Results 1 to 1 of 1

Thread: Disney Channel Nederland wordt bij de start kabelexclusieve digitale zender; analoge

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post Disney Channel Nederland wordt bij de start kabelexclusieve digitale zender; analoge

  Disney Channel Nederland wordt bij de start kabelexclusieve digitale zender; analoge Jetix pas later Disney XD  De begin oktober te lanceren Nederlandse versie van Disney Channel zal in de eerste periode een kabelexclusieve zender worden. De bedoeling is dat de zender bij kabelaars 24 uur per dag in het digitale basispakket wordt uitgezonden. Naar verluid zal de door Disney volledig ingelijfde zender Jetix de komende maanden in Nederland nog blijven bestaan, om uiteindelijk te worden omgedoopt tot Disney XD, al dan niet met Disney Channel-blokken.

  Volgens welingelichte kringen van DutchMedia heeft Walt Disney Company voor Nederland een iets afwijkende strategie dan de meeste andere Europese landen gehanteerd. Dit heeft te maken met de nog steeds bestaande dominante positie van de kabel (circa 80 % bereik) in Nederland in combinatie met de wens van Disney om fors betaald te worden voor haar content. In veel andere Europese landen bestaat Disney Channel al. Desgevraagd wensten woordvoersters van de televisie-entiteiten van Disney in Nederland op geen enkele wijze te reageren op welke vraag dan ook en konden noch bevestigen, noch ontkennen wat Disney gaat doen. Op Prinsjesdag presenteert Disney Channel zich aan de pers in Amsterdam in hetzelfde gebouw als waar de lokale Amsterdamse omroep SALTO is gevestigd.

  Vermoedelijk worden de nieuwe operaties vanuit Londen geleid, waarbij het Nederlandse kantoor slechts een ondergeschikte rol heeft. Het afgelopen jaar heeft Disney met Jetix in Nederland nadat het teleurstellende (financiële) resultaten bracht, niet of nauwelijks geïnvesteerd in de zender die steeds meer (Amerikaanse) Disney-produkties is gaan uitzenden. René Boogaarts vertrok vlak nadat Disney 100 % van Jetix in handen had verkregen. Boogaarts verkondigde dat veel minder in Nederlandse content zou worden geïnvesteerd.

  Volgens informatie waar DutchMedia over beschikt, is er inmiddels overeenstemming bereikt met UPC Nederland over de uitzending van Disney Channel in haar digitale standaardaanbod (UPC Starter). UPC gaf geen reactie in vraag hiertoe. Met Ziggo is nog geen overeenstemming gesloten; Ziggo zou twijfels hebben over de gevraagde vergoedingen die Disney verlangt. Een woordvoerder van Ziggo kon desgevraagd nog geen uitsluitsel hierover geven. Eerder werd een soortgelijke (maar goedkopere) overeenkomst gesloten tussen Fox Life en UPC; bij Ziggo werd deze zender in een pluspakket geplaatst. Door de kabelexclusiviteit van Disney Channel kunnen operatoren als Canal Digitaal, KPN en anderen in de beginperiode niet beschikken over de zender. Onduidelijk is of Walt Disney Company haar content voortaan exclusief zal maken voor haar zenders; de verwachting is dat dit het geval zal zijn.

  Disney Channel is in de meeste landen het ‘hoofdkanaal’ van de door Walt Disney Company uitgezonden televisiezenders. Het bedrijf is in Europa actief met themaversies als Disney Cinemagic (films), Playhouse Disney (voor kleinste kinderen) en Toon Disney (tekenfilms). Disney XD die Jetix in Nederland zal vervangen, is vooral op jongens gericht. Voor zover bekend zal er vooralsnog geen 24 uur versie in Nederland van deze zender komen, maar de zender zal analoog en digitaal overdag (06-18 uur) blijven uitzenden in combinatie met de ProSiebenSat.1-zender Veronica (’s avonds).

  Disney Channel zendt normaal gesproken series, films en tekenfilms uit uit de Disney-stal. De zender wordt gekenmerkt door het bekende ‘Mickey Mouse’ logo. In Nederland is Walt Disney Company op het kindersegment naast Jetix niet actief. Wel is Disney actief met deelnemingen in ESPN America, ESPN Classic (sportzenders) en History Channel die digitaal via pluspakketten worden verspreid. In de Verenigde Staten is Walt Disney Company een van de grootste mediabedrijven, mede dankzij het eigendom van ABC. Nederland zal naar verwachting een van de laatste landen zijn waar het merk Jetix nog actief zal zijn. In oktober zijn nagenoeg alle Jetix-zenders vervangen in Europa, behoudens Nederland en Griekenland.
  Attached Images Attached Images

Similar Threads

 1. Misdaadnet beste digitale zender van 2009
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 16-12-2009, 17:12:22
 2. ZDF investeert in digitale zender Neo
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 23-11-2009, 19:16:42
 3. SBS Broadcasting start 30 november via CAIW met eerste HD-zender: Net 5 HD
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 10-11-2009, 15:48:26
 4. Vlaamse zender Acht start 21 september
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 18-09-2009, 07:40:11
 5. New TV Oranje beste digitale zender 2008
  By <<ELVIS>> in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 16-12-2008, 17:40:28

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •