Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Opticum 7300ci2cx i bllokum

  1. #1

    Exclamation Opticum 7300ci2cx i bllokum

    Kam nji dekoder OPTICUM 7300CI2CX i hudha nji sw te ri nga usb vetem main code u ngarku programi rregullisht tash ka ngec nxjerr ne display nji ON dhe ristartohet ,u bona prova me lidh nga pc meerr sw deri ne fund e me pas ndodh e njeite gje

    A i ka ndodh dikujt ky problem?

    Dump flash a ka rastis ndonji per ket dekoder me ba me J-tag?

  2. #2
    Senior Member simonsatell's Avatar
    Join Date
    28-11-2007
    Posts
    176
    Uploads
    11

    Thumbs up Re: Opticum 7300ci2cx i bllokum

    harroe usb me ket aparat esht klon i globoglobo_04000200_AMSTAR_1.0.66_MCAS.abs futia me serial dhe do jesh njesh punojn te dya kartat naten//se desh harrova hiq kabllin e sinjalit para veprimit

  3. #3

    Re: Opticum 7300ci2cx i bllokum

    Quote Originally Posted by simonsatell View Post
    harroe usb me ket aparat esht klon i globoglobo_04000200_AMSTAR_1.0.66_MCAS.abs futia me serial dhe do jesh njesh punojn te dya kartat naten//se desh harrova hiq kabllin e sinjalit para veprimit
    Me usb ja kam vendos softet nuk ka problem ,,bllokim u bo kur selectova maincode jo program full.

    Ket lloj loaderi nuk po e gjeja ,puna u kry
    thx

  4. #4

    Re: Opticum 7300ci2cx i bllokum

    Quote Originally Posted by simonsatell View Post
    harroe usb me ket aparat esht klon i globoglobo_04000200_AMSTAR_1.0.66_MCAS.abs futia me serial dhe do jesh njesh punojn te dya kartat naten//se desh harrova hiq kabllin e sinjalit para veprimit
    te falenderoj per ndihmen me ket soft u bo,por kam nje problem tjeter me nji lloj si ky i ngjajshem eshte modeli OPTICUM 7300L PVR 2CX PLUS i hudha softin e fundit opticum 7300 ci 2cx u blloku ne ON,ndonje zgjidhje pa j-tag ? kam provu disa softe por nuk po lidhet me rs232.
    Attached Images Attached Images

  5. #5
    VIP Member OVES12's Avatar
    Join Date
    16-06-2009
    Location
    Shqiponja
    Posts
    2,089
    Uploads
    1,124

    Re: Opticum 7300ci2cx i bllokum

    Quote Originally Posted by ^^^EXPERTI^^^ View Post
    te falenderoj per ndihmen me ket soft u bo,por kam nje problem tjeter me nji lloj si ky i ngjajshem eshte modeli OPTICUM 7300L PVR 2CX PLUS i hudha softin e fundit opticum 7300 ci 2cx u blloku ne ON,ndonje zgjidhje pa j-tag ? kam provu disa softe por nuk po lidhet me rs232.
    Nuk ke asnje zgjidhje tjeter,vetem me j-tag.

  6. #6

    Re: Opticum 7300ci2cx i bllokum

    Quote Originally Posted by OVES12 View Post
    Nuk ke asnje zgjidhje tjeter,vetem me j-tag.
    I njejte problem ishte dhe me modelin me lart,por u bo pa j-tag .te shofim cunat e tjera mos kane pas ndonje problem si ky me mos hap pine shum me j-tag.

  7. #7
    Moderator
    Join Date
    01-04-2005
    Posts
    729
    Uploads
    89

    Re: Opticum 7300ci2cx i bllokum

    EXPERT doja nga ty te sqarosh dicka kjo gje te ndodhi mbasi i hodhe softin apo qe ne momentin qe e hape si aparature.sepse ka 3 softe per opticum 7300 1)sky....2)amstra...3)vdf amstra.....me duket se kjo e fundit eshte per kete mod/tat sepse file vdf jane per aparaturat me display p.sh topchannel jo numera .kjo mund te rregullohet me loader dhe vendos bootloader-maincode...gjithmon te besh baCKUP OSE MERR SOFTIN E NJERES DHE VENDOSE tek tjetra.kurse n.q.s e ke hap te re nga fabrika dhe eshte ON ke flash .jane shumete pakta mos them asnje gje file per rregullim 7300.vetem nga servisi ne rumani apo poloni mund te japin file...une nuk kam ndonje file per flash .nuk e di sa te sqarova por pres ndonje saktesi nga ty.kjo eshte e vetmja file qe kam besoj se do te jete e vleshme..

  8. #8

    Re: Opticum 7300ci2cx i bllokum

    Aparati ka pas softin e vet pa emu i vendos softin e ri ket qe ke postu dhe ti ,e u blloku ngeci ne ON,ne DISPLAY eshte me numra, i kam bo disa prova dhe asnje shenje .

    Si i bohet?

    Quote Originally Posted by tamo View Post
    EXPERT doja nga ty te sqarosh dicka kjo gje te ndodhi mbasi i hodhe softin apo qe ne momentin qe e hape si aparature.sepse ka 3 softe per opticum 7300 1)sky....2)amstra...3)vdf amstra.....me duket se kjo e fundit eshte per kete mod/tat sepse file vdf jane per aparaturat me display p.sh topchannel jo numera .kjo mund te rregullohet me loader dhe vendos bootloader-maincode...gjithmon te besh baCKUP OSE MERR SOFTIN E NJERES DHE VENDOSE tek tjetra.kurse n.q.s e ke hap te re nga fabrika dhe eshte ON ke flash .jane shumete pakta mos them asnje gje file per rregullim 7300.vetem nga servisi ne rumani apo poloni mund te japin file...une nuk kam ndonje file per flash .nuk e di sa te sqarova por pres ndonje saktesi nga ty.kjo eshte e vetmja file qe kam besoj se do te jete e vleshme..

  9. #9
    Moderator
    Join Date
    01-04-2005
    Posts
    729
    Uploads
    89

    Re: Opticum 7300ci2cx i bllokum

    merr kete loader eshte shume i mire per kete pun.1)bej coneck por ka dicka kur eshte ne ONduhet te preshesh pak sekonda me shume nj 30 -40 sek varet deri sa te bej conekt pastaj zgjidh all chunk dhe ben 2 here klik dhe zgjidh nje file tjeter jo vdf......

  10. #10

    Re: Opticum 7300ci2cx i bllokum

    Quote Originally Posted by tamo View Post
    merr kete loader eshte shume i mire per kete pun.1)bej coneck por ka dicka kur eshte ne ONduhet te preshesh pak sekonda me shume nj 30 -40 sek varet deri sa te bej conekt pastaj zgjidh all chunk dhe ben 2 here klik dhe zgjidh nje file tjeter jo vdf......
    Rrofsh plako per ndihmen por nuk konektet nxjer error.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Opticum Dektis 7xxxx
    By bangelis99 in forum Greek / Ελληνικά
    Replies: 16
    Last Post: 12-02-2010, 20:05:26
  2. Question Opticum 9500 hd pvr 2ci 2cx e plus
    By Dritan100 in forum Albanian / Shqip
    Replies: 5
    Last Post: 27-06-2009, 21:53:45
  3. opticum 9000hd 2ci 2cx E PLUS.
    By oynak in forum Opticum
    Replies: 0
    Last Post: 09-05-2009, 17:46:53
  4. New Opticum settings
    By maosat in forum Opticum
    Replies: 1
    Last Post: 06-05-2009, 09:11:36
  5. opticum mx plus key
    By mici2 in forum Opticum
    Replies: 3
    Last Post: 16-12-2007, 03:48:20

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •