Results 1 to 1 of 1

Thread: Gekoppelde verkoop smartcard en CI module bij CanalDigitaal.

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,619
  Uploads
  139

  Talking Gekoppelde verkoop smartcard en CI module bij CanalDigitaal.

  Gekoppelde verkoop smartcard en CI module bij CanalDigitaal.


  Satellietkijkers die vanaf 1 september een nieuwe smartcard voor het zenderpakket van CanalDigitaal willen kopen kunnen dit alleen nog maar doen als ze direct de Mediaguard CI module hierbij kopen. De verkoop van losse smartcards wordt vanaf volgende maand namelijk gestopt. Dit heeft CanalDigitaal deze week via een speciale dealerbrief aan alle geregistreerde dealers bekend gemaakt. Het nieuwe gecombineerde pakket van smartcard en CI module heeft op dit moment een adviesverkoopprijs van 135 euro. Tegen deze prijs is het inmiddels via de eigen webshop van de televisieaanbieder verkrijgbaar. Koopt men een nieuwe gecertificeerde satellietontvanger met interne Mediaguard kaartlezer, zoals ontvangers van de merken Thomson en Philips, kan men kiezen tussen een versie met of één zonder smartcard. “De prijslijst voor deze combinaties wordt binnenkort (in ieder geval voor 1 september) bekend gemaakt. Daarbij wordt ook rekening gehouden met bestaande abonnees” zegt CanalDigitaal bij monde van woordvoerder Martijn van Hout.

  CanalDigitaal zegt min of meer door de omstandigheden tot deze beslissing gedwongen te zijn. “De overschakeling naar de Mediaguard 3 codering heeft de laatste weken voor problemen gezorgd bij niet-gecertificeerde ontvangers. Deze toestellen beschikken vaak over niet-officiële software waardoor klanten regelmatig technische problemen ervaren waaronder beelduitval.” En op deze technische problemen kan CanalDigitaal niet de vinger op krijgen omdat er in de afgelopen jaren in Nederland een wildgroei aan satellietontvangers is geweest. Het voordeel van vrije keus ontvangers waarvan CanalDigitaal de afgelopen jaren de vruchten van heeft geplukt heeft nu zijn negatieve keerzijde laten zien. Ondanks het feit dat CanalDigitaal niets kan doen aan het niet meer ondersteunen van satellietontvangers van Koreaanse en Chinese B-merken ligt de abonnee hiervoor wel de verantwoordelijkheid bij de televisieaanbieder. “Klanten raken ontevreden en wijzen vaak CanalDigitaal als verantwoordelijke aan, dit terwijl het om ontvangers gaat die niet via ons geleverd zijn en zonder onze certificering op de markt zijn gebracht. Gevolg is een grote mate van ontevredenheid bij klanten, een overbelast callcenter, slechte pers en een overvloed aan service bezoeken bij dealers. Deze situatie is niet langer houdbaar en daarom is CanalDigitaal genoodzaakt maatregelen nemen” laat Van Hout weten. CanalDigitaal gaat vanaf nu consumenten nog duidelijker informeren dat met niet-gecertificeerde ontvangers een goede beeldontvangst niet gegarandeerd kan worden.
  Om een zo goed mogelijke werking met de nieuwe smartcard te kunnen garanderen geeft CanalDigitaal het advies om de Mediaguard CI module te gebruiken in door CanalDigitaal gecertificeerde CI ontvangers. Ondanks dat verleden jaar nog werd bekend gemaakt dat CanalDigitaal zo goed als zeker zou stoppen met het certificeren van satellietontvangers zonder ingebouwde gecertificeerde Mediaguard kaartlezer is men door de nu ontstane situatie toch van deze gedachte afgestapt. “CanalDigitaal nodigt partijen uit om ontvangers ter certificering aan te bieden. Als ontvangers aan een vastgestelde set voorwaarden voldoen dan kan een certificering verleend worden” licht Martijn van Hout toe. Over de officiële Mediaguard CI module, die nu dus verplicht gekocht moet worden bij losse aankoop van de smartcard, zijn de meningen of de goede werking nogal verschillend. Bij aantal satellietontvangers is de goede werking van deze module niet altijd optimaal te noemen. CanalDigitaal geeft dan ook het duidelijke advies om altijd een gecertificeerde CI ontvanger te gebruiken. Alleen bij dit soort ontvangers gaat CanalDigitaal actief aan de slag om mogelijke problemen die ontdekt worden op te lossen. “We zullen er, samen met de importeurs, alles aan doen om eventuele problemen van de officiële CI module met gecertificeerde CI ontvangstapparatuur op te lossen. DIt kan ook betekenen dat er, indien nodig, software updates voor de officiële CI modules komen” is de belofte die Van Hout maakt.
  Attached Images Attached Images

Similar Threads

 1. Sterke stijging verkoop LCD televisies
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 04-09-2009, 14:18:34
 2. Info CanalDigitaal stopt verkoop losse smartcards
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 07-08-2009, 07:14:44
 3. Question What is the best Smartcard?
  By skinner12 in forum General Discussions: Smart Cards
  Replies: 2
  Last Post: 29-03-2009, 02:13:59
 4. New With gamma smartcard what module cam?
  By geoanar in forum Gamma Card
  Replies: 1
  Last Post: 01-12-2008, 22:30:01
 5. Module for ProgDVB "BDA Module"
  By radouane67 in forum DVB Firmware
  Replies: 0
  Last Post: 04-01-2006, 09:03:47

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •