/ident.info
    • mgcamd Keys/Config
      /var/keys/SoftCam.Key
      /var/keys/AutoRoll.Key
      /var/keys/mg_cfg (oder gbox_cfg)
    • radegast Keys/Config
      /var/keys/SoftCam.Key
      /var/keys/AutoRoll.Key
      /var/etc/radegast.cfg
    • newcamd Keys/Config
      /var/scce/keylist
      /var/scce/ppua
      /var/scce/rsakeylist
      /var/scce/tpscrypt
      /var/scce/nagrarom3.bin
      /var/scce/nagraram3.bin
      /var/scce/nagraepr3.bin
      /var/scce/sttestrom3.bin
      /var/scce/stmaprom3.bin
      /var/scce/nagrarom7.bin
      /var/scce/nagraram7.bin
      /var/scce/nagraepr7.bin
      /var/scce/nagrarom10.bin
      /var/scce/nagraram10.bin
      /var/scce/nagraepr10.bin
      /var/scce/nagrarom11.bin
      /var/scce/nagraram11.bin
      /var/scce/nagraepr11.bin
      /var/tuxbox/config/newcamd.conf
      /var/tuxbox/config/cardserv.cfg
    • scam Keys/Config
      /var/keys/seca
      /var/keys/seca2
      /var/keys/nagra
      /var/keys/nagra_boxkey
      /var/keys/via
      /var/keys/irdeto
      /var/keys/conax
      /var/scam/cw_servers
      /var/keys/nagra_roms/eep10.bin
      /var/keys/nagra_roms/eep11.bin
      /var/keys/nagra_roms/eep2.bin
      /var/keys/nagra_roms/eep3.bin
      /var/keys/nagra_roms/eep7.bin
      /var/keys/nagra_roms/ram10.bin
      /var/keys/nagra_roms/ram11.bin
      /var/keys/nagra_roms/ram2.bin
      /var/keys/nagra_roms/ram3.bin
      /var/keys/nagra_roms/ram7.bin
      /var/keys/nagra_roms/rom10.bin
      /var/keys/nagra_roms/rom11.bin
      /var/keys/nagra_roms/rom2.bin
      /var/keys/nagra_roms/rom3.bin
      /var/keys/nagra_roms/rom7.bin
      /var/keys/nagra_roms/strom3.bin
      /var/keys/nagra_roms/sttestrom3.bin
    • Unknown Usage
      /var/keys/s2_hash_0064.bin
      /var/keys/s2_hash_0065.bin
      /var/keys/s2_hash_0067.bin
      /var/keys/s2_hash_0070.bin
      /var/keys/s2_mt_0064.bin
      /var/keys/s2_mt_0065.bin
      /var/keys/s2_mt_0070.bin

  4. #4
    RO-minatress Trinity's Avatar
    Join Date
    03-03-2005
    Location
    Near by Zyon
    Posts
    2,572
    Uploads
    443

    Re: Mic "HOW TO" pt. Dreambox7000s

    LISTA TUTUROR EMULATOARELOR SI CONFIGURATIA FUNCTIONARII LOR !

    AICI , gasiti mama listelor tuturor emulatoarelor cum si cu ce functioneaza ... precum si puteti actiona download-ul respectivelor Emulatoare, dupa ce v-ati decis pentru unul sau altul !

    Enjoy Trinity

  5. #5
    RO-minatress Trinity's Avatar
    Join Date
    03-03-2005
    Location
    Near by Zyon
    Posts
    2,572
    Uploads
    443

    Re: Mic "HOW TO" pt. Dreambox7000s

    Cum sa Reboot/shutdown DREAMBOXUL ?

    Asa cum stiti, butonul OFF de la telecomanda nu stinge decat ecranul LCD sau VTR.
    Numai ca, atunci cand e vorba de FALSH sau de modificatii importante, trebuie REBOOTat ...
    Cum sa fecem:
    1) Cea mai proasta solutie, scoatem si sa bagam iar cablul de alimentatie.
    2) Solutia profesionala, de genul "io sunt scamator":
    Ne conectam prin TELNET la DREAMBOX si tastam REBOOT.
    Asta o s-o surprinda pe prietena ta, care se uita la "De 3 ori femeie" si tu esti la PC ...
    3) Solutia cea mai lenta, intram in meniu, dam pe SHUTDOWN si reaprindem din telecomanda.
    4) Solutia lenesului (io): apasam mai mult de 2 secunde pe butonul POWER OFF de la telecomanda, pe urma alegem ce dorim ...
    5° Cea mai buna solutie si cea mai rapida este sa apasam in acelasi timp pe cele 3 butoane de pe interfata DREAMBOX.

  6. #6
    RO-minatress Trinity's Avatar
    Join Date
    03-03-2005
    Location
    Near by Zyon
    Posts
    2,572
    Uploads
    443

    Re: Mic "HOW TO" pt. Dreambox7000s

    Cum accesam HARD-discul DREAMBOXULUI ?

    1) Ne conectam in FTP la adresa IP a DREAMBOXULUI.
    Login : root
    Pass : dreambox
    2) Pornim Internet Explorer si scriem exact asha:
    \\xxx.xxx.xxx.xxx
    unde xxx.xxx.xxx.xxx = adresa IP a DREAMBOXULUI.
    Gasim doua repertoarii partajate, \configuration ce corespunde cu \var si \harddisk care corespunde cu discul DREAMBOXULUI. Putem sa ne conectam mereu prin reteaua windows.

  7. #7
    RO-minatress Trinity's Avatar
    Join Date
    03-03-2005
    Location
    Near by Zyon
    Posts
    2,572
    Uploads
    443

    Re: Mic "HOW TO" pt. Dreambox7000s

    Cum facem un BACKUP la FAVORITS de la DREAMBOX ?

    Cand facem un update, trebuie neaparat dat un ERASE FLASH, daca nu, sunt multe bug-uri sau nu merge.
    Ca sa facem un ERASE FLASH e simplu, cand pe ecranul LSD se afiseaza DREAMMULTIMEDIA, apasam pe butonul cu sageata in sus si tinem apasat pana cand este indicat ERASE FLASH.
    Dar inconvenientul este ca pierdem toate setarile, favoris, etc si suntem obligati sa facem alte scanari de sateliti !
    Solutia este sa facem un BACKUP:
    1) Solutia FTP:
    Inainte de "flash-area" DREAMBOXULUI, ne conectam prin FTP si ne ducem in /var/tuxbox/config/enigma si copiem pe PC tot ce gasim aici.
    Dupa FLASH ERASE, setam adresa IP a DREAMBOXULUI din meniu, dupa care ne reconectam prin FTP si ne ducem in /var/tuxbox/config/enigma si inlocuim fisierele care sunt aici cu fisierele inregistrate mai inainte pe PC.
    2) Solutia prin retea:
    Copiem pe PC tot ce gasim in dosarul \\xxx.xxx.xxx.xxx\configuration\tuxbox\config\enig ma
    Dupa FLASH ERASE, setam adresa IP a DREAMBOXULUI din meniu, dupa care deschidem dosarul \\xxx.xxx.xxx.xxx\configuration\tuxbox\config\enig ma si inlocuim fisierele care sunt aici cu fisierele inregistrate mai inainte pe PC.
    Cand terminam cu acestea, trebuie neaparat sa debransam electric pentru ca daca facem numai un SHUTDOWN, DREAMBOX va shterge shi va inlocuii BACKUPul pentru a scrie setarea actuala.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    28-11-2005
    Posts
    12
    Uploads
    0

    Db 500s

    Am de curind acest receptor.Am reusit sa ai pun gemini 2.5 cu cablul null modem.Nu reusesc sa ma coleg cu cablul cross ower .Nu ar trebui sa dispara pe pc chestia cu "cablu de retea necolegat"?Cablul mi la facut un prieten .E bun pt ca l-am controlat pe un tester pt cabluri.Am facut diverse probe cu configurari diverse ,dar nu vrea.Aveti vreo idee?

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    28-11-2005
    Posts
    12
    Uploads
    0

    Re: Mic "HOW TO" pt. Dreambox7000s

    Era placa de retea.

  10. #10

    Post Re: Mic "HOW TO" pt. Dreambox7000s

    stie cineva de ce dreambox 7020s nu citeste cartela de nagravision,ce tipuri de cartela le citeste

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. New Canal+Canalsat"maghreb"26E,Nova,BisTv,Art+"absat"
    By aouamed in forum CCcam Exchange: Local
    Replies: 3
    Last Post: 28-06-2009, 19:19:54
  2. Cabo para conectar um notebook "ASUS M6B00N" a um "KAON KSC 570"
    By quim_pt in forum Portuguese / Português
    Replies: 6
    Last Post: 05-03-2006, 00:30:51
  3. Cartão "Platinum" com um programador "Phoenix AP (MOSC)"
    By quim_pt in forum Portuguese / Português
    Replies: 12
    Last Post: 05-02-2006, 02:45:23

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •