Results 1 to 1 of 1

Thread: Fashion TV HD niet op Astra2, mogelijk wel bij UPC

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  52,237
  Uploads
  139

  Exclamation Fashion TV HD niet op Astra2, mogelijk wel bij UPC

  Fashion TV HD niet op Astra2, mogelijk wel bij UPC


  Het mode en fashion kanaal Fashion TV komt voorlopig niet met het HD kanaal Fashion TV HD beschikbaar via de Astra2 satelliet. In Nederland komt het HD kanaal op termijn mogelijk wel beschikbaar bij kabelbedrijf UPC.

  Speculaties over de komst van FTV HD op de Astra2 satelliet, bestemd voor de Engelse markt, werden vooral gevoed door het voornemen van de Engelse televisieaanbieder Sky UK om in de gebruikte EPG het aantal zenderplekken voor HDTV uit te breiden naar 50. Fashion TV heeft één zogenaamd EPG slot ter beschikking bij Sky UK. Zou men willen beginnen met de doorgifte van FTV HD zou dit dus in de huidige situatie betekenen dat men zou moeten stoppen met de doorgifte van het SD kanaal. Een woordvoerder van Fashion TV heeft inmiddels verklaard dat men dit niet overweegt. In Engeland is het aantal HD kijkers ten opzichte van SD kijkers nog te weinig om een dergelijke stap te nemen. Alleen als Sky UK Fashion TV voor FTV HD een tweede EPG slot aanbiedt dan wil men bezien of er een lancering voor de Engelse markt van het HD kanaal gemaakt kan worden. Voor satellietkijkers bij CanalDigitaal zou de komst van FTV HD via de Astra2 satelliet kunnen betekenen dat men een extra HD zender ter beschikking had. Eerder dit jaar werd de komst van FTV HD, als vervanging van MyZen HD, op het laatste moment afgeketst omdat beide partijen het niet eens konden worden over een distributie-overeenkomst. FTV HD is, in twee verschillende versies, wel ongecodeerd op de satelliet beschikbaar via de Eurobird9 satelliet.

  In Nederland is het heel goed mogelijk dat UPC het HD kanaal wel op korte termijn gaat toevoegen aan haar HD aanbod. Fashion TV is namelijk al langere tijd in onderhandeling met UPC Europe over de doorgifte van het HD kanaal op alle Europese kabelnetwerken die in bezit zijn van Liberty Global. Dit is onderdeel van een grote campagne van het modekanaal om het HD kanaal wereldwijd te lanceren. Inmiddels is FTV HD al beschikbaar bij televisieaanbieders in Australië, Azië, Afrika, het Midden Oosten en delen van Europa. In Nederland is de zender onder andere te zien bij CAIW.
  Attached Images Attached Images

Similar Threads

 1. Publiek HD schakelkanaal wettelijk niet mogelijk
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 1
  Last Post: 13-10-2009, 13:50:25
 2. astra2 et eurobird 1
  By kezal in forum French / Français
  Replies: 4
  Last Post: 03-10-2009, 13:27:05
 3. Question Is deze installatie mogelijk?
  By blacklight in forum Dutch / Nederlands
  Replies: 3
  Last Post: 13-08-2009, 19:46:58
 4. Five T2/Astra2 28°E
  By marcel1 in forum CCW and DCW
  Replies: 1
  Last Post: 29-07-2008, 19:28:49
 5. New Discovery wil zo groot mogelijk bereik
  By <<ELVIS>> in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 29-05-2008, 13:46:26

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •