Results 1 to 1 of 1

Thread: Eurosport2: Live Duits voetbal in HD

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,623
  Uploads
  139

  Wink Eurosport2: Live Duits voetbal in HD

  Eurosport2: Live Duits voetbal in HD


  De Europese sportzender Eurosport gaat via haar tweede kanaal in grote delen van Europa live Duits voetbal uitzenden. In de landen waar het tweede kanaal ook in HD beschikbaar is kan men de Duitse Bundesliga dan ook in HD kwaliteit bekijken.

  Jammer genoeg voor de Nederlandse kijker behoort Nederland niet tot de landen waar men via Eurosport2 de live wedstrijden uit de Bundesliga laat zien. Ook komt er in Nederland op korte termijn geen tweede HD kanaal van Eurosport. “Ik kon ook geen indicatie geven wanneer Eurosport2 HD in Nederland beschikbaar komt” laat Jochem Havermans namens Eurosport weten. De Duitse Bundesliga wordt via Eurosport2 uitgezonden in 22 landen, meestal afkomstig uit centraal- en oost Europa. In twintig van deze landen komt ook Eurosport2 HD beschikbaar. Voorlopig is alleen met de Poolse televisieaanbieder “N” een definitieve distributie-overeenkomst gesloten. Bij Eurosport2 zijn vanaf heden wel drie nieuwe talen toegevoegd: Deens, Hongaars en Tsjechisch. Hiermee komt het aantal beschikbare talen bij het kanaal Eurosport2 op veertien.

  Ook satellietkijkers kunnen niet via Eurosport2 naar de Duitse Bundesliga kijken. CanalDigitaal gebruikt voor Eurosport de Hongaarse satellietverspreiding van UPC Direkt. Maar ook voor de Hongaarse markt heeft Eurosport de rechten van de Bundesliga niet weten te bemachtigen. In totaal gaat Eurosport vijf wedstrijden per Bundesliga speelronde uitzenden. In Nederland waren Sport1 en Eredivisie Live in de race voor de uitzendrechten. Beide televisiezenders hebben echter afgehaakt omdat men te veel moet betalen voor de uitzendrechten. Alleen als het marketingbureau Sportfive water bij de wijn wil doen is er nog de kans dat voetballiefhebbers via een Nederlandse zender naar live Bundesliga kan kijken.

  Eurosport2 HD gaat dezelfde programmering uitzenden als het SD kanaal Eurosport2. En daardoor komt in de landen waar dit beschikbaar de Duitse Bundesliga ook in HD beschikbaar.
  Attached Images Attached Images

Similar Threads

 1. ESPN wil WK voetbal in 3D uitzenden
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 06-01-2010, 14:25:05
 2. Liberty Global neemt groot Duits kabelbedrijf over
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 13-11-2009, 17:35:47
 3. Ook MTV en DSF lijken voor Duits HD+ te kiezen
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 29-09-2009, 09:31:04
 4. New Nieuw Duits HDTV pakket eerste jaar gratis
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 02-08-2009, 15:26:28

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •