Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: how can i get Czech TV with my dish

  1. #1

    Unhappy how can i get Czech TV with my dish

    hallo, i am new to this web-site, and need some help, i would like to receive Czech television in France and here are my questions.
    1. i can get CT1, CT2, CT4 etc on the Astra 2 satellite but no picture, i have a criptoworks card from Czechie ,but no joy.
    2. on astra 3 it is also possible to get the programs but the signal is not strong enough to produce any results.
    my decoder is a Topfield 5010pvr, and i have a dish of 80cm. Can anybody help me with this problem?

  2. #2
    5000k SkinArt's Avatar
    Join Date
    20-11-2005
    Location
    Tirana, AL
    Posts
    1,246
    Uploads
    2

    Re: how can i get Czech TV with my dish

    Hello,
    since it's your first posting would be better to make an presentation Welcome, and make yourself at home... also to navigate the Rules & Guidelines

    About your 1rst question:
    Can not be viewed package UPC Direct, becayse their system isn't hacked yet, so forget seeing those channels from Astra, only if you have an sharing receiver with a bit of luck to find an cline from someone may work.
    Edit: Cryptoworks card is official card or non official?

    About your 2nd question:
    80cm is a little small dish, however astra is a strong satellite and i think you should get a good quality signal if you have installed your dish in the good point.
    Edit: Astra 3 you mean Astra 1E/1G/3A at 23 east? you should also fix your lnb to get good signal, but sometimes this satellite need an dish up to 100cm or higher

    You have an other alternative for free:
    Digitv package offers many channels where are included CT's 1 2 4 sport, and some other Czech tv. Find the package and TP freq clicking here
    The latest keys of Digitv is 01: 70 E5 F2 97 B9 C7 DE F4 38 CC 1D BD A8 B6 84 CC which work perfect! you should find digitv packg at satellite Thor 3/5 & Intelsat 10-02

    this is, Digitv is the only way atm for CT's, hurry to get it.
    Best Regards,
    -SA

  3. #3

    Embarrassment Re: how can i get Czech TV with my dish

    thanks for your help, i am not sure what i can do with your reply : The latest keys of Digitv is 01: 70 E5 F2 97 B9 C7 DE F4 38 CC 1D BD A8 B6 84 CC,how can i use these numbres?

  4. #4
    VIP Member supervisor91's Avatar
    Join Date
    06-12-2008
    Location
    Everywhere
    Posts
    2,877
    Uploads
    4

    Re: how can i get Czech TV with my dish

    Quote Originally Posted by cockney_pride View Post
    thanks for your help, i am not sure what i can do with your reply : The latest keys of Digitv is 01: 70 E5 F2 97 B9 C7 DE F4 38 CC 1D BD A8 B6 84 CC,how can i use these numbres?
    hi, skinart idea is that you can see that channels on Thor2/3 1W. So you just point your dish there and make a search to add Digi tv channels. then you put this code 01: 70 E5 F2 97 B9 C7 DE F4 38 CC 1D BD A8 B6 84 CC and than enjoy your channels. regards

  5. #5
    5000k SkinArt's Avatar
    Join Date
    20-11-2005
    Location
    Tirana, AL
    Posts
    1,246
    Uploads
    2

    Re: how can i get Czech TV with my dish

    Quote Originally Posted by cockney_pride View Post
    thanks for your help, i am not sure what i can do with your reply : The latest keys of Digitv is 01: 70 E5 F2 97 B9 C7 DE F4 38 CC 1D BD A8 B6 84 CC,how can i use these numbres?
    Hi!
    You should point your dish or install a new small dish at 1 degree west that is called Sat THOR or Intelsat 10-02, after getting sat THOR you should install TP Frequences of package DIGITV that have Czech channels Ct and many more... Keys number you can add from your remote receivers, my poor starsat using number 0 / Keys Interface, chosing Nagravision Keys and finding Digitv adding those keys and the package is open for free.

    hope this help, if you have any question just ask,
    regards,
    -SA

  6. #6

    Thumbs up Re: how can i get Czech TV with my dish

    hallo SkinArt, thanks for all your help, have you any idea what size dish that i need as i am situated in the south of France 80km inland from Bordeaux, and i cannot find a website that shows the footprint for the thor 2/3 satellite.
    Also i am not sure how i can program from the 'remote receiver', perhaps you can give me a bit more information on this.

    kindest regards from
    cockney_pride

  7. #7
    5000k SkinArt's Avatar
    Join Date
    20-11-2005
    Location
    Tirana, AL
    Posts
    1,246
    Uploads
    2

    Re: how can i get Czech TV with my dish

    Evening! i think your dish and location is okay to catch the satellite THOR package DIGITV and Channels Czech, take a look here:
    THOR SPOT3 Footprint:



    This map shows area of coverage, and France is full covered from this satellite, so there shouldn't be a problem to get the signal, but remember satellite thor is ready 16cm from right of HB - HotBird, and the angle is slightly reduced a little bit for down.

    You dont need a program to add or Edit Keys for your receiver, you may use buttons from your topfield remote: i not have topfield and really have no idea how this receiver add or edit keys: but i found a little tutorials around and i'm posting here hoping may help you.

    ===== Topfield Key Entry =====

    Press Menu on the remote controller.
    Choose "System Settings" (Or something equivalent) and press 121 to bring up a new menu item EDIT CODE. Select EDIT CODE and press OK.

    Remote controller functions:
    Red button: (Change CAS Type)
    Green button: (Add): Enter new key
    Yellow button: (Delete): Delete a key
    Blue button: (Change code): Edit a key

    Press red button on the remote controller to get list of encryption system types and select which one you want:

    Vi*ccess
    Irdet*
    S*ca
    N*gravision


    ==== New Key Entry ====
    Press green button (ADD). This opens a screen where we can use numeric characters 0-9, alpha characters A-F, DEL and OK.

    The format of the key has three fields:
    Provider (_ _ _ _ _ _) 6 digits,
    Index (_ _) 2 digits,
    Code Data ( _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ) 8 pairs of characters

    Use either the remote control or pick characters from the screen to enter the key.

    ==== Example ====
    To enter P*lsat keys for the first time.

    Assuming that we have obtained the following information from a key file for two keys:
    Quote:
    P*lSat Cyfr*wy 13°EAST HOTBIRD
    Ident
    HEX: 7101
    DEC: 113 001

    Key 00
    HEX : 6F F0 6F 47 E9 57 D3 C8
    DEC : 111 240 111 071 233 087 211 200

    Key 01
    HEX : BD 42 2C 6A D2 B5 8C 24
    DEC : 189 066 044 106 210 181 140 036

    1- Press green button (ADD), to open new window.
    2- Enter 007101 in the Provider field.
    3- Enter 00 in the Index field, or 01 for the other key.
    4- In the Code Data field enter the Hex alpha numeric codes.
    5- Select OK from the menu to save the key.
    6- Repeat for the other key.

    ==== To Change a Key ====
    Using the P*lsat example above:
    Press the blue button (Change Code). Scroll through the list of keys until you find the keys with Provider 007101. Select the key that has 00 in the Index field. Then use the same procedure as above, to over-write the data in the Code Data field.
    Make sure you don't change the Provider or Index fields.

    ----------------
    DIGITV is under NAGRAVISION with Provider ID 21 11 or 20 11 and key Key 01: 70 E5 F2 97 B9 C7 DE F4 38 CC 1D BD A8 B6 84 CC

    or divided 01:
    70 E5 F2 97 B9 C7 DE F4
    38 CC 1D BD A8 B6 84 CC

    and this is the image of satellite thor position:


    thanks to the original author of this tutorial
    hope is not much complicated and easly to find how to add or edit keys.

    Best regards,
    -SA

  8. #8
    Super Moderator CR9's Avatar
    Join Date
    21-03-2006
    Location
    Fi Darna
    Posts
    2,410
    Uploads
    595

    Re: how can i get Czech TV with my dish

    thank u SkinArt For all information mate

  9. #9
    VIP Member supervisor91's Avatar
    Join Date
    06-12-2008
    Location
    Everywhere
    Posts
    2,877
    Uploads
    4

    Re: how can i get Czech TV with my dish

    hi mate, i think that here in this photo you have make a mistake.
    The fourth lnb isn't for Thor 1W but it is Astra 28E degree
    Because: HB 13E =>EW2 16E=>Astra 19 E=>Astra 28 E
    Thor 1 W will be in the left of HB if we are being oriented by this photo

  10. #10
    5000k SkinArt's Avatar
    Join Date
    20-11-2005
    Location
    Tirana, AL
    Posts
    1,246
    Uploads
    2

    Re: how can i get Czech TV with my dish

    Quote Originally Posted by ferrari_666 View Post
    hi mate, i think that here in this photo you have make a mistake.
    The fourth lnb isn't for Thor 1W but it is Astra 28E degree
    Because: HB 13E =>EW2 16E=>Astra 19 E=>Astra 28 E
    Thor 1 W will be in the left of HB if we are being oriented by this photo
    Morning!
    You've absolutely right, i do not know how i made such a thing like this with photoshop, please forget/ignore image of the dish that said polarisation of E2, ASTRA, HB and Thor since it is completely wrong, will try to fix issue with a regular image later. I think to take one of Fiku75' images, since it is authentic and correct. Thank you ferrari_666 for letting know.


    This image can show the distance between Hotbird to THOR, or others to THOR 1west
    Image from Fiku75 as reference.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Czech Tv
    By stephaneczcz in forum CCcam Exchange: Free
    Replies: 0
    Last Post: 18-12-2009, 14:28:36
  2. New Czech Z1 to go 24/7
    By <<ELVIS>> in forum Daily Satellite TV News
    Replies: 0
    Last Post: 16-02-2009, 10:48:23
  3. Info Czech TV prepares for HD
    By <<ELVIS>> in forum Daily Satellite TV News
    Replies: 0
    Last Post: 12-02-2009, 10:47:02
  4. Update Czech TV goes digital
    By <<ELVIS>> in forum Daily Satellite TV News
    Replies: 0
    Last Post: 13-01-2009, 10:48:15
  5. Update Czech MTV set to debut
    By <<ELVIS>> in forum Daily Satellite TV News
    Replies: 0
    Last Post: 18-09-2008, 10:21:27

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •